Γιαν Βαν Αγγελόπουλος
& Φώτης Σιώτας
"Μεταπαραδοσιακή Ζυγιά"
Bras deFrères - Χανιά
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026
Εξερευνώντας την αρχετυπική φόρμα της «ζυγιάς», το ντουέτο του Γιαν Βαν Αγγελόπουλου & του Φώτη Σιώτα χρησιμοποιεί ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία που προέρχονται από την ευρύτερη ελληνική μουσική παράδοση.
Ο αυτοσχεδιασμός, βασικό στοιχείο κάθε λαϊκής μουσικής, κατέχει κεντρική θέση στη συνεργασία τους. Ηχητικά, η συνύπαρξη των ακουστικών οργάνων με ηχοτοπία που ανήκουν στην pop / dance κουλτούρα -όπως τα εφέ, το μπάσο και τα modular συνθεσάιζερ- εμπλουτίζει και δίνει νέα διάσταση σε μια μουσική με ξεκάθαρη αφετηρία, διαμορφώνοντας έναν υβριδικό ακουστικό / ηλεκτρονικό ήχο.
Γιαν Βαν Αγγελόπουλος - τύμπανα, modular συνθεσάιζερ
Φώτης Σιώτας - βιολί, φωνή
Ο Γιάννης Αγγελόπουλος είναι ντράμερ και συνθέτης. Με το ψευδώνυμο Jan Van Angelopoulos -μια ανορθόδοξη ολλανδική μετάφραση του ονόματός του - παρουσιάζει τη συνθετική του δουλειά. Από το ντεμπούτο άλμπουμ «Misspent» (2010) έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει σειρά δίσκων και singles, μεταξύ των οποίων τα «Λαδόκολλα» (2013), «ΓΙΑΝ ΒΑΝ» (2015, με στίχους του Ευθύμη Φιλίππου), «Κακό Ποίημα» (2019, με τη συμμετοχή του Παύλου Παυλίδη) και «Streams» (2021, Teranga Beat). Είναι σταθερός συνεργάτης της ομάδας Vasistas, για την οποία έχει συνθέσει μουσική σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές, καθώς και της ομάδας χορού Stereo Nero, με έργα που έχουν παρουσιαστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
Ο Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί και τραγούδι στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων και χορωδιών της πόλης. Από το 1993 και μετά δραστηριοποιείται σε συναυλίες και στη δισκογραφία, με την ιδιότητα του μουσικού, ενορχηστρωτή, συνθέτη και τραγουδιστή. Έχει συνεργαστεί με τους Θ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μάλαμα, Γ. Αγγελάκα, Δ. Σαββόπουλο, Π. Παυλίδη, Φ. Δεληβοριά, Α. Ιωαννίδη, Μπ. Παπαδόπουλο, Γιαν Βαν, Δ. Τρυπάνη και πολλούς ακόμη. Έχει γράψει μουσικές για το θέατρο και για χορό, είναι μέλος των Sancho 003 και Σωτήρες και έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ μαζί με τον στιχουργό Θ. Γκόνη, «Τα Δεύτερα» και «Δύο Λάθη».
Bras de Frères
Επιμενίδου 2, Χανιά 731 32
(χάρτης)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026
Ώρα έναρξης: 22:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ early bird
12€ γενική είσοδος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%
επί της τιμής του εισιτηρίου
Φυσικό σημείο
Στο Brasdefrères
(Ώρες λειτουργίας του καταστήματος)
Πληροφορίες/κρατήσεις
6974020544
E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται
ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο
TERMS & CONDITIONS
click here
PRODUCTION DETAILS
Ι & Κ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ ΕΕ
BrasDeFreres
ΑΦΜ: 800651310
ΔΟΥ: ΧΑΝΙΩΝ
ΕΔΡΑ: Επιμενίδου 2, Χανιά 731 32