Το Σύνδρομο του Εύθραυστου Χ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΥ Χ»

Το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλούν στην παρουσίαση νέου μουσικοθεατρικού έργου της Ειρήνης Χηράτου, «ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΥ Χ»... που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαϊου 2023 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο Λεμεσού ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ και τη συμμετοχή 30 μελούς χορωδιακού συνόλου του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΘΡΑYΣΤΟΥ Χ»... σας λέει κάτι; Πρόκειται για μια «διαταραχή», που εστιάζει στον εθισμό του σύγχρονου ανθρώπου στο διαδίκτυο και σε μια εξωραϊσμένη εικονική πραγματικότητα. Η δεκαεπτάχρονη Πέτα και αργότερα η ενήλικη Πέτα...Το τραύμα της απόρριψης από όσους την έκαναν να αισθάνεται «ασφαλής». Ανάμεσα τους και ο Γουισάμ. Ένας συμμαθητής της από το Ιράκ και ο πρώτος μεγάλος της έρωτας: Η έφηβη Πέτα που λάτρευε τον Καβάφη, ο έφηβος-μετανάστης Γουισάμ, που αγαπούσε με πάθος το κοράνι, τον Παναθηναϊκό και το κινητό του. Ανάμεσα τους ένα χάσμα απροσπέλαστο που το γεφύρωνε όμως μια έλξη ακαταμάχητη, ώσπου κάποια στιγμή εκείνος «την έκανε»: χάθηκε από τη ζωή της σαν τζίνι και δεν απαντούσε, ούτε καν στα μηνύματα της! Δεκαεπτά χρόνια αργότεραη ενήλικη Πέτα συγγραφέας επιτυχημένη, ξεκινά να γράφει την ιστορία της...Όμως ο καθένας θα τρόμαζε εάν κάποια ανύποπτη στιγμή και εν έτη 2020 έπαιρνε ένα μήνυμα στο κινητό του με καταχωρημένη ημερομηνία: «9 Απριλίου 2003». Γιατί δεκαεπτά χρόνια αργοπορίας για ένα "SMS", είναι σίγουρα πολλά! (ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ)...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική σύνθεση - Κείμενα - Σκηνοθεσία: Ειρήνη Χηράτου.

Φωτογραφία και Επεξεργασία Υλικού Προβολής: Νίκος Γράβαρης.

Την «ΠΕΤΑ» υποδύεται η ηθοποιός, ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΡΗ.

Παίζουν οι μουσικοί: Σόλης Μπαρκή (κρουστά), Σπύρος Κωστής (φαγκότο & ακορντεόν), Ειρήνη Χηράτου, (βιολί & μαντολίνο).

Ακούγονται επίσης ηχογραφημένα θέματα από το μουσικό cd της ΕΙ.Χ. «Ώρα Επτάμιση Ελλάδος», ενώ κατά τη διάρκεια του έργου διασταυρώνονται με την ηθοποιό επί σκηνής μουσικά και θεατρικά, οι μουσικοί η δημιουργός και 30 μελές χορωδιακό σύνολο.


Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται ηλεκτρονικά: www.mcf.gr

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 80' λεπτά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ