23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

PRESENTATION

«23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας»

Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, 22 με 24 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει «ότι το σινεμά, μια λαϊκή και δημοκρατική τέχνη, είναι πάντα παρών όταν το χρειάζεσαι, έτοιμο να σε παρηγορήσει, να σου ανοίξει νέους ορίζοντες, να σου προσφέρει την απόλαυση της ψυχαγωγίας και να τονώσει την περιέργεια και τον προβληματισμό.» όπως αναφέρουν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Nicolas Eybalin και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων Θοδωρής Κουτσαύτης.

Το πρόγραμμα για το Ηράκλειο:

Τετάρτη 22/03/2023 – 19:00
Μικρό Θέατρο
Azuro | Αζούρο
Matthieu Rozé, 2022, 104'
Με τους: Valérie Donzelli, Yannick Choirat, Nuno Lopes, Maya Sansa, Thomas Scimeca

Είναι καλοκαίρι, η ζέστη είναι αφόρητη, το κλίμα αποσυντονισμένο. Μια παρέα φίλων επιστρέφει, όπως κάθε χρόνο, στο αγαπημένο τους χωριουδάκι, χτισμένο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Ως συνήθως βαριούνται, τρώνε και πίνουν πολύ. Δεν δίνουν καμία σημασία, ούτε στη φωτιά που εξαπλώνεται στο βουνό, ούτε στον κόσμο γύρω τους. Όμως φέτος, ένας μυστηριώδης άντρας καταφθάνει από τη θάλασσα και διαταράσσει την υποτιθέμενη ισορροπία τους...


Τετάρτη 22/03/2023 – 21:15
Μικρό Θέατρο
Le monde après nous | Ο Κόσμος Μετά από Μας
Louda Ben Salah-Cazanas, 2021, 85'
Με τους: Aurélien Gabrielli, Louise Chevillotte, Saadia Bentaïeb, Jacques Nolot

Ο Labidi είναι ένας νέος άνθρωπος του σήμερα: εναλλάσσει μικροαπάτες με περιστασιακές δουλειές, ζει με συγκάτοικο σε μικροσκοπική γκαρσονιέρα και ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Όμως η συνάντησή του με την Elisa τον αναγκάζει να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του, πέρα από τις δυνατότητές του.


Πέμπτη 23/03/2023 – 19:00
Μικρό Θέατρο
Allons enfants | Πρωτάρηδες
Thierry Demaizière, Alban Teurlai, 2021, 110'

Στην καρδιά του Παρισιού, ένα λύκειο αναλαμβάνει μια τολμηρή πρόκληση: να ενσωματώσει μαθητές από εργατικές συνοικίες και να σπάσει την αλυσίδα της σχολικής αποτυχίας, μέσω του χιπ χοπ. Η ιστορία αυτής της μοναδικής στα γαλλικά χρονικά εμπειρίας


Πέμπτη 23/03/2023 – 21:15
Μικρό Θέατρο
Les Goûts et les Couleurs | Περί Ορέξεως
Michel Leclerc, 2022, 110'
Με τους: Rebecca Marder, Félix Moati, Judith Chemla, Philippe Rebbot

Η Marcia, νεαρή τραγουδίστρια, ηχογραφεί ένα άλμπουμ με την Daredjane, ροκ είδωλο της δεκαετίας του  ́70, η οποία εξαφανίζεται ξαφνικά. Για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους, πρέπει να πείσει τον κληρονόμο της Daredjane, τον Anthony, πωλητή στην αγορά μιας μικρής πόλης, ο οποίος ποτέ δεν συμπάθησε ούτε τη θεία του ούτε τη μουσική της. Μεταξύ καλού και κακού γούστου, δημοφιλούς και το εκλεκτισμένου, ειλικρίνειας και ψέματος, οι δύο κόσμοι τους συγκρούονται. Εκτός, βέβαια, αν η αγάπη...


Παρασκευή 24/03/2023 – 18:30
Μικρό Θέατρο
Grand Paris | Μεγάλο Παρίσι
Martin Jauvat, 2022, 80'
Με τους: Sébastien Chassagne, Martin Jauvat, William Lebghil, Mahamadou Sangaré

Οι Leslie και Renard, δύο νεαροί από τα παρισινά προάστια, βρίσκουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε εργοτάξιο του μελλοντικού μετρό του Μεγάλου Παρισιού. Πρόκειται για ένα τεχνούργημα, ένα αρχαίο φυλαχτό ή ένα απομεινάρι ενός εξαφανισμένου πολιτισμού; Πεπεισμένοι ότι βρήκαν τη χήνα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οι δύο φίλοι ερευνούν, με τα μέσα που διαθέτουν, κατά τη διάρκεια μιας τρελής νύχτας στις τέσσερις γωνιές του ευρύτερου Παρισιού.


Παρασκευή 24/03/2023 – 20:15
Αίθουσα Συναυλιών
Βραδιά γαλλικής μουσικής
Ελένη Σφακιανάκη, τραγούδι — Γιώργος Δαραβέλης, σαξόφωνο — Λίλυ Δάκα, πιάνο — 45'

Έργα Γάλλων συνθετών και τραγούδια της Barbara, της Juliette Greco, της Edith Piaf, περιγράφουν νοσταλγικά με τους ήχους της ανθρώπινης φωνής, του σαξόφωνου και του πιάνου μια υπέροχη νεότητα ανεπιστρεπτί χαμένη, που ανασαίνει με τα πεσμένα φύλλα και την ευτυχισμένη αθωότητα κάτω από τον ουρανό του Παρισιού.


Παρασκευή 24/03/2023 – 21:15
Μικρό Θέατρο
Ailleurs si j'y suis | Στο καλό να πάμε
François Pirot, 2022, 103'
Με τους: Suzanne Clément, Jérémie Renier, Jean-Luc Bideau

Ενώ η οικογένειά του και η δουλειά του είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, ο Mathieu, χωρίς προειδοποίηση, πηγαίνει στο δάσος και μένει εκεί. Αντιμέτωπη με αυτή τη ριζική αλλαγή και την έλλειψη εξουσίας που αυτή συνεπάγεται, η οικογένειά του, κλονισμένη, θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τις επιλογές της.


Είσοδος στις αίθουσες

Προσέλευση θεατών: 10 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα έναρξης προβολής. Μετά την έναρξη της προβολής δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της προβολής, δεν πραγματοποιείται διάλειμμα. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες. Για την είσοδο στην αίθουσα θα ελέγχεται το εισιτήριο (τυπωμένο ή ηλεκτρονικό).

INFO
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49
Ηράκλειο Κρήτης
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
 
Εισιτήρια Φεστιβάλ
γενική είσοδος 6€
διπλής προβολής (ημερήσιο): 8€ (*)
 
Εισιτήρια Συναυλίας
Γενική είσοδος: 5€
 
(*) για την αγορά εισιτηρίου διπλής προβολής με 8€ επιλέγετε σε κάθε μία προβολή της ίδιας ημέρας τον τύπο εισιτηρίου "ΔΙΠΛΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ" με 4€.
 
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

TERMS & CONDITIONS
click here
 
PRODUCTION DETAILS
ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
ΑΦΜ: 094258926
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Ιωάννη Προκοπίδη, Ν. Αλικαρνασσός, Τ.Κ. 71601, Ηράκλειο, Κρήτη

 

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ