Κυριάκος Σφέτσας - Greek Fusion Orchestra

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
TEMPUS VERUM
Ιάκχου 19, Γκάζι
Χάρτης

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2018
ώρα: 23.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
8€ γενική είσοδος
6€ φοιτητές/άνεργοι/ΑμΕΑ


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
τηλεφωνικά: 2107234567
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
online: www.ticketservices.gr
σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
και στο tickets.public.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
MARINA AMKE
ΑΦΜ: 997285301
ΔΟΥ: Δ' ΑΘΗΝΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΚυριάκος Σφέτσας
Greek Fusion Orchestra
warm up gig

Tempus Verum

Τετάρτη 2 Μαϊου 2018
ώρα: 23.00

Η δισκογραφική εταιρεία Teranga Beat παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντάνα ένα μέρος από το Greek Fusion Orchestra Vol.1, του συνθέτη Κυριάκου Σφέτσα σε ένα "warm up gig", ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση. Η Greek Fusion Orchestra θα βρεθεί στην θεατρική σκηνή του Tempus Verum παίζοντας μερικές επιλεγμένες συνθέσεις από την επερχόμενη κυκλοφορία.

Info: Τετάρτη 2 Μαϊου, στις 23:00
Tempus Verum,  Ίακχου 19 - Γκάζι Χάρτης
Ακούστε εδώ το πρώτο κομμάτι του δίσκου

Κυριάκος Σφέτσας
Ο Κυριάκος Σφέτσας, είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης συμφωνικής, κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής, μουσικής για μπαλέτο, για σύνολα δωματίου και για σόλο όργανα, ηλεκτρονικής μουσικής, τζαζ κ.α. Δημιούργησε την Greek Fusion Orchestra το 1976, ένα χρόνο μετά την επιστροφή του από την Γαλλία στην Ελλάδα, με την πτώση της χούντας. Ήταν η περίοδος που προσκλήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, για να δουλέψει ως εξωτερικός παραγωγός στο 3ο πρόγραμμα στην Ελληνική Ραδιοφωνία. (Στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του 3ου προγράμματος 1982-1993).

Greek Fusion Orchestra

Με την GFO εκπλήρωσε την φιλοδοξία που είχε από την avant-garde περίοδο της καριέρας του στο Παρίσι την δεκαετία του 60, να δημιουργήσει ένα έργο που θα διεύρυνε τα όρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει με τους εκεί υπάρχοντες μουσικούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα Progressive Jazz-Fusion αριστούργημα, που αποτελείται από περίπλοκες και συναρπαστικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις.

H Greek Fusion Orchestra δεν έπαιξε ποτέ ζωντανά την εποχή εκείνη. Σήμερα με νέα σύνθεση, επιλεγμένη από τον Κ. Σφέτσα, με μόνο τον Δημήτρη Μαρινάκη από τα αρχικά μελη, 41 χρόνια μετά παρουσιάζει για πρώτη φορά της μουσική της ζωντανά μπροστά σε κοινό.  

Γιώργος Παλαμιώτης - Μπάσο
Δημήτρης Καλαμαράς - Ηλ. κιθάρα
Γιώργος Μπερερής - Πιάνο,  Fender Rhodes
Σπύρος Νίκας - Κλαρίνο, Άλτο σαξόφωνο
David Lynch - Φλάουτο, Τενόρο σαξόφωνο
Δημήτρης Μαρινάκης - Ντραμς