Γυναικοκτονία

Μικρός Κεραμεικός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ

Από Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 |21:15

Μικρός Κεραμεικός

Ένας Γυναικείος Θεατρικός Μονόλογος που ρίχνει φως στη μάστιγα της εποχής μας και διεισδύει στη ρίζα του προβλήματος. Πώς η έμφυλη βία, η ενδοοικογενειακή βία, ο σεξισμός, τα λάθος πρότυπα, δημιούργησαν μία κοινωνία η οποία υποφέρει από το θλιβερό φαινόμενο. Η αλήθεια απροκάλυπτα, κατάματα, χωρίς φτιασίδια.
 
Η Ηρωίδα διηγείται τη ζωή της και μας οδηγεί στην αποκάλυψη σκληρών μυστικών που κρύβονται πίσω από κλειστές πόρτες. Αναδεικνύεται η σάπια ηθική που έχουν τα άτομα με σκουριασμένες ιδέες, ο επικίνδυνος ψυχισμός τους, οι άρρωστες εμμονές τους. Αντικρίζουμε έναν κόσμο με προτίμηση στην επιβαλλόμενη σιωπή, τα κλειστά μάτια, την ελάχιστη ακοή. Το «χθες» εξακολουθεί ν' αντιστέκεται στο «αύριο».
 
Η Γυναίκα, ακόμα και στις μέρες μας, θεωρείται από πολλούς το «αδύναμο φύλο», με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα αντρών να αισθάνεται το «ισχυρό φύλο». Ως εκ τούτου, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό ν' αποδείξουν τον… ανδρισμό τους… με τρόπους που θα ταίριαζαν στον Μεσαίωνα. Λεκτική κακοποίηση, σωματική κακοποίηση, φόνος.
 
Το Έργο φιλοδοξεί να μην είναι μόνο μία «γροθιά στο στομάχι». Πολύ περισσότερο, επιδιώκει να συμβάλλει με το δικό του λιθαράκι στον δίκαιο αγώνα των Γυναικείων Κινημάτων. Καμία ανυπεράσπιστη. Καμία μόνη. Καμία και ποτέ παρατημένη.  
 
Κι ένα ερώτημα που προκύπτει μέσα στην υπόθεση του Θεατρικού: Μπορεί το Θύμα να γίνει Θύτης; Και, αν ναι, πώς θ' αντιμετώπιζε η Δικαιοσύνη ένα τέτοιο γεγονός; Αυτό, ενδεχομένως, καλούνται να το απαντήσουν οι Θεατές της Παράστασης...


ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Αθηνά Βαλκώνη

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάσος Μπαγλατζής
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Βασίλης Κωνσταντουλάκης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Μιχάλης Καλογεράκης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΒΑΣ: Μάνος Βλαστός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54
τηλ. 210 3454831
E-mail: mikroskerameikos@gmail.com
(χάρτης)
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Από Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
και κάθε Τετάρτη στις 21:15 
για έξι μόνο παραστάσεις 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
65 λεπτά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Early Bird 8€ (έως 20/9)

Κανονικός 13€
Μειωμένο 8€ (ανέργων, ΑμεΑ, φοιτητές,
άνω των 68, ατέλειες)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
(Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
R.M. LIGHT ΑΜΚΕ
ΘΕΑΜΑΤΩΝ, ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΥΠΗΡ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΦΜ: 997021830
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ