Ο Παρουσιαστής
από 15 Οκτωβρίου 2026
Πέμπτη στις 20:00 & Παρασκεύη στις 21:15
ΑΥΛΑΙΑ
Πολυχώρος Τεχνών

Πόσο καλά γνωρίζουμε τελικά τους ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά;
Ο «Παρουσιαστής», το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Κουκουβιού, εκτυλίσσεται στο πλατό μιας από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές της χώρας. Μιας εκπομπής όπου οι καλεσμένοι μοιράζονται δημόσια τις πιο προσωπικές τους ιστορίες και εκατομμύρια τηλεθεατές πιστεύουν πως βλέπουν την αλήθεια. Μέχρι που ο τηλεοπτικός χρόνος σταματά. Η εκπομπή παγώνει και οι άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά στις κάμερες μένουν μόνοι με όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ. Πίσω από τα φώτα, εκεί όπου δεν υπάρχουν θεατές, έρχονται στην επιφάνεια φόβοι, μυστικά και επιλογές που δεν είχαν ποτέ θέση σε μια ζωντανή μετάδοση.
Ο «Παρουσιαστής» είναι ένα έργο για την εικόνα που δημιουργούμε, για την ανάγκη να μας βλέπουν και να μας αποδέχονται, αλλά και για τις αλήθειες που αφήνουμε ανείπωτες μέχρι να είναι σχεδόν αργά.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Ιωαννίδης, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Δημήτρη Χαβρέ, ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό ως την ελληνική φωνή του Kratos στη σειρά God of War. Μαζί τους, ένα καστ ηθοποιών με αξιόλογη πορεία στο θέατρο, απόφοιτοι κορυφαίων δραματικών σχολών και συνεργάτες σημαντικών σκηνοθετών και παραγωγών, ενώνουν τις δυνάμεις τους με πάθος, φιλοδοξία και μεγάλη αγάπη για το θέατρο.
Ο «Παρουσιαστής» αποτελεί την πρώτη παραγωγή της Ember Remnant, μιας νέας εταιρείας παραγωγής που δημιουργήθηκε με μια απλή πεποίθηση: ότι μια έξοδος στο θέατρο μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από δύο ώρες σε μια αίθουσα. Για εμάς, το εισιτήριο δεν αφορά μόνο την παράσταση. Αφορά ολόκληρη τη βραδιά.
Γι' αυτό, όταν πέσει η αυλαία, η εμπειρία δεν τελειώνει. Το θέατρο μεταμορφώνεται σε έναν χώρο συνάντησης, όπου οι θεατές μπορούν να μείνουν, να απολαύσουν ένα ποτό και, αν το επιθυμούν, να πάρουν μέρος σε μια εμπειρία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον «Παρουσιαστή». Μια ανώνυμη εξομολόγηση είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει. Από εκεί και πέρα, κάθε επιλογή ανοίγει μια διαφορετική διαδρομή. Δεν πρόκειται για συνέχεια της πλοκής ούτε για μια απλή βραδιά μετά το θέατρο. Είναι το τελευταίο κομμάτι της εμπειρίας που σχεδιάσαμε, γιατί πιστεύουμε ότι οι ιστορίες δεν τελειώνουν με το τελευταίο χειροκρότημα.
Η επιλογή να παρουσιάσουμε τον «Παρουσιαστή» αρχικά στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά δεν είναι τυχαία. Πιστεύουμε ότι το σύγχρονο θέατρο δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο μόνο του κέντρου της Αθήνας. Οι άνθρωποι των περιοχών μας αξίζουν πρόσβαση σε ποιοτικές, σύγχρονες παραγωγές κοντά στον τόπο τους.
Στην Ember Remnant δεν δημιουργούμε μόνο παραστάσεις.
Δημιουργούμε βραδιές που θέλουμε να συζητιούνται και αφού τελειώσουν.
Ταυτότητα Παράστασης
Σκηνοθεσία: Νίκος Ιωαννίδης
Κείμενο: Μάνος Κουκουβιός
Παίζουν:
Δημήτρης Χαβρές
Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη
Γιάννης Γκρέζιος
Κατερίνα Αντζουλάτου
Κώστας Μελισσάς
Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Βάιος Πράπας
Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση
Φωτογραφία Αφίσας: Δημήτρης Κοτάκος
Οργάνωση Παραγωγής: Ελευθερία Χαραλάμπους
Παραγωγή: Ember Remnant