6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή

Φεστιβάλ

6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723

 • 13, 15, 18, 19 Νοε 2023

Φεστιβάλ

13, 15, 18 Νοεμβρίου 2023 - Ώρα έναρξης: 20.30  
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

19 Νοεμβρίου 2023 - Ώρα έναρξης: 19.30  
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής -ΚΠΙΣΝ 
 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δήμος Γκουνταρούλης

Παραγωγή ΟΜΜΘ σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, o επιτυχημένος θεσμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ και την ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για να ταξιδέψει το κοινό στον μαγευτικό κόσμο του μπαρόκ. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του πολύπλευρου και ιδιαίτερα δραστήριου καλλιτέχνη Δήμου Γκουνταρούλη, περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συναυλίες με κεντρικό άξονα το έτος 1723.

 

Συναυλίες στον Φιλολογικό Συλλόγο Παρνασσός
13, 15, 18 Νοεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 20.30

Η έναρξη του Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής πραγματοποιείται στον Φιλολογικό Συλλόγο Παρνασσός τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 με τη συναυλία της Λυσίλ Μπουλανζέ, μιας από τις σημαντικότερες και πιο αναγνωρισμένες γκαμπίστριες της εποχής μας, η οποία θα ερμηνεύσει δύο από τις τρεις υπέροχες σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο που ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ έγραψε στη γερμανική πόλη Καίτεν, καθώς και σονάτες του τελευταίου μεγάλου γκαμπίστα του δεύτερου μισού του 18ου αιώνα Καρλ Φρήντριχ 'Aμπελ. Στο τσέμπαλο ο Πιέρ Γκαλόν. 

Ακολουθεί η δεύτερη συναυλία (15/11) με τον Δήμο Γκουνταρούλη στο βιολοντσέλο πίκολο και τον εξαιρετικό Γαλλοβραζιλιάνο τσεμπαλίστα Μπρούνο Προκόπιο να ερμηνεύουν μεταγραφές έργων του Μπαχ για βιολοντσέλο, βιολί ή βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο, καθώς και έργα του Τζουζέππε Βαλεντίνι και σονάτες του Ιταλού βιολοντσελίστα Αντρέα Καποράλε.

Στη τρίτη συναυλία, με τίτλο Διπλό σύνολο (Ανατολή - Δύση) με όργανα εποχής (18/11), η μουσική του Δημήτριου Καντεμίρ, λόγια μουσική της Οθωμανικής αυλής, βρίσκεται σε διάλογο και αντιπαράθεση με μουσικές των αυλών της μπαρόκ Ευρώπης στα τέλη του 17ου και στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα, σε μια σύγχρονη και αυθεντική ανάγνωση όπου τα δύο κουαρτέτα εξαιρετικών μουσικών συνομιλούν και συμπράττουν με πρωτότυπο τρόπο. Μουσικοί: Θύμιος Ατζακάς (ούτι / διεύθυνση), Νίκος Παραουλάκης (νέυ), Μιχάλης Κουλουμής (βιολί, βιόλα), Βαγγέλης Πασχαλίδης (σαντούρι) / Ανδρέας Λινός (βιόλα ντα γκάμπα, σοπράνο), Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο τραβέρσο, φλάουτο με ράμφος), Ηλέκτρα Μηλιάδου (μπαρόκ τσέλο), Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά)

 

Συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
La Stravaganza Greca 
19 Νοεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 19.30

Σίμος Παπάνας (μπαρόκ βιολί), Δήμος Γκουνταρούλης (μπαρόκ τσέλο, βιολοντσέλο πίκολο), Θοδωρής Κίτσος (μπαρόκ κιθάρα, θεόρβη), Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο)

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ με τη συναυλία του σύνολου La Stravaganza Greca, η οποία περιλαμβάνει ένα ιταλικό πρόγραμμα με δεξιοτεχνικές σονάτες των Τζουζέππε Ταρτίνι και Αντόνιο Βαντίνι, καθώς και σπάνιες τρίο σονάτες για βιολί, βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο των Ιταλών συνθετών της εποχής Αλεσσάντρο Στραντέλλα, Νικόλα Αντόνιο Πόρπορα και Τζοβάννι Μπενεντέττο Πλάττι.

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό, παιδικό: €10

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 • Φιλολογικος Σύλλογος
  Παρνασσός
  Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, 20:30 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 (ΦΣΠ) - 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Φιλολογικος Σύλλογος
  Παρνασσός
  Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, 20:30 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 (ΦΣΠ) - 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Φιλολογικος Σύλλογος
  Παρνασσός
  Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, 20:30 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 (ΦΣΠ) - 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Κέντρο Πολιτισμού
  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, 19:30 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 (ΚΠΙΣΝ) - 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ
  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ