BE AR FESTIVAL

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

PRESENTATION

 BE AR FESTIVAL 

27 & 30 Ιουνίου 2024 | 19:00

 Μικρός Κεραμεικός 

Ένα ολοκαίνουριο ξεχωριστό θεατρικό φεστιβάλ ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του και καλεί όλη τη νέα γενιά καλλιτεχνών, τους νέους δημιουργούς και τις θεατρικές ομάδες να συμμετάσχουν. Από τις 17 έως τις 30 Ιουνίου 2024, το θέατρο «Μικρός Κεραμεικός» υποδέχεται το «BE.AR | Be Artist Theatre Festival», το οποίο από φέτος φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη γιορτή νέου θεάτρου.

Στο νεοσύστατο «BE.AR | Be Artist Theatre Festival», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σκηνοθέτη Χρήστου Καρασαββίδη, θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλές νέες ομάδες και νέους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς αλλά και κάθε είδους συντελεστές, να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να συναγωνιστούν, σε ένα φεστιβάλ που επιδιώκει να αποτελέσει τη νέα πρόταση στην ανάδειξη της νέας γενιάς καλλιτεχνών της χώρας. Για δύο εβδομάδες, η σκηνή και το φουαγιέ του θεάτρου «Μικρός Κεραμεικός» θα γεμίσουν με παραστάσεις, performances, μουσικά live και κάθε είδους καλλιτεχνικά events.

Με πίστη στη νέα γενιά καλλιτεχνών, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σ' αυτή τη νέα μεγάλη γιορτή του θεάτρου με την ελπίδα να δημιουργήσουμε μαζί ένα ελληνικό θέατρο για το οποίο θα είμαστε περήφανοι.


ΠΕΜΠΤΗ  27/6

Διαγωνιστικό Τμήμα - Α ́ Ημιτελικός

• 19:00 | Tabula Rasa (σκην. Β. Μάγειρος)
• 19:45 | Η σονάτα του σεληνόφωτος (σκην. Β. Κονταξής)
• 20:30 | Μια φοβερή νύχτα (σκην. Μ. Βαρδάκη)
• 21:15 | The land of wanting more (σκην. Μ. Ράντου)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/06

Διαγωνιστικό Τμήμα - Β ́ Ημιτελικός

• 19:00 | Σαν τα δελφίνια (σκην. Κ. Μπουλούμη, Κ.Κλαούντιο)
• 19:45 | Θήλεια Ρῆσις (σκην. Ελ. Λύτρα)
• 20:30 | Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία (σκην. Εμ. Μαύρος)
• 21:15 | Αρμονία (σκην. Σ. Τζούμα)

 


Κυριακή 30/06

Ο τελικός του ΒΕ ΑR FESTIVAL


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

«Περιμένω πολλά από τη γενιά μου.

Περιμένω να διαφύγουμε από τα στεγανά του θεάτρου, να δημιουργήσουμε νέους κόσμους και κινήματα, να πειραματιστούμε πάνω στο ανέφικτο μπας και ξορκίσουμε το εφικτό. Να πειστούμε πως η τέχνη γεννήθηκε από ανθρώπους κι απευθύνεται σ΄ αυτούς, να πιστέψουμε σ΄ εκείνον που δεν ξέρει γιατί κάνει κάτι, ξέρει όμως σίγουρα γιατί δεν κάνει το αντίθετο.

Περιμένω να βυθιστούμε στα νέα επιθετικά κείμενα, τα κείμενα των επικίνδυνων σκέψεων, τα κείμενα των παρατημένων ιδεών, τα κείμενα που δεν αντιμετωπίζουν τίποτα ως κάτι άπιαστο, αλλά τα πάντα ως θεμελιώδη. Να τολμήσουμε να γράψουμε με ασυνήθιστα σημεία στίξης, την άνω και τη διπλή τελεία, να μην αγκιστρωθούμε στην παρατακτική σύνδεση αλλά να χαθούμε στη διάσπαση, να γράφουμε χωρίς να φοβόμαστε τους κανόνες, να δούμε τη δομή αλλιώς, μπορεί να είναι καλύτερη από τα χάρτινα βαρίδια του παρελθόντος μας.

Περιμένω να σκηνοθετήσουμε δημιουργικά κι απόκοσμα, να δούμε γαλάζιο εκεί που όλοι βλέπουν κόκκινο, να επανεκτιμήσουμε τι θα πει φορμαλισμός, σωματοποίηση, αισθητηριακή, μπορεί να μην τα καταλάβαμε ποτέ πραγματικά, να γελάσουμε εκεί που θα μας πουν πως ο ρόλος παίζεται έτσι, να φτύσουμε τον κόρφο μας όπου μας μιλήσουν για κουλτούρα, να επιμείνουμε σε ένα όραμα, σε πείσμα των αναμενόμενων, σε πείσμα των ήδη πεπραγμένων, σε πείσμα καθενός που θα μας πει πως κάτι δεν μπορεί να γίνει· ίσως ποτέ να μην κατάλαβε πως η ερώτηση “γιατί” δεν χρήζει ορθολογικής απάντησης.

Περιμένω να παίξουμε καλύτερα απ΄ όσο διδαχθήκαμε, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την ορμή της ηλικίας, της σκέψης, του αυθορμητισμού, του άγιου παρορμητισμού. Να κρύψουμε στην καρδιακή κρυψώνα τα μυστηριώδη χαμόγελα των πεπεισμένων χαρακτήρων, να μην φοβηθούμε τους ρόλους, τις ατάκες, τις σκηνές, να μην φοβηθούμε οτιδήποτε χαρακτηρίζεται μεγάλο· έτσι κι αλλιώς αν δεν σηκώσουμε το κεφάλι, οι σκιές πάντα μεγάλες και τρομακτικές θα φαίνονται.

Περιμένω πολλά από τη γενιά μου, να εμπιστευτεί εμένα, εσένα, τον άλλο, να εμπιστευθεί κάθε κομμάτι της, να κοιταχθεί στον καθρέφτη και να συνειδητοποιήσει πως είναι πολύ ομορφότερη απ΄ όσο την έχουν πείσει πως είναι. Μαραθήκαμε ανάμεσα σε φόβους κι αμφιβολίες, ανάμεσα σε περασμένες αγάπες και σε καιρού χαλάσματα, μετρώντας μέρες.

Έχουμε τόσα να κάνουμε που μπορεί να μην ξέρουμε αν θα πετύχουμε, στο πλάγιο βλέμμα, όμως, στους όρκους των επόμενων χρόνων, στη σιωπή, στο αυριανό χαμόγελο, θα ξέρουμε πως, τουλάχιστον, δεν πρόκειται να αποτύχουμε ποτέ.»

INFO
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54
τηλ. 210 3454831
E-mail: mikroskerameikos@gmail.com
(χάρτης)
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Α' ημιτελικός 
Πέμπτης 27 Ιουνίου 2024

Β' ημιτελικός 
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Τελικός 
Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Γενική είσοδος 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
(Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
R.M. LIGHT ΑΜΚΕ
ΘΕΑΜΑΤΩΝ, ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΥΠΗΡ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΦΜ: 997021830
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ