Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

PRESENTATION

Ιστορικό:

Το Εθνικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1926 από το μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη και μια ομάδα προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο μουσικό και καλλιτεχνικό χώρο. Σκοπός του Εθνικού Ωδείου δεν ήταν μόνο η κατάρτιση μουσικών αλλά η προσέλκυση και καλλιέργεια νέου ακροατηρίου.

Το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1974. Από το σχολικό έτος 2002 - 2003 λειτουργεί έχοντας τον συνθέτη Ανδρέα Αργυρού ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικοπαιδαγωγών. Από την αρχή της ιδρύσεως του, στέκεται στην πρώτη γραμμή της μουσικής εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα μια δυναμική παρουσία στη πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Πιστό στους στόχους και τα οράματα του ιδρυτή του, το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την παροχή ποιοτικής μουσικής παιδείας για όλες τις ηλικίες και όλα τα είδη της μουσικής: κλασσική, παραδοσιακή, και σύγχρονη μουσική. Ταυτόχρονα, οργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, Πλάτων, είχε πει «Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα».

Κάθε φορά που οργανώνουμε μια εκδήλωση, μας έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Πλάτωνα και κύριο μέλημα μας είναι να ανταποκριθούμε σ' αυτά.

Σε αυτή την καλοκαιρινή βραδιά με θέμα την ελληνική μουσική θα ακουστούν ορισμένες από τις γνωστότερες μελωδίες της ελληνικής μουσικής ιστορίας, από την παραδοσιακή, την έντεχνη αλλά και τη λαϊκή μουσική.

Θα παρουσιαστούν έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Μ. Καλομοίρης, ο Ν. Σκαλκώτας, ο Ν. Χατζηαποστόλου, ο Α. Μπαλτάς, ο Μ. Χριστοδουλίδης, ο Α. Αργυρού, ο Μ. Πλέσσας, ο Λ. Μαχαιρίτσας, ο Α. Ιωαννίδης και ο Μ. Βαμβακάρης κ.α. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν έργα Κύπριων δημιουργών ή έργα που σχετίζονται με την Κύπρο. Συμμετέχουν μουσικά σύνολα με σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου, τόσο από το κλασικό όσο και από το σύγχρονο τμήμα, καθώς και η παιδική και η μεικτή χορωδία του.

INFO
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ