Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

H.ug (Human Underground)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;»
Αναπαραστάσεις της ανδρικής ταυτότητας ή και όχι

Μια performance με θέμα τις αναπαραστάσεις
της αρρενωπότητας στη ζωή μας


σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου &
κείμενο του Γιώργου Νικολαΐδη


από Σάββατο 16 Mαρτίου 2024
21:00

στο H.ug (Human Underground)

Η performance της Life After Death Theatre Company σε συνεργασία με την Gender Alliance Initiative και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού επιχειρεί να θέσει ερωτήματα για το τι είναι αυτό που μας κάνει αγόρια, άντρες, αρρενωπότητες. Επαναπροσδιορίζοντας όρους, συμπεριφορές και μοτίβα που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας, συνειδητά ή ασύνειδα, και ορίζουν τις ζωές μας.

Τι είναι το αρσενικό; Ποιος είναι ο άντρας ο σωστός; Τι είναι ο μερακλής; Πώς πεθαίνουν οι άντρες; Τι είναι η αρρενωπότητα; Πόσες υπάρχουν; Πώς γράφονται; Αλήθεια, τα αγόρια χορεύουν; Κλαίνε; Φροντίζουν; Πώς μεγαλώνουν τα αγόρια; Πώς γίνονται άντρες; Το φλερτ, το σεξ, το πέος, το μεγάλο πέος, οι γυναίκες, η δέσμευση, η δουλειά, η μάνα, ο πατέρας, η πρώτη φορά.

Οι αρρενωπότητες εκπαιδεύονται από την πρώτη μέρα της γέννησής τους να ενεργούν με τρόπους που περιορίζουν την αληθινή τους έκφραση, προκειμένου να επιτελέσουν «σωστά» τον ρόλο τους. Οι κοινωνικά κατασκευασμένες πατριαρχικές νόρμες τούς επιβάλλουν σκληρά και άκαμπτα στερεότυπα όπως το να είναι σωματικά και συναισθηματικά σκληροί, να μην δείχνουν ευάλωτοι, να μην ζητούν βοήθεια, να έχουν την απόλυτη εξουσία και τον έλεγχο άλλων σωμάτων.

Η παράσταση «Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;» έρχεται σαν φυσική συνέχεια της μέχρι τώρα συνεργασίας της Life After Death Theatre Company και της Gender Alliance Initiative, στην προσπάθεια όλων μας να εξερευνήσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τους έμφυλους ρόλους και συνάμα να ενδυναμωθούμε τόσο εμείς όσο και το κοινό στα θέματα της έμφυλης ισότητας. Κι ίσως, σε ένα επόμενο στάδιο, να προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του ο καθένας, η καθεμιά, και το καθένα από μας, προκειμένου να ζούμε ελεύθερα, ισότιμα, δίκαια και αληθινά.

Μέσω της παράστασης «Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;» θέτουμε ανοικτά ερωτήματα σε σχέση με όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα για τις αρρενωπότητες. Πρόκειται -στην ουσία- για μια δράση ανάμεσα σε δύο κόσμους: έναν κόσμο ρευστό, που η ανάγκη μετασχηματισμού και επαναπροσδιορισμού είναι αναγκαία και έναν άλλο συμπαγή, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει όλες τις κεκτημένες βεβαιότητες και τα στερεότυπα που βαραίνουν σώματα και ψυχές.


Δράσεις στο πλαίσιο της παράστασης

Ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή, η Life After Death Theatre και η Gender Alliance Initiative συνδιοργανώνουν, πέρα από την ίδια την παράσταση, δυο επιπλέον δράσεις ενημερωτικού - επιμορφωτικού χαρακτήρα.

  • Μια βιωματική συζήτηση με το κοινό μετά το τέλος της παράστασης
  • Ένα ειδικό βιωματικό εργαστήριο που θα απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με την τέχνη όλων των μορφών.

Οι ημερομηνίες των δράσεων θα ανακοινωθούν μέσα από τις σελίδες της Life After Death Theatre Company και της Gender Alliance Initiative


Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία, κίνηση: Βίκυ Αδάμου
Πρωτότυπο κείμενο: Γιώργος Νικολαΐδης
Πρωτότυπη σύνθεση, μουσική επιμέλεια: ECATI
Video art: bminOr
Installation: The Κrank
Εικαστική επιμέλεια: Lazy boy*
Σύμβουλος Δραματουργίας: Άννα Τσίχλη

Ερμηνεία: Χρήστος Καπενής, Μελίσσα Κωτσάκη, Γιώργης Παρταλίδης

Στην παράσταση ακούγονται μαρτυρίες από αρρενωπότητες όλου του φάσματος

Οργάνωση παραγωγής: Life after Death Theatre Company

Η παράσταση «Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΑΞΑΓΩΓΗΣ
H.ug (Human Underground)
Μελιταίων 14, Πετράλωνα 11851
(χάρτης)
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πρεμιέρα Σάββατο 16 Μαρτίου και κάθε
Σάββατο 21.00 & Κυριακή 20.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
70 λεπτά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Κανονικό 15€
Μειωμένο 10€ φοιτητικό, ανέργων, +65

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
email: Ladtheatrecompany@gmail.com
τηλ.: 6978505491
(Τρίτη με Κυριακή 10:30 με 13:30)

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
LAD THEATRECOMPANY
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΦΜ: 997072368
ΔΟΥ: Δ' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Εθν. Αντιστάσεως 32, Αθήνα

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ