Behind the Face of a Rock, Throwing Stones

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος

PRESENTATION

Surface Area Dance
Behind the Face of a Rock, Throwing Stones

Χοροθέατρο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
Στις 21.30

Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο

Η Εταιρεία χορού Surface Area Dance με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζει μία νέα παράσταση χορού που επικεντρώνεται στη βιωματική κατανόηση και γνώση της Βρετανικής Νοηματικής Γλώσσας, της κουλτούρας d/Deaf, της Ιαπωνικής κουλτούρας και του Butoh.

Συνδυάζοντας τη γλώσσα, την αίσθηση, τον στοχασμό και τη φυσική έκφραση μέσω της κίνησης και της φορετής τεχνολογίας, το Πίσω από το Behind the Face of a Rock, Throwing Stones προσαρμόζεται σε κάθε κοινωνικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον στο οποίο παρουσιάζεται. Το έργο διερευνά την έννοια της χρήσης ολόκληρου του σώματος ως ακουστικό όργανο, ικανό να αισθάνεται, να αγγίζει και να βλέπει τα χρώματα και τις υφές του ήχου, του ήχου στον χώρο, και της σιωπής.

Καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, οι χορευτές παίζουν φορώντας SubPacs, μία μορφή φορετής τεχνολογίας που μεταφράζει τον ήχο σε δονήσεις. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η προσβασιμότητα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που μοιράζεται εξίσου, ενώ προσκαλεί τον κάθε συμμετέχοντα να επανεξετάσει τις απόψεις του και τη σχέση του με τον ήχο. Όλοι οι χορευτές, d/Deaf και μη, φορούν SubPac για να καλλιεργήσουν μια ενοποιημένη σχέση με τον ήχο, την κίνηση και την εκτελούμενη χορογραφία. Μερικά SubPac θα είναι επίσης διαθέσιμα για να τα δοκιμάσει το κοινό, είτε είναι d/Deaf ή όχι.

Αυτή η μοναδική και στοχαστική παράσταση αναπτύχθηκε μέσα από χορογραφική έρευνα με επίκεντρο τη βιωματική κατανόηση της Βρετανικής νοηματικής γλώσσας παράλληλα με την ενσυνειδητότητα και τη συνδεσιμότητα που υπάρχουν στην Ιαπωνική λέξη Ma (間). Κεντρική στην έρευνα της ενσωματωμένης κίνησης των χορευτών, η συγκεκριμένη Ιαπωνική φιλοσοφία μπορεί να μεταφραστεί ως ένα κενό, μία παύση ή ένα διάλειμμα. Σε όλη τη χορογραφία η ομάδα ερμηνεύει σωματικά τις δυνατότητες του Ma μέσω χειρονομιών, στάσεων και σωματικής επαφής, αναζητώντας το (間) και ερμηνεύοντας πάντα έχοντας αυτή τη φιλοσοφία κατά νου.

Ως πρεσβευτές της κοινότητας d/Deaf, η εταιρεία χορού Surface Area Dance δεσμεύεται στην προαγωγή της ισότητας, χτίζοντας την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της κουλτούρας, της τέχνης και της γλώσσας των d/Deaf, μέσω της δουλειάς τους. Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Το Behind the Face of a Rock, Throwing Stones σε σκηνοθεσία της Nicole Vivien Watsen, περιλαμβάνει τους καλλιτέχνες Annie Dearnley, Christopher Fonseca και Ashling McCann, τα σκηνικά είναι του Graham Patterson και ο ήχος του Tom White

Το έργο έχει τη στήριξη του Διεθνούς Ταμείου Τεσσάρων Εθνών, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Συμβουλίου του Τόκιο και του Βρετανικού Συμβουλίου καλλιτέχνες που κατοικούν στο Ise Grand Shrine για το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΙΑΠΩΝΙΑ 2019 - 20, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, και του Barbican (Ηνωμένο Βασίλειο).


Σχετικά με τους καλλιτέχνες: Η Εταιρεία Χορού Surface Area Dance είναι μία εταιρεία κοινοτικού ενδιαφέροντος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ασχολείται με ζωντανές και ψηφιακές παραστάσεις, διεπιστημονικές συνεργασίες και διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Εργάζονται για την υποστήριξη της διαφορετικότητας και της καινοτομίας σε ότι και αν κάνουν: συνεργάζονται με καλλιτέχνες, συμμετέχοντες και ακαδημαϊκούς για την ανάπτυξη μιας πρωτότυπης, προσβάσιμης γλώσσας χορού.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο δεσμεύσεων που ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με υποστηρικτές, φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς και ινστιτούτα όπως το Barbican's Open lab στο Λονδίνο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα και το Ise Folk Dance Society στην Ιαπωνία.

Η SADT επιθυμεί όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με την εταιρεία να νιώθουν σεβασμό και να μεταχειρίζονται με αξιοπρέπεια. Επιδιώκουν να καλλιεργηθεί η αίσθηση του ανήκειν και να ενθαρρύνουν ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετοι να είναι οι εαυτοί τους στον χώρο εργασίας τους. Αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων ως Ηγέτης Αναπηρίας και υποστηρικτές για την Εμπιστοσύνη στην Αναπηρία στις τοπικές και επιχειρηματικές κοινότητες.

Ως πρεσβευτές για την κοινότητα των Κωφών, το Surface Area Dance Theatre CIC δεσμεύεται στην προώθηση της ισότητας μέσω της ανάπτυξης της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης της κουλτούρας των Κωφών, της τέχνης και της γλώσσας, μέσα από τη δουλειά τους. Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με κοινωνικό ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν εργαστηρίου 2 ωρών, προσβάσιμη μέσω ΕΝΓ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 16.00 – 18.00.  Υπό τον συντονισμό της χορογράφου Nicole Vivien Watson και τον Sound Artist, Tom White, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στην τεχνολογία της φορετής (wearable) SubPac και θα βιώσουν μία σειρά από τεχνικές και σκέψεις που υποστηρίζουν την εξερεύνηση των μέσων και της τεχνολογίας στις τέχνες. 

Οι εκδηλώσεις του εργαστηρίου υποστηρίζονται από διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

*Σύνδεσμος για το SubPacs https://subpac.com

INFO

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
70 ' χωρίς διάλειμμα
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Στις παραστάσεις και στα εργαστήρια θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική νοηματική
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο εισιτήριο: 7€ (*)

(*) Το μειωμένο εισιτήριο περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) /ΑμΕΑ / Άνω των 65 .

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550
(μόνο με ηλεκτρονική πληρωμή)

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

η τηλεφωνική και η online αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας +0,50€ ανα εισιτήριο.

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.

TERMS & CONDITIONS
click here
 
PRODUCTION DETAILS
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΠΙΔ
ΑΦΜ: 999466605
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ