ENCARDIA:
Γιάννης Ρίτσος
«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

Myrtillo Cafe

PRESENTATION

Οι encardia παρουσιάζουν:

Γιάννης Ρίτσος
«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»

Κυριακές 30 Μαρτίου & 6 Απριλίου
μόνο για 2 παραστάσεις ακόμα

Myrtillo cafe
ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας και Λάμψα

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (1956), ένας σταθμός αλλά και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το έργο του Γιάννη Ρίτσου, όπως και για την ελληνική ποίηση γενικότερα.

Σε περίοδο «εγκλεισμού», οι encardia, με την υπογραφή του εξαίρετου και πολυβραβευμένου κιθαριστή τους Μιχάλη Κονταξάκη, καταπιάνονται συνθετικά με το ποίημα και μας εκπλήσσουν με μια τελείως καινούργια και διαφορετική ανάγνωση, σε μουσικό-θεατρικό περιβάλλον.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο έργο: Κείμενο ζυμωμένο μέσα σε δεκαπέντε μουσικές ενότητες, με πρωτότυπα τραγούδια και ιντερμέδια, με οδηγό την αισθητική ταυτότητα και τον σμιλευμένο ήχο του συγκροτήματος.

Η μελοποίηση των στίχων του Ρίτσου, άλλοτε ανασύρει μελωδίες και ρυθμούς από τον Ιταλικό Νότο και το ποικίλο ρεπερτόριο των encardia, κι άλλοτε τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές της Σονάτας του Σεληνόφωτος του Μπετόβεν.

Και εκείνη. Δίχως όνομα. Η γυναίκα με τα μαύρα. Κι ένα φεγγάρι καταλύτης, διαρκώς παρόν, σύμβολο αιωνιότητας. Αμετάφραστες αισθήσεις, παύσεις, σιωπηλές κραυγές, εκκωφαντικές σιωπές, ενοχές και μια μετέωρη αξιοπρέπεια, μεταξύ του «υπάρχεις και δεν υπάρχεις...»

Επιλέξαμε το Myrtillo café και το μετατρέπουμε σε πρότυπη θεατρική σκηνή για το έργο μας, όχι μόνο γιατί το στηρίζουμε αφού εκεί εργάζονται και αμείβονται κανονικά νέοι άνθρωποι με αναπηρία, αλλά και γιατί η αισθητική του χώρου ταιριάζει απόλυτα με τη φυσιογνωμία της παράστασής μας.


Συντελεστές

Μουσική: Μιχάλης Κονταξάκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Παντελής Δεντάκης

Μουσικοί επί σκηνής (encardia)

Βαγγέλης Παπαγεωργίου: Ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Μιχάλης Κονταξάκης: Κιθάρα, τραγούδι
Ναταλία Κωτσάνη: Τραγούδι, κρουστά
Δημήτρης Τσεκούρας: Κοντραμπάσο
Κώστας Κωνσταντάτος: Τραγούδι, μαντολίνο, κρουστά

Γυναίκα με τα μαύρα: Άννα Θεοδωρίδου

Χορηγοί επικοινωνίας

INFO

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Myrtillo Cafe
ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας και Λάμψα
Αμπελόκηποι 115 24
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Κυριακή 30 Μαρτίου 2025
Κυριακή 6 Απριλίου 2025

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1 ώρα χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
10€ νεανικό έως 22 ετών
ΑμΕΑ δωρεάν

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%
επί της τιμής του εισιτηρίου
(ελάχιστη χρέαωση 0,50€)

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
ENCARDIA - ΕΝΚΑΡΝΤΙΑ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 998012369
ΔΟΥ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Μαραθωνοδρόμων 118, Μαρούσι

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ