Ρεσιτάλ Τσίμπαλου - Κλέαρχος Κορκόβελος

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ρεσιτάλ Τσίμπαλου - Κλέαρχος Κορκόβελος

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 | ΩΡΑ 20:30

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

Το ουγγρικό cimbalom αναδεικνύεται μέσα από τα υπέροχα ηχοχρώματά του σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ. Στο πρόγραμμά του ο Κλέαρχος Κορκόβελος φροντίζει να αναδείξει το ουγγρικό cimbalom μέσω του ρεπερτορίου που διασώζεται και αφορά παλαιότερα όργανα, όπως το ιταλικό salterio, αλλά και μέσω των έργων που δημιουργήθηκαν την περίοδο του ρομαντισμού, θέτοντάς το σε μια πορεία παράλληλη με αυτήν του πιάνου.

Με αφετηρία το Folias de Espagna, ένα από τα παλαιότερα θέματα της Ευρωπαϊκής μουσικής (τέλη 15ου αι), τη Sonata in c minor του Domenico Scarlatti και τη Sonata per il Salterio (1770) του Ιταλού συνθέτη Αngelo Conti, θα παρουσιαστούν τρία έργα της ρομαντικής περιόδου, το Venetianisches Gondellied, op. 57, V (από τα 6 τραγούδια για φωνή και πιάνο) του F. Mendelssohn - Bartholdy σε μεταγραφή για το cimbalom από τον Ούγγρο D. Erdelyi, καθώς και δύο από τις ομορφότερες σπουδές για το cimbalom του Ούγγρου συνθέτη και βιολοντσελίστα Geza Allaga (1841 - 1913), ιδρυτή της κλασικής σχολής του oργάνου στην Ουγγαρία, ο οποίος συνδεόταν φιλικά με τον Franz Liszt. Στις σπουδές του Allaga παρατηρείται μεγάλη επίδραση της Ουγγρικής εθνικής σχολής.

Ο Κλέαρχος Κορκόβελος από το 2005 συμμετέχει σε workshops για το cimbalom στην Ουγγαρία, οργανωμένα από την Victoria Herencsar, καθηγήτρια Ακαδημίας Τεχνών Banska Bistrica Σλοβακίας. Την περίοδο 2007-2009 φοίτησε στην τάξη της Angelina Τkatcheva, σολίστ του λευκορωσικού cimbaly. Επίσης μαθήτευσε κοντά σε δεξιοτέχνες όπως ο Leonard Iordache (Ρουμανία), ο Οkros Oszkar (Ουγγαρία, ιδρυτικό μέλος της εκατονταμελούς ορχήστρας τσιγγάνικων βιολιών της Βουδαπέστης). Διδάσκει cimbalom, ξυλόφωνο και άλλα είδη χορδόφωνων κρουστών (ελληνικό σαντούρι, ιρανικό santur). Από το 2014, οργανώνει κάθε χρόνο εβδομαδιαία workshops για το cimbalom και το ελληνικό σαντούρι που περιλαμβάνουν εκτός από τα μαθήματα, τεχνική, χόρδισμα και οργανοποιΐα, performances και άλλες δράσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Ιπποκράτους 41, Αθήνα
2103634000
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€ κανονικό
5€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

 

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ
ΑΦΜ: 094079082
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ