Ρεσιτάλ πιάνου Στέφανου Νάσου

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

Parnassos Literary Society

PRESENTATION

Ρεσιτάλ Πιάνου
Στέφανου Νάσου

Σάββατο 6 Απριλίου 2024
20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
(Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Ο πιανίστας Στέφανος Νάσος παρουσιάζει στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» ένα πρόγραμμα με έργα τριών διαφορετικών εποχών. Οι δημοφιλείς σονάτες των Beethoven και Σκριάμπιν συνδυάζονται με το τριμερές αριστούργημα του George Tsontakis, έργο που παρουσίασε και σύστησε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2005 ο Στέφανος Νάσος, ο οποίος έχει εντρυφήσει στις συνθέσεις του μεγάλου ελληνοαμερικανού δημιουργού. Ο πολυσχιδής πιανίστας επιστρέφει στην ιστορική αίθουσα συναυλιών της Αθήνας, σε ένα μέρος συγκινησιακά φορτισμένο για εκείνον, αφού σε αυτό έλαβε το δίπλωμα πιάνου σε ηλικία 14 ετών. Στην ίδια αίθουσα αργότερα, παρουσίασε επανειλημμένως ρεσιτάλ πιάνου.

Τα έργα που θα ερμηνεύσει είναι ιδιαιτέρως αγαπημένα για εκείνον κι έχουν συνοδεύσει συχνά την πιανιστική του διαδρομή σε Ελλάδα και εξωτερικό δημιουργώντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Έχουν συνοδεύσει όμως, ως «έργα-συνοδοιπόροι» όπως τα αποκαλεί ο ίδιος, και τη ζωή του, που έχει ξεκινήσει σαν από την αρχή αρκετές φορές σε διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Πρόγραμμα συναυλίας

  • Ludwig van Beethoven: Σονάτα για πιάνο σε φα ελάσσονα, αρ. 23, έργο 57 (Appassionata)
  • Αλεξάντερ Σκριάμπιν: Σονάτα για πιάνο αρ. 5, έργο 53
  • George Tsontakis: Ghost Variations (1991)

Βιογραφικό

Ο Στέφανος Νάσος έχει δώσει συναυλίες ατομικές και μουσικής δωματίου κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Βουλγαρία, Φινλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ελλάδα. Ηχογράφησε το 2ο κονσέρτο του Προκόφιεφ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΑ και τρεις ψηφιακούς δίσκους: μουσική δωματίου του Henri Vieuxtemps και του Γιώργου Σισιλιάνου, και τα έργα για πιάνο του Αιμίλιου Ριάδη. Έχει εμφανιστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, μεταξύ άλλων στον κύκλο όλων των κοντσέρτων του Beethoven με την Καμεράτα σε φορτεπιάνο (2013) και με την ΚΟΘ (2022). Επιπλέον, παρουσίασε το 2008 σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα το έργο του Γιώργου Τσοντάκη Άνθρωπος των Θλίψεων για πιάνο και ορχήστρα με την KOA, και το 2017 σε πανελλήνια το πρώτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Einojuhani Rautavaara με την Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων. Ως σολίστας, παρουσίασε έργα για πιάνο των Γ. Τσοντάκη, Δ. Τερζάκη, Μ. Βάρβογλη, Ριάδη, Γ. Σισιλιάνου και Δ. Μητρόπουλου, Μ. Μπορμπουδάκη, Γ. Ψαθά, G. Ligeti, G. Crumb, M. van der Aa, και J. ter Veldhuis σε πρώτες εκτελέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Στέφανος έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της μουσικής από την Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι το 2006 (καθηγ. Matti Raekallio), ενώ προηγουμένως σπούδασε στις Ανώτατες Σχολές Μουσικής της Κολωνίας (καθηγ. Roswitha Gediga) και της Καρλσρούης (καθηγ. Sontraud Speidel), και στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» (καθηγ. Καλομοίρα Νάσου). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου, μεταξύ άλλων, των Λεβ Βλασσένκο, Paul Badura-Skoda, Οξάνα Γιαμπλόνσκαγια, Christopher Elton, John O' Conor, Arie Vardi, Eero Heinonen, καθώς και σε σεμινάρια μουσικής δωματίου των François D'Albert, Λεωνίδα Καβάκου, Frans Helmerson, Βασίλι Λομπάνοφ, Ueli Wiget, Werner Dickel και Ralf Gothóni.

Στον χώρο της μουσικής δωματίου ο Στέφανος συνεργάζεται σταθερά με εξαιρετικούς συναδέλφους όπως οι Απόστολος Παληός, Αγγελική Καθαρίου, Μαρία Ανισέγκου και το κουαρτέτο εγχόρδων xPause. Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν φεστιβάλ όπως το “musei di sera” στην Τεργέστη της Ιταλίας, τα  Φεστιβάλ Αθηνών, Σερίφου, Σάμου (Young Artists Festival), Παξών, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, τις πολιτιστικές πρωτεύουσες Θεσσαλονίκη (1997) και Πάφος (2017), τα Διεθνή Φεστιβάλ Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και Αίγινας,  το κοινό συνέδριο ICMC/SMC 2014, τις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές, την Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και τα Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Pharos (Λευκωσία), Bilgi (Κωνσταντινούπολη) και Átlátszó Hang (Βουδαπέστη).

Παρουσίασε έργα μουσικής δωματίου σπουδαίων σύγχρονων συνθετών, όπως οι J.L. Adams, J. Cage, S. Reich, F. Romitelli, N. Bacri, M. Stroppa, G. Ligeti, G. Crumb, G. Pesson, U. Meriläinen, L. Harrison, σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον του Στέφανου για την σύγχρονη ελληνική μουσική απεικονίζεται και στις πρώτες εκτελέσεις έργων μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών, όπως οι Θεόδ. Αντωνίου, Αντ. Ανισέγκος, Γ. Απέργης, Γ. Βλαχόπουλος, Μπ. Κανάς, Αργ. Κουνάδης, Αρ. Κουντούρωφ, Ντ. Κωνσταντινίδης, Κ. Α. Λυγνός, Σ. Παπάνας, Π. Πλακίδης, X. Σαμαράς, Φ. Τσαλαχούρης, Τερζάκης και Τσοντάκης εντός και εκτός Ελλάδας. Συνεργάστηκε τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Εναλλακτική Σκηνή, μπαλέτο).

Ο Στέφανος αποτελεί μέλος του Ergon Ensemble και του Piandaemonium. Από το 2009 έχει αναλάβει τις Εκδόσεις Νάσου, ενώ διοργάνωσε στην Αθήνα τον κύκλο συναυλιών πιάνου «Το piano στα forte του». Από τον Σεπτέμβριο του 2022 διδάσκει σύγχρονο πιάνο ως καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Μουσικής του San Sebastián «Musikene».

Youtube: https://www.youtube.com/@stefanosnasos

INFO

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
80' (με διάλειμμα 15')

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ Διακεκριμένη
10€ Πλατεία/Εξώστης
5€ Μειωμένο (Πλατεία/Εξώστης)
για φοιτητές/μαθητές, ΑΜΕΑ, άνεργους     

Οι θέσεις στον εξώστη είναι χωρίς αρίθμηση 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
Νάσος Στέφανος
Ατομική επιχείρηση
ΑΦΜ: 116902890
ΔΟΥ:Α' Αθηνών
ΕΔΡΑ: Ακαδημίας 86, 10678 Αθήνα

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ