Πολιορκημένος χρόνος | Τίτος Πατρίκιος, Ανδρέας Κατσιγιάννης

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Πολιορκημένος χρόνος

Τίτος Πατρίκιος / Ανδρέας Κατσιγιάννης
  • 27 Ιουν 2024

Συναυλία - Πρώτη παρουσίαση

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 | clock

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

DEH-energo-blueblack-1H.png

 

 

Το έργο Πολιορκημένος χρόνος σε ποίηση Τίτου Πατρίκιου και μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη έρχεται σε πρώτη παρουσίαση στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στις 20.30. Το έργο θα ερμηνεύσει ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, συνοδευόμενος από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Στον ρόλο του αφηγητή ο Τίτος Πατρίκιος.

Ο καταξιωμένος συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Ανδρέας Κατσιγιάννης αναμετριέται με το έργο του ποιητή Τίτου Πατρίκιου και συνθέτει ένα νέο μουσικό έργο που σέβεται τη μουσική των λέξεων και αναδεικνύει τις λεπτές συναισθηματικές ισορροπίες τους. Έτσι «γεννήθηκε» ο Πολιορκημένος χρόνος, ένα εξαίσιο μουσικό έργο που φιλοδοξεί να σταθεί αντάξιο της μακράς και γόνιμης ποιητικής διαδρομής του Τίτου Πατρίκιου.

Το έργο Πολιορκημένος χρόνος απαρτίζεται από επτά μελοποιημένα ποιήματα και τις αφηγήσεις οκτώ ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή. Η θεματολογία αφορά στη συνάντηση του ποιητή με τη γυναίκα μέσα στον χρόνο, με την πολιτική μέσα από τα βιώματά του και με την πορεία του ανθρώπου.

Ο Πολιορκημένος χρόνος εξελίσσεται άναρχα ως προς τη γραμμική χρονική ακολουθία. Πότε φτάνει ως τις παρυφές του παρόντος και πότε βυθίζεται στα αδιαφανή νερά του παρελθόντος. Το χρώμα που προστίθεται στις φωτογραφίες ταράζει τη μακαριότητα του ρομαντικού ασπρόμαυρου κόσμου και έρχεται να μας υπενθυμίσει τη διαρκή επικαιρότητα της ποίησης και τα αιώνια, άχρονα θέματα που ταλανίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη από την αρχή της συνείδησης: τον έρωτα, τον θάνατο, τη λαχτάρα για την ερμηνεία και την κατάκτηση του αγνώστου.

Ο Πολιορκημένος χρόνος του Ανδρέα Κατσιγιάννη διεκδικεί περίοπτη θέση ανάμεσα στις ολιγάριθμες απόπειρες μουσικής προσέγγισης της ποίησης του Τίτου Πατρίκιου, ενός ποιητή δύσκολου στη μελοποίηση, το έργο του οποίου, όμως, αντικατοπτρίζει τη ζώσα ιστορία της χώρας κατά τον τελευταίο αιώνα. Στην ποίησή του έχουν καταγραφεί  όλα τα σημαντικά γεγονότα της πολυκύμαντης περιόδου από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα. Επί 75 χρόνια ο Τίτος Πατρίκιος γράφει ακατάβλητος, εκφράζοντας τις αγωνίες, τις πίκρες και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού. Υμνεί το θάρρος, την αυταπάρνηση, τον πόθο για ελευθερία, τη θυσία αλλά και τον έρωτα που, ανθεκτικός, ευδοκιμεί στις χαραμάδες της κατάρρευσης του παλαιού κόσμου αλλά και στα θεμέλια του νέου. Είναι ένας ποιητής που αντλεί τη δύναμή του από το πάθος του για τη ζωή και την αγάπη και τον θαυμασμό του προς τη γυναίκα ως σύμβολο της αέναης αναγέννησης του κόσμου και της ήττας του θανάτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποίηση: Τίτος Πατρίκιος
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Ηχοληψία: Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος

 

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης
Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας
Στον ρόλο του αφηγητή ο Τίτος Πατρίκιος

 

 

 

 

Ανδρέας Κατσιγιάννης (πιάνο), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Σταματέλα Σπίνουλα (βιολί), Στέλιος Παπαναστάσης (βιόλα), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο), Αλέκος Γεωργουλόπουλος (κιθάρα), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν)

Πρωταγωνιστές Παράστασης

 

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό: €10

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, 20:30 Πολιορκημένος χρόνος | Τίτος Πατρίκιος, Ανδρέας Κατσιγιάννης ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ
    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ