Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, 1821-1896

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ATHENS COLLEGE THEATER - ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

PRESENTATION

Η ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, 1821-1896
Ένα ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών
Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, 154 52

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το ΕΛΙΖΑ αναβάλλει την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «Η Αθήνα από την Ανατολή στη Δύση, 1821-1896» συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για την απώλεια συνανθρώπων μας.

 

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της παρουσίασης του ντοκιμαντέρ για τους σκοπούς του Σωματείου, δε θα μπορούσε να ανατρέψει την ανάγκη των ανθρώπων του ΕΛΙΖΑ να συμπαρασταθούν στο βαθύ πένθος των γονέων, παιδιών, συζύγων, συγγενών και φίλων των θυμάτων, αναβάλλοντας κάθε εκδήλωση ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ακόμη και αν αυτή εξυπηρετεί έναν καλό σκοπό.

 

 

Στις 20 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, θα προβληθεί το γνωστό ντοκιμαντέρ «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, 1821-1896». Η προβολή του ντοκιμαντέρ αποτελεί ευγενική παραχώρηση της πολυβραβευμένης σκηνοθέτη και σεναριογράφου Μαρίας Ηλιού -γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ταινίες μυθοπλασίας και τα ιστορικά ντοκιμαντέρ της -και της εταιρίας παραγωγής, Proteus NY Ιnc & Πρωτέας, για τους σκοπούς του Σωματείου ΕΛΙΖΑ - Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ, διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών, στα Ελληνικά και Αγγλικά, διηγείται πως μια μικρή Οθωμανική πόλη μεταμορφώθηκε στη νεοκλασική Αθήνα που φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες της σύγχρονης εποχής.

Μέσα από άγνωστο οπτικό υλικό- σχέδια, γκραβούρες και φωτογραφίες- που ανακαλύφθηκαν και συντηρήθηκαν σε τρεις ηπείρους, η σκηνοθέτης Μαρία Ηλιού, ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ και οι συνεργάτες τους ξεδιπλώνουν μια συναρπαστική ιστορία σε μια ταινία που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 2020 και στο Μέγαρο Μουσικής το 2022.

Στην ταινία συμμετέχουν ως ομιλητές οι Jim Wright (American School of Classical Studies),

Λεωνίδας Εμπειρίκος (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Sir Michael Llewellyn Smith, (King's College London), Χριστίνα Κουλούρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Αλέξανδρος Κιτροέφ (Haveford College), Νίκος Βατόπουλος («Η Καθημερινή») και η Ελένη Μπαστέα (University of New Mexico).

Χορηγοί του ντοκιμαντέρ
Jaharis Family Foundation
Pindaros Foundation
Daphne & George Hatsopoulos
Coumantaros Foundation
Moschaclaidis Foundation
Ανώνυμος Δωρητής

Παραγωγή
Proteus NY Inc. & Πρωτέας

Το ΕΛΙΖΑ - Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Οι δράσεις του εστιάζονται στην πρόληψη του φαινομένου και στην πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών με υποψία κακοποίησης.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυση του Σωματείου, η παιδική κακοποίηση γίνεται ολοένα και πιο "ορατή" σε όλα τα κοινωνικό-οικονομικά στρώματα, ενώ η αναγκαιότητα πρόληψης του φαινομένου είναι πλέον ζητούμενο και προαπαιτούμενο για κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Για αυτόν τον σκοπό το ΕΛΙΖΑ:

  • Ιδρύει Μονάδες Φροντίδας για τη διάγνωση περιστατικών με υποψία κακοποίησης. Η 1η Μονάδα ΕΛΙΖΑ, ιδρύθηκε το 2018 στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού και η 2η Μονάδα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Στόχος μας, η δημιουργία ανάλογων Μονάδων σε όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές της χώρας που υποδέχονται παιδιά.
  • Μαθαίνει σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών πώς να προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση, με το πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα», εκπαιδεύοντας παράλληλα γονείς και εκπαιδευτικούς. Η ψηφιοποίηση του προγράμματος, επιτρέπει σήμερα σε κάθε δάσκαλο να υλοποιεί το πρόγραμμα στην τάξη του, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
  • Εκπαιδεύει επαγγελματίες που εργάζονται κοντά σε παιδιά (12.500 γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί), στην αναγνώριση των σημαδιών κακοποίησης και στην ανάλογη διαχείριση του κάθε περιστατικού. Οι εκπαιδεύσεις των γιατρών εκπονούνται σε συνεργασία με τη Β'ΠΠΚ του ΕΚΠΑ.
  • Στηρίζει τους επαγγελματίες με τη ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454, για κάθε περιστατικό με υποψία κακοποίησης παιδιού, με συμβουλευτική και κατευθυντήριες οδηγίες σε περίπτωση αναφοράς.
  • Συνεργάζεται με Ιδρύματα, Φορείς και Οργανώσεις, διεθνείς και ελληνικές - όπως η UNICEF και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού - προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην εφαρμογή εθνικών προγραμμάτων που προλαμβάνουν την παραμέληση και την κακοποίηση του παιδιού.
  • Σχεδιάζει και υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη προστασίας των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.eliza.org.gr

Το ΕΛΙΖΑ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μία ημέρα, η κοινωνία μας συντεταγμένα, πολιτεία και πολίτες, να στραφεί με όλες της τις δυνάμεις ενάντια στην κακοποίηση του παιδιού, στηρίζοντας με δομές και με δράσεις την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης σε παιδιά. Ευχαριστεί θερμά την κ. Ηλιού για την ευγενική της προσφορά και τη γενναιόδωρη προσέγγιση της στους στόχους του Σωματείου, προς όφελος των παιδιών.

 

Πληροφορίες: Γραμματεία ΕΛΙΖΑ 2103231704

Ημέρα προβολής του ντοκιμαντέρ «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, 1821-1896»: Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Τόπος: Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών

Ώρα προβολής: 8μμ.

Διάρκεια: 1. 30'

Τιμή Εισιτηρίου: 15€

Προπώληση: ticketservices.gr

INFO

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Στεφάνου Δέλτα 15
Ψυχικό, 154 52
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
90'

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
15€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
ΕΛΙΖΑ - Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
ΑΦΜ: 998311900
ΔΟΥ: Ε' ΑΘΗΝΩΝ
Εδρα: Ερμού & Χριστοπούλου 2 - Αθήνα 105 63

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ