Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Είσοδος Ελεύθερη με δελτία εισόδου

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 19.00

Το Εθνικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1926 από το μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη και μια ομάδα προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο μουσικό και καλλιτεχνικό χώρο. Σκοπός του Εθνικού Ωδείου δεν ήταν μόνο η κατάρτιση μουσικών αλλά η προσέλκυση και καλλιέργεια νέου ακροατηρίου.

Το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1974. Από το σχολικό έτος 2002 - 2003 λειτουργεί έχοντας τον συνθέτη Ανδρέα Αργυρού ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικοπαιδαγωγών. Από την αρχή της ιδρύσεως του, στέκεται στην πρώτη γραμμή της μουσικής εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα μια δυναμική παρουσία στη πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Πιστό στους στόχους και τα οράματα του ιδρυτή του, το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την παροχή ποιοτικής μουσικής παιδείας για όλες τις ηλικίες και όλα τα είδη της μουσικής: κλασσική, παραδοσιακή, και σύγχρονη μουσική. Ταυτόχρονα, οργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Η εκδήλωση οι «Κλασικές Μουσικές Εικόνες» συμπεριλαμβάνεται στην πληθώρα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια εκπαιδευτικού έργου.

Ο Βρετανός διευθυντής ορχήστρας, Thomas Beecham (1879-1961) είχε πει ότι «Σπουδαία μουσική είναι εκείνη που διεισδύει στο αυτί με ευκολία και αφήνει τη μνήμη με δυσκολία». Εμπνευσμένοι από τα λόγια του, επιλέξαμε αγαπημένα κομμάτια και εικόνες, τα οποία δεν θα ξεθωριάσουν από τη μνήμη μας με το πέρασμα του χρόνου.

Σε αυτή την ανοιξιάτικη βραδιά με θέμα την κλασική μουσική θα ακουστούν ορισμένες από τις γνωστότερες μελωδίες της κλασικής μουσικής ιστορίας.

Θα παρουσιαστούν έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως ο W. A. Mozart, L. V. Beethoven, D. Shostakovich, E. Grieg, J. Srauss, J. S. Bach κ.α. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν έργα Κύπριων δημιουργών ή έργα που σχετίζονται με την Κύπρο.

Συμμετέχουν μουσικά σύνολα με σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου, τόσο από το κλασικό όσο και από το σύγχρονο τμήμα, καθώς και η παιδική και η μεικτή χορωδία του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παρασκευή 25 Μαΐου 2024
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ