Σkin

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

M54

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Anima-Soma
Ομάδα Σύγχρονου Χορού

« Σkin »

από το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024
21:00

Θέατρο Μ54

Το δέρμα τυλίγεται γύρω από το σώμα
δημιουργώντας την επιφάνεια που πάνω της προβάλλονται το Εγώ και η ψυχή...

Το δέρμα τυλίγεται γύρω από το σώμα δημιουργώντας την επιφάνεια που πάνω της προβάλλονται το Εγώ και η ψυχή. 

To Σkin είναι αποτέλεσμα κινητικής έρευνας που εστιάζει στην επαφή και το άγγιγμα. Οι έννοιες αυτές συνδέονται περισσότερο με τη μητέρα/φροντιστή, καθώς το δέρμα αποτελεί τον βασικό τρόπο πρωτογενούς επικοινωνίας με τον άλλον, εγκαθίδρυσης σχέσεων και σημείο αποτύπωσης των εγγραφών που άφησαν αυτές.

Ορμώμενοι από τις δικές μας ιστορίες και σχέσεις, από ιστορίες ανθρώπων που δυσκολεύτηκαν κι άλλων που δεν τα κατάφεραν, μας απασχόλησε το πώς σχετιζόμαστε σωματικά. Σε αυτή τη δουλειά, εστιάζουμε στη δύναμη της επαφής ως εργαλείο διαπραγμάτευσης και ανα-διαμόρφωσης σχέσεων. Ερευνούμε δηλαδή πώς μέσα από το άγγιγμα και την επαφή θα  μπορέσουμε να συνδεθούμε, να θεραπευτούμε και τελικά να αλλάξουμε τον κόσμο μας.

Η παράσταση αυτή είναι το πρώτο μέρος μιας «Τριλογίας του σώματος». Με εργαλεία μας το contact improvisation, τον αυτοσχεδιασμό, το Αxis Syllabus και άλλες σωματοποιημένες πρακτικές αναδεικνύουμε την ικανότητα των χορευτών να αφηγούνται ιστορίες με το σώμα τους.


Σημείωμα της χορογράφου

Η ιδέα ότι το δέρμα περικλείει τον χαρακτήρα μας βασίζεται στην ιδέα ότι το Εγώ είναι πρώτα από όλα ένα σωματικό εγώ, μια προβολή της ψυχής στην επιφάνεια του σώματος. Έτσι, οι ελλείψεις και τα τραύματα χρειάζεται να αναζητηθούν στις πρωταρχικές ελλείψεις στην επαφή και το άγγιγμα, ενώ μέσα από την επαφή και αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους μπορούμε να ανα-διαμορφώσουμε ένα νέο και υγιές ατομικό και κοινωνικό σώμα.

Στη διαδικασία της έρευνας μας περάσαμε μέσα από τα δικά μας βιώματα, τις δικές μας ιστορίες, κουρνιάσαμε στην αγκαλιά των μανάδων μας, βιώσαμε την έλλειψη και την υπερβολή αλλά επιλέξαμε τη σύνδεση. Θυμηθήκαμε στιγμές που μπήκαμε κάτω από το σώμα κάποιου άλλου για να τον σηκώσουμε από το κρεββάτι της ανημποριάς, στιγμές που λαίμαργα γευτήκαμε το σώμα του άλλου για να νιώσουμε ζωντανοί, στιγμές που χτυπήσαμε ο ένας πάνω στον άλλον, που χαϊδέψαμε, που τσιμπήσαμε, που φροντίσαμε και φροντιστήκαμε για να πατήσουμε, αρχικά, στα πόδια μας και, έπειτα, να βαδίσουμε μαζί. Οι διαφορετικές ποιότητες αγγίγματος δημιουργούσαν διαφορετικές και απρόβλεπτες συσχετίσεις και κάθε πρόβα ήταν μια δυναμική και συγκινητική εμπειρία.


Χορογραφία-διδασκαλία Contact improvisation: Τέτη Νικολοπούλου
Βοηθός χορογράφου-διδασκαλία Axis Syllabus: Τίμος Ζέχας
Χορεύουν: Εβίτα Μάνου, Δάφνη Σταθάτου, Μαρία Φουντούλη
Μουσική: Δάφνη Τσιούνη
Βιόλα: Ελευθερία Τόγια
Δραματουργία: Κατερίνα Νικολοπούλου
Φωτισμοί: Φαίδων Κωνσταντινίδης
Κοστούμια: Θεοδώρα Σουμαλεύρη
Γραφικά -αφίσα-φλάιερ: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Παραγωγή-σύμβουλος: Ζωή Χατζιδάκη
Φροντιστήριο: Αναστασία Μούζουλα

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024


Βιογραφικό σημείωμα

H Τέτη Νικολοπούλου είναι χορεύτρια, δασκάλα χορού και Φυσικής Αγωγής και χορογράφος. Είναι απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη και του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (PhD και Μaster Φ.Α πάνω στις πρακτικές Somatics και contact improvisation). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και contact improvisation με σημαντικούς δάσκαλους και χορεύει και χορογραφεί από το 1992. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους, σκηνοθέτες, μουσικούς και εικαστικούς και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς παλτφόρμες και φεστιβάλ χορού. Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και contact improvisation σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού, ενώ δίνει διαλέξεις, γράφει άρθρα και πραγματοποιεί εργαστήρια και σεμινάρια πάνω στις πρακτικές  somatics. Έχει διδάξει contact improvisation στο διεθνές φεστιβάλ της πρακτικής στο Freiburg, το 2019, στο Jam of Arts στη Χαλκιδική και στις κοινότητες contact improvisation στην Κωνσταντινούπολη και στο Bristol, το 2022. Από το 2017 έως σήμερα σε συνεργασία με την Ζωή Χατζιδάκη και την ομάδα χορού Anima-Soma επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ για τις δουλειές της ενώ πραγματοποιεί και δωρεάν εργαστήρι επιμόρφωσης σε χορευτές στο contact improvisation και στο Axis Syllabus σε συνεργασία με τον Τίμο Ζέχα. Το 2022, η παράστασή της Διαρκώς με ταράζεις ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, στο International Dance impro Festival ενώ παρουσίασε και μια solo εκδοχή της στο Bristol.

https://www.facebook.com/tetinikol/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
M54
Μενάνδρου 54, Αθήνα
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σάββατο 23 & 30 Μαρτίου 2024
Κυριακή 24 & 31 Μαρτίου 2024
Σάββατο 6 Απριλίου 2024
Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
50 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
14€ Γενική είσοδος
10€ Μειωμένο *

* (φοιτητικά, ανέργων, άνω των 65, ατέλειες, σπουδαστές χορού, χορευτές)

Δωρεάν κάτω των 15 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ομάδα σύγχρονου χορού Αnima-Soma
ΑΦΜ: 090157884
ΔΟΥ: Χολαργού
ΕΔΡΑ: Aναστάσεως 19, Αθήνα 155 61

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ