TicketServices.gr

ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, του Αντώνη Βογιατζή

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

PRESENTATION

ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ
του Αντώνη Βογιατζή

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/06/2022 ΩΡΑ 21:00

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
(Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο)

Η ιστορία και η ζωή του Καλιγούλα μέσα από κινήσεις, εκφράσεις και χορό.

Ένα έργο που γεμίζει το θεατή γνώση, απορία, αμφιβολία αλλά και δέος, από τον τρόπο παρουσίασης της ζωής του μεγαλυτέρου νάρκισσου στην ιστορία της ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Γερμανικός (Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus, 31 Αυγούστου 12 μ.Χ. - 24 Ιανουαρίου 41 μ.Χ.), πιο γνωστός από το προσωνύμιο Καλιγούλας, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 37 μ.Χ. έως το 41 μ.Χ. Ο πατέρας του Καλιγούλα, Γερμανικός, ανιψιός και υιοθετημένος γιος του αυτοκράτορα Τιβέριου, ήταν ένας πολύ επιτυχημένος Ρωμαίος στρατηγός και ένα από τα πιο αγαπητά δημόσια πρόσωπα της Ρώμης. Η μητέρα του, Αγριππίνα η Πρεσβύτερη, ήταν η εγγονή του αυτοκράτορα Αυγούστου.

Ως παιδί, ο Γάιος κέρδισε το προσωνύμιο Καλιγούλας (που σημαίνει "μπότα μικρού στρατιώτη", υποκοριστικό της λέξης caliga) από τους στρατιώτες του πατέρα του. Ο Καλιγούλας δέχτηκε μία πρόσκληση το 31 μ.Χ. να ακολουθήσει τον αυτοκράτορα στο νησί Κάπρι, όπου ο Τιβέριος είχε αποσυρθεί πέντε χρόνια νωρίτερα. Μετά τον θάνατο του Τιβέριου, ο Καλιγούλας τον διαδέχτηκε στην εξουσία και έγινε αυτοκράτορας το 37 μ.Χ.

Υπάρχουν ελάχιστα εναπομείναντα στοιχεία σχετικά με τη βασιλεία του Καλιγούλα, παρόλο που χαρακτηρίζεται ως ένας ευγενής και μετριοπαθής Αυτοκράτορας κατά τους έξι πρώτους μήνες της εξουσίας του. Οι ιστορικές πηγές επικεντρώνονται στον σαδισμό, στη σκληρότητα και στην υπερβολή που προέβαλε απέναντι στον λαό του καθώς και στην σεξουαλική διαστροφή του, παρουσιάζοντάς τον ως έναν παράφορο τύραννο. Αν και η αξιοπιστία αυτών των πηγών αμφισβητείται, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης βασιλείας του, ο Καλιγούλας εργάστηκε για να ενισχύσει την προσωπική εξουσία του αυτοκράτορα, σε αντίθεση με τις δυνατότητες που είχε ένας αρχηγός κράτους. Έστρεψε μεγάλο μέρος της προσοχής του σε φιλόδοξα κατασκευαστικά έργα και σε πολυτελείς κατοικίες για τον εαυτό του, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την κατασκευή δυο υδραγωγείων στην Ρώμη: το Aqua Claudia και το Anio Novus. Κατά την διάρκεια της βασιλείας του, η αυτοκρατορία της Ρώμης προσάρτησε το βασίλειο της Μαυριτανίας ως επαρχία της.

Ο Γάιος είχε τρεις μικρότερες αδελφές, την Αγριππίνα τη Νεότερη, την Ιουλία Δρουσίλλα και την Ιουλία Λιβίλλα. Ήταν ανιψιός του Κλαύδιου, μικρότερου αδελφού του Γερμανικού και μελλοντικού Αυτοκράτορα.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Στον πολυχώρο τέχνης πράξις στη γενναίου Κολοκοτρώνη 12 στο Κουκάκι ετοιμάστηκε ένα θεατρικό χορόδραμα. Βασίζεται στην προσωπικότητα του μεγαλύτερου του Ναρκίσσου στον κόσμο. Του Γάιου Γερμάνικου ή ως γνωστόν Καλιγούλα.
Το έργο διαδραματίζεται με χορό κίνηση και έκφραση νεαρών ταλαντούχων ηθοποιών με πρωταγωνιστή τον ίδιο το δημιουργό Αντώνη Βογιατζή σε χορογραφίες και κινήσεις του χορευτή του ταλαντούχου Φώτη Μεταξόπουλου που ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Κουζίντσκι, σε ήχους του μαέστρου των κρουστών Νίκου Τουλιάτου προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα κάθε Σάββατο στις 21:00.
Η βία οι ο ναρκισσισμός ίντριγκες τις πτώσης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στα χρόνια της διακυβέρνησής Καλιγούλα εντυπώνονται στο θεατή με έναν τρόπο διαφορετικό από ότι έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα. Μία παραγωγή της phoenix production td. Η οποία κάνει και την πρώτη της εμφάνιση στο μεταμοντέρνο θέατρο τέχνης.

Ταυτότητα Παράστασης:
Παραγωγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΟΥΣ
Σκηνοθεσία: Αντώνης Βογιατζής
Κίνηση: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν
Επιμέλεια Ήχου: Νίκος Τουλιάτος

Παίζουν:
ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΛΛΗ
ΕΛΕΝΑ ΕΣΚΕΝΑΖΗ
ΒΙΚΥ ΔΡΙΒΑ
ΣΟΦΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
ΕΥΣΤΑ ΣΑΧΛΑ
ΤΖΙΑ ΛΟΥΛΑΤΖΗ
ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.
Ο ΘΕΑΤΗΣ, ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ, ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ.
ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΒΙΑΣ.

Επικοινωνια:
EMAIL: eleftherosnous.77@gmail.com

https://eleftherosnous.weebly.com

PHONE: 6946241925

INFO

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ
Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο
Αθήνα, 105 53
τηλ. 21 1800 9838
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από Σάββατο 18 Ιουνίου 2022
και κάθε Σάββατο έως και τις 16/7 

ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
13 €
 κανονικό
8 € φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου.

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
ΤΕΧΝΟΦΑΣΗ - ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 999044039
ΔΟΥ: ΣΤ' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Αγ. Ασωμάτων 6, Αθήνα, 10553

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ