TAKIM - KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Γρηγορίου Λαμπράκη 15
ΛΑΡΙΣΑ
(χάρτης)

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ώρα έναρξης: 20.30
ώρα εισόδου: 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση: 13€
Στην είσοδο: 15€
Παιδικό/Φοιτητικό/Ανέργων: 10€

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΑΦΜ: 999681890
ΔΟΥ: Β' ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΔΡΑ: Δηλου 17, 41335, Λάρισα

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η παράσταση ματαιώνεται
λόγω της δυσμενούς πρόγνωσης
των καιρικών συνθηκών

η επιστροφή τον χρημάτων
για τα εισιτήρια που έχουν
αγοραστεί ηλεκτρονικά
γίνεται αυτόματαΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ - ΛΑΡΙΣΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα 20.30

TAKIM - KΑΦΕ ΑΜΑΝ
«Ελληνική απόλαυσις»

Ένα μουσικό ταξίδι σε
ΗΠΕΙΡΟ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ

Καλλιτεχνική επιμέλεια - κείμενα: Λάμπρος Λιάβας

Συμμετέχει το
Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας
Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 οι ΤΑΚΙΜ ταξιδεύουν το ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ στη Λάρισα σε μία παράσταση στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας.

ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μάς προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).

Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν' ανακαλύψουμε!...

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.

Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσιπλακούλης

ΤΑΚΙΜ - ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ 'Η ελληνική απόλαυσις'
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Κηποθέατρο Αλκαζάρ - Λάρισα
Ώρα έναρξης: 20.30
Ώρα εισόδου: 19.00Έγραψαν για το ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ:

«Ελπίδα είναι να βλέπεις πιτσιρικάδες να δακρύζουν όταν παίζει το ούτι...»

Είναι υπέροχο αυτό όλο που συμβαίνει με τις γενιές που ανακαλύπτουν ότι ελληνικός πολιτισμός δεν είναι το Survivor, αλλά το νήμα που αόρατα ενώνει ενάμιση αιώνα τώρα ένα λαό που σε όποια ήπειρο και αν ζούσε, όποια θάλασσα και αν αντίκριζε, είχε τον τρόπο να κάνει τα βάσανα του στίχους και νότες και να τα ταξιδεύει από στεριά σε θάλασσα, από εποχή σε εποχή. Και να διασκευάζει το take five κάνοντάς το να μοιάζει Μικρασιάτικο! Είναι ελπίδα. | parallaximag.gr


«Ταξιδεύοντας με τους "Τακίμ" στα "Καφέ Αμάν" του Ελληνισμού - Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι»

"...Οι «Τακίμ», έξι δεξιοτέχνες μουσικοί και δύο αυθεντικές φωνές, ενώθηκαν σ' ένα μουσικό σύνολο, που ευτύχησε κάτω από τη «μπαγκέτα» του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα να δώσει ένα αποτέλεσμα όχι απλά εντυπωσιακό, αλλά ίσως μοναδικό στα ελληνικά μουσικά πράγματα." | faretra.gr