ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
Μια μουσική βραδιά για καλό σκοπό

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Θέατρο Pierce - The American College of Greece

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Μια μουσική βραδιά για καλό σκοπό

Μουσική βραδιά για την υποστήριξη
των παιδιών και των οικογενειών
στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Pierce Theater, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν να στέκονται δίπλα στα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν και έχοντας στο πλευρό τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες διοργανώνουν μουσική βραδιά, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στη Θεσσαλία και στον Έβρο.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, τα Παιδικά Χωριά SOS σας καλούν στο Pierce Theater, για μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη σπουδαία σολίστ πιανίστα Κορίνα Σαμουρκασίδου, την καλλιτέχνη που παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το έργο "Visions de l'Amen" του Olivier Messiaen και με συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε όλη την Ευρώπη, τους μαγευτικούς ήχους της λύρας του αναγνωρισμένου συνθέτη και ερευνητή Δρ. Νίκου Ξανθούλη, κορυφαίο Α' τρομπετίστα της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής από το 1984 έως το 2009 και με καλλιτεχνική παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, καθώς και τη γυναικεία χορωδία «chórεs», οι οποίες, υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Πατσέα και με τη Μαρίνα Σάττι στην καλλιτεχνική διεύθυνση, αναβιώνουν παραδοσιακά τραγούδια, συνθέτοντας ένα θέαμα υψηλής αισθητικής.

«Στηρίζοντας τα Παιδικά Χωριά SOS, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε μία συναρπαστική συναυλία, που συνδυάζει την κομψότητα του πιάνου με τους μαγικούς ήχους της αρχαίας ελληνικής λύρας. Η παρουσία μας σε αυτήν τη συναυλία δεν εμπλουτίζει μόνο την ψυχή μας με τη μαγεία της μουσικής, αλλά προσφέρει και μια χείρα βοηθείας στα ευάλωτα παιδιά της κοινωνίας μας. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές τους, εξασφαλίζοντας ότι έχουν την υποστήριξη και τη φροντίδα που τους αξίζει» αναφέρει η Κορίνα Σαμουρκασίδου.

«Την ομορφιά της Τέχνης μας και τη βαθύτερη σχέση μας με το πνεύμα του λαού μας και των ανθρώπων μας οφείλουμε να τη μοιραζόμαστε με κάθε τρόπο. Τα Παιδικά Χωριά SOS, ως πεμπτουσία της ανθρώπινης αλληλεγγύης απέναντι στην ελπίδα των παιδιών τους για το αύριο, με το έργο που κάνουν είναι μια μεγάλη οικογένεια στην οποία πρέπει με κάθε τρόπο να συνεισφέρουμε και να συμμετέχουμε» αναφέρει ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες, που με βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης, υποστήριξαν αυτή την πρωτοβουλία των Παιδικών Χωριών SOS και φυσικά, τον κόσμο που μας υποστηρίζει, ώστε να είμαστε εκεί για κάθε παιδί που έχει ανάγκη. Αξίζει, τώρα περισσότερο από ποτέ, να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των παιδιών και των οικογενειών που επλήγησαν, με κάθε μέσο.» αναφέρει ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Αντώνης Αλακιώτης.

  • Ώρα έναρξης: 19:30 (προσέλευση μία ώρα πριν)
  • Εισιτήρια: €15 στο ticketservices.gr
  • Χώρος Διεξαγωγής: Pierce Theater, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή)
  • Διοργάνωση: Παιδικά Χωριά SOS, Pierce Theater Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

#sosvillagesgr


Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Κορίνα Σαμουρκασίδου, πιανίστα - σολίστ

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί. Αμέσως μετά στη Γαλλία, αρχικά στο Conservatoire de Strasbourg και στη συνέχεια στην École Normale de Musique de Paris. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα με διεθνούς φήμης πιανίστες-σολίστ. Συμπλήρωσε τις μουσικές της σπουδές με μαθήματα μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και με μαθήματα της Ελβετικής παιδαγωγικής μεθόδου Willems.

Το 1992 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το έργο "Visions de l' Amen" του Olivier Messiaen, το οποίο και τελειοποίησε με την καθοδήγηση του μεγάλου συνθέτη.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες στο εξωτερικό και στα περισσότερα ελληνικά φεστιβάλ. Παράλληλα με την καριέρα της στο πιάνο έχει συμβάλει στην πολιτιστική ζωή της χώρας διατελώντας σύμβουλος των Υπουργών Πολιτισμού, Παιδείας, Μεταφορών και ως μέλος επιτροπών στον ΟΠΕΠ, Χορηγιών στο ΥΠ.ΠΟ, των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων του ΥΠΕΠΘ, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΥΠΕΠΘ και του άξονα Παιδεία - Πολιτισμός (ΥΠ.ΠΟ - ΥΠΕΠΘ).

Διδάσκει στο Ωδείο Kodaly στο Χαλάνδρι, ενώ παράλληλα συνεχίζει την σολιστική της καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης - λυριστής

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης είναι συνθέτης, λυριστής, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, Αντεπιστέλλον Μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής.

Υπηρέτησε ως κορυφαίος Α' τρομπεττίστας της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής από το 1984 έως το 2009. Από το 2009 έως το 2012 υπήρξε υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ίδιου οργανισμού. Ήταν καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και Τρομπέτας στο Ωδείο Αθηνών για 40 περίπου χρόνια (1983-2021) Από το 2004 έως το 2017 ήταν καθηγητής - σύμβουλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ως σολίστ και ως συνθέτης έχει παρουσιασθεί σε πάνω από 30 χώρες. Έχει εκδώσει δεκατέσσερις προσωπικούς δίσκους και συμμετείχε σε άλλους τέσσερις ομαδικούς.

Η έρευνά του για την αναβίωση της τεχνικής της αρχαίας σάλπιγγας και της αρχαίας ελληνικής λύρας χαίρει διεθνούς αναγνωρίσεως έχοντας λάβει δύο φορές την διάκριση Kress Lectureship από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (2012 και 2017).

chórεs

Γυναικεία χορωδία που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Σάττι το 2017 με σκοπό την εκπαίδευση στη μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι, το χορό και την υποκριτική καθώς και την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη.

Με κεντρικό άξονα τη μουσική, οι chórεs αξιοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα για να πειραματιστούν πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών και από το 2017 μέχρι σήμερα, περισσότερες 150 γυναίκες, 13 έως 55 ετών, αναβιώνουν τραγούδια παραδοσιακά με μοναδικό τρόπο. Πρόσφατα στο επίσημο τους κανάλι στο YouTube, κοινοποιήθηκε η ενέργεια των live session chórεs όπου παρουσιάζουν παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε χορωδιακή επεξεργασία από τους συνθέτες Φίλιππο Τσαλαχούρη και Χρήστο Σαμαρά.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Pierce Theater, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή 153 42

(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19.30
(προσέλευση μία ώρα πριν)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΦΜ: 090030480
ΔΟΥ: Δ' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Καρ. Σερβίας 12-14, 105 62 Αθήνα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ