'Οταν τα μάτια παίζουν μουσική

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Όταν τα μάτια παίζουν μουσική

Μια μοναδική σε συμβολισμούς μουσική εκδήλωση
με τη Αλεξάνδρα Κερλίδου και την Νατάσσα Μποφίλιου


στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΑΙΘΟΥΣΑ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ"

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Είσοδος Ελεύθερη

Μία "δυνατή" συναυλία - πραγματική κατάθεση ψυχής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου, η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου, που κατάφερε να γκρεμίσει τα εμπόδια της αναπηρίας και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα παίζοντας μουσική με την κίνηση μόνο των ματιών της χάρη στην τεχνολογία του EyeHarp που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης, ενώνει για άλλη μια φορά τις καλλιτεχνικές της δυνάμεις με την σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου.

Όπως το πιάνο έχει 88 πλήκτρα έτσι και η εκδήλωση θα λάβει χώρα την 88η ημέρα του χρόνου. Η Περιφέρεια Κρήτης, προκαλεί το κοινό σε μια εκδήλωση γεμάτη συμβολισμούς και μουσική όπου η εκπληκτική ποικιλία έκφρασης του πιάνο και η δυνατότητα του να δίνει μια διαφορετική νότα από το κάθε πλήκτρο παρομοιάζεται με την ανθρώπινη ύπαρξη, όπου ο καθένας είναι διαφορετικός αλλά όλοι μαζί συνθέτουν αρμονικά το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 20:00 η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου στην Αίθουσα "Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού" (Λεωφόρος Νικολάου Πλαστήρα 49), σε μια εκδήλωση που υμνεί την υπέρτατη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ενδυναμώνει το όραμα μιας κοινωνίας μηδενικών διακρίσεων.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει η Μαρία Βαρσαμά, η οποία ως Διδάκτορας με εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική Συμπερίληψη αλλά και ως Πρέσβειρα του EyeHarp στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει το λογισμικό στο κοινό και θα μιλήσει για την πρόσφατη εισαγωγή του EyeHarp στην Δημόσια Εκπαίδευση. Την συναυλία, η οποία αναμένεται να καθηλώσει τους παρευρισκόμενους θα συνοδεύσουν στο τραγουδιστικό μέρος η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου και στο μουσικό μέρος ο Αντώνης Παλαμάρης και ο Νίκος Κοκκίνης στο πιάνο, ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης στο ακορντεόν και ο Ανδρέας Τυμπακιανάκης στο μπουζούκι, που με την παρουσία του θα αποδείξει πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και την προσπάθεια, όντας τυφλός ο ίδιος.

Με τον τίτλο «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική», η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, πρεσβεύει σε μια συνύπαρξη επί σκηνής, όπου θα αναδειχθούν οι δυνατότητες των ατόμων με αναπηρίες ως ισότιμά μέλη μιας ορχήστρας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49
Ηράκλειο Κρήτης
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00
 
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
 
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου ανά άτομο: 2
 
ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ
TICKETSERVICES
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
ΑΦΜ: 094258926
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Ιωάννη Προκοπίδη, Ν. Αλικαρνασσός, Τ.Κ. 71601, Ηράκλειο, Κρήτη
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ