ΟΙ ΑΝΤΙ-ΔΡΩΝΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες ανεβάζει το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου», στο πλαίσιο της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννηση της συγγραφέως, σε Δραματική Προσαρμογή και Σκηνοθεσία του Βασίλη Π. Χατζηστυλλή. Η παράσταση, η οποία διακρίθηκε στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, αποσπώντας δύο τιμητικά βραβεία, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στο πλαίσιο και της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυση της Θεατρικής Ομάδας Αντι-Δρώντες.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά μυσταγωγική παράσταση της πολυβραβευμένης Θεατρικής Ομάδας Αντι-Δρώντες, με ποικίλες συμβολικές προεκτάσεις, υποβλητική ατμόσφαιρα και ισχυρή συγκινησιακή φόρτιση. Αφιερωμένη στα παιδιά του κόσμου, ακολουθεί μια ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση η οποία αποδίδεται με τη ζωντανή μουσική επί σκηνής και προτείνεται για παιδιά (με γονική συναίνεση), έφηβους και ενήλικες. Η εμπνευσμένη από τον Αντώνη Γ. Κωνσταντίνου μουσική επιμέλεια της παράστασης αποτελεί, παράλληλα, μια πολυσήμαντη αναφορά σε μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Η παράσταση ανεβαίνει με τη στήριξη του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο: Άλκη Ζέη

Δραματική Προσαρμογή: Βασίλης Π. Χατζηστυλλής
Σκηνογραφία: Κυριάκος Χατζηστυλλής
Κοστούμια: Βασίλης Π. Χατζηστυλλής – Δώρα Χιώτη
Μακιγιάζ: Θέα Χρυσοστόμου
Χειρισμός Ήχου / Φωτισμού: Βίκτωρας Χαριτωνίδης – Δημήτρης Αρτεμίου
Τεχνική Υποστήριξη: Ελένη Χριστοφόρου – Κωνσταντίνος Ιακώβου
Μουσική Επιμέλεια / Επιμέλεια Προβολών: Αντώνης Γ. Κωνσταντίνου
Μουσικοί Επί Σκηνής: Αντώνης Γ. Κωνσταντίνου – Carsten Lederer
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασιλική Ψηλογένη
Σκηνοθεσία / Διεύθυνση Παραγωγής: Βασίλης Π. Χατζηστυλλής

Στον ρόλο της «Μεγάλης Αντιγόνης» η σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινόμε κράτηση / δελτίο εισόδου από την ιστοσελίδα

*Απαραίτητη η γονική συναίνεση.