ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
MARTA CZECH

Η Τέχνη της Φούγκας BWV 1080

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
ANDREI GAVRILOV
Το Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
Παρτίτες αρ. 1, 3 και 4 και Αγγλικές Σουίτες αρ. 2 και 3

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

 H Marta Czech γεννήθηκε το 1998 στο Βόντζισλαβ Σλάσκι της Πολωνίας. Αποφοίτησε με διάκριση από τη Μουσική Ακαδημία Κάρολ Σιμανόφσκι στο Κατοβίτσε το 2020. Από την ηλικία των 6 ετών, συμμετέχει κάθε χρόνο στο διεθνές σεμινάριο πιάνου Φραντς Λιστ στο Βρότσλαβ στην τάξη του καθηγητή Αλεξέι Ορλοβέτσκι. Κέρδισε βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, μεταξύ άλλων στο Μπρνο, Βουδαπέστη και Εδιμβούργο. Το 2019 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 49 Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Jeuness Musicales στο Βελιγράδι, όπως επίσης και τρία ειδικά βραβεία.

Κέρδισε υποτροφία του Richard Wagner Siftung στο Μπάυροϊτ, National Children Scholarship, Silesian Voyevodship Scholarship και Wodzislaw Slaski President Scholaship.

Έπαιξε σε διάφορες αίθουσες συναυλιών τόσο στην Πολωνία όσο και στο εξωτερικό όπως στο Bayreuth Stadthalle, Steinway Hall στο Λονδίνο, Kolarac Concert Hall στο Βελιγράδι, Brno Philharmonic Hall, Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία.

Στην δισκογραφία της περιλαμβάνονται όλες οι Σονάτες για πιάνο και οι Παραλλαγές Ντιαμπέλι του Μπετόβεν το 2020 και η Τέχνη της Φούγκας του Μπαχ το 2022. Ηχογράφησε επίσης τον πρώτο τόμο από το Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο του Μπαχ το 2023.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γ. Σ. Μπαχ Η Τέχνη της Φούγκας BWV 1080
Contrapunctus 1
Contrapunctus 2
Contrapunctus 3
Contrapunctus 4
Contrapunctus 5
Contrapunctus 6
Contrapunctus 7
Contrapunctus 8
Contrapunctus 9
Contrapunctus 10
Contrapunctus 11
Contrapunctus inversus a 4. Forma recta
Contrapunctus inversus a 4. Forma inversa
Canon per Augmentationem in Contrario Motu
Canon alla Octava Canon alla Decima in contrapunto alla Terza
Canon alla Duodecima in contrapunto alla Quinta
Fuga a 3 Soggetti

 
Ο πιανίστας Αντρέι Γκαβρίλοβ γεννήθηκε στη Μόσχα το 1995 σε οικογένεια καλλιτεχνών. Ο πατέρας του Βλαντίμιρ Γκαβρίλοβ ήταν ένας διαπρεπής ζωγράφος και η μητέρα του Ασανέττα Εγουισενιάν ήταν πιανίστα. Σε ηλικία 6 ετών μπήκε στο Κεντρικό Μουσικό Σχολείο της Μόσχας με καθηγήτρια την Τατιάνα Κέστνερ και στη συνέχεια στο Ωδείο της Μόσχας με καθηγητή τον Λεβ Ναούμοβ. Το 1974 ο ταλαντούχος δεκαοχτάχρονος σπουδαστής κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Μόσχας. Την ίδια χρονιά έκανε ένα θριαμβευτικό διεθνές ντεμπούτο στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ όπου αντικατέστησε τον ασθενή Σβιατοσλάβ Ρίχτερ. Στη συνέχεια έγιναν φίλοι και έπαιζαν μαζί σε συναυλίες, τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ευρώπη, σουίτες του Χαίντελ.

Σε ηλικία 23 ετών, ο Γκαβρίλοβ έκανε την πρώτη του περιοδεία με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου με 30 συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, ενώ προετοιμαζόταν για την επόμενη περιοδεία του με τον Herbert von Karajan, του απαγόρευσαν τις εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Ο Αντρέι Γκαβρίλοβ ξαναρχίζει τη διεθνή του καριέρα με συναυλίες σε αίθουσες όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και Royal Festival Hall, Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου. Έχει συμπράξει με διάσημες ορχήστρες και μαέστρους όπως οι Sir Neville Marriner, Evgeny Svetlanov, Bernard Haitink, Claudio Abbado, Vladimir Ashkenazi, Riccardo Muti, Seiji Ozawa... Έχει ηχογραφήσει για την ΕΜΙ, Deutsche Grammophon, Decca, Melodiya ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ιδιωτική δισκογραφική εταιρία. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα των Γ. Σ. Μπαχ, Ντομένικο Σκαρλάττι, Χαίντελ, Χάυντν, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Σοπέν, Μπραμς, Λιστ, Γκριγκ, Τσαϊκόβσκυ, Σκριάμπιν, Ραχμάνινοβ, Ραβέλ, Μπεργκ, Σοστακόβιτς, Χίντεμιτ, Μπρίττεν και Σνίτκε.

Οι ερμηνείες του Αντρέι Γκαβρίλοβ προκαλούν συζητήσεις. Την περίοδο 1994-2001 σταμάτησε τη συναυλιακή δραστηριότητα και έζησε μοναχικά στο νησί Φίτζι. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Ελβετία και άρχισε εκ νέου τις συναυλίες ενσωματώνοντας νέες ιδέες στα έργα που ερμηνεύει. Το 2021 εξέδωσε την αυτοβιογραφία μου με τίτλο Andrei, Fina and Pitch:Scenes from a Mysician's Life.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γ. Σ. Μπαχ Το Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο
(πρώτος τόμος)
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 1 σε Ντο μείζονα BWV 846
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 2 σε ντο ελάσσονα BWV 847
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 3 σε Ντο δίεση μείζονα BWV 848
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 4 σε ντο δίεση ελάσσονα BWV 849
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 5 σε Ρε μείζονα BWV 850
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 6 σε ρε ελάσσονα BWV 851
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 7 σε Μι ύφεση μείζονα BWV 852
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 8 σε μι ύφεση ελάσσονα BWV 853
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 9 σε Μι μείζονα BWV 854
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 10 σε μι ελάσσονα BWV 855
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 11 σε φα μείζονα BWV 856
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 12 σε φα ελάσσονα BWV 857
Διάλειμμα
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 13 σε Φα δίεση μείζονα BWV 858
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 14 σε φα δίεση ελάσσονα BWV 859
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 15 σε Σολ μείζονα BWV 860
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 16 σε σολ ελάσσονα BWV 861
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 17 σε Λα ύφεση μείζονα BWV 862
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 18 σε σολ δίεση ελάσσονα BWV 863
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 19 σε Λα μείζονα BWV 864
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 20 σε λα ελάσσονα BWV 865
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 21 σε Σι ύφεση μείζονα BWV 866
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 22 σε σι ύφεση ελάσσονα BWV 867
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 23 σε Σι μείζονα BWV 868
Πρελούδιο και φούγκα αρ. 24 σε σι ελάσσονα BWV 869
 
 

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου
 

Γεννημένη σε μουσική οικογένεια, κόρη της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, διευθύντριας της ιστορικής Χορωδίας Τρικάλων, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου αποφοίτησε από την τάξη της Αλίκης Βατικιώτη του Ωδείου Αθηνών. Από μικρή ηλικία, μελετούσε παράλληλα θεωρητικά και σύνθεση με τον Γ.Α.Παπαιωάννου. Συνέχισε τις σπουδές της με την Olga Zhukova στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, με τον Peter Solymos, στη Μουσική Ακαδημία Franz Liszt στη Βουδαπέστη και, με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση, στο Πανεπιστήμιο Bloomington της Indiana κοντά στον θρυλικό Δάσκαλο και πιανίστα György Sebők. Έχει επίσης πάρει μαθήματα από τον Άλφρεντ Μπρέντελ ο οποίος πολύ νωρίς είχε επαινέσει την ερμηνεία της των έργων του JS Bach. H Παπαστεφάνου υπήρξε φιναλίστ στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Clara Haskil στην Ελβετία και έλαβε τα βραβεία Liebstoeckl και Fazioli στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Γενεύης, καθώς και το Βραβείο Σπύρος Μοτσενίγος από την Ακαδημία Αθηνών.

Το ποικίλο ρεπερτόριο της Παπαστεφάνου εκτείνεται από συνθέτες της εποχής του μπαρόκ έως σύγχρονους συνθέτες (George Crumb, György Ligeti, Karlheinz Stockhausen, Toru Takemitsu) και την μουσική Τζαζ. Έχει ερμηνεύσει και ηχογραφήσει έργα για πιάνο των Ελλήνων συνθετών Δημήτρη Μητρόπουλου, Νίκου Σκαλκώτα, Γ.Α. Παπαϊωάννου, Γιώργου Κουμεντάκη, Περικλή Κούκου και Βαγγέλη Κατσούλη. Η Παπαστεφάνου εμφανίζεται πάντα με ενθουσιώδεις κριτικές, με συμφωνικές ορχήστρες, σόλο ρεσιτάλ και συγκροτήματα μουσικής δωματίου σε όλη την Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Τσεχία, Ρωσία, Φινλανδία και Ουγγαρία), Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της πολύχρονης ενασχόλησής της σε βάθος με το έργο του JS Bach ξεκίνησε την ηχογράφηση των απάντων έργων του για πληκτροφόρα όργανα, την οποία συνεχίζει. Το βιβλίο της «JS Bach, ο Μουσικός του Απείρου» για την αισθητική, το νόημα και την απόδοση της μουσικής του Μπαχ κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα τον Φεβρουάριο του 2022 (εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας) ενώ τον Δεκέμβριο του 2023 κυκλοφορησε από τις ίδιες εκδόσεις το βιβλίο της «Μικρά κείμενα για τους νέους μουσικούς». Έχει ερμηνεύσει όλα τα έργα του JS Bach στο πιάνο και έχει παρουσιάσει επανειλημμένα σε ρεσιτάλ ολόκληρο το Καλώς Συγκερασμενο Κλειδοκύμβαλο, τις Παρτίτες, τις Τοκκατες, τις Παραλλαγές Goldberg, την Τέχνη της Φουγκας και την Μουσική Προσφορά .

Το 2018 η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου ξεκίνησε τη δισκογραφία των απάντων του JS Bach με το "Καλώς Συγκερασμενο Κλειδοκύμβαλο", για την βρετανική δισκογραφική εταιρεία First Hand Records [FHR65] με διθυραμβικές διεθνείς κριτικές . Της απονεμήθηκε το βραβείο «Καλύτερης Ηχογράφησης 2018» για το άλμπουμ αυτό από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής «για τη βιρτουόζικη και εκφραστικά άψογη προσέγγιση ενός μνημείου της παγκόσμιας πιανιστικής λογοτεχνίας». Οι Γαλλικές Σουΐτες [FHR70] και οι Παραλλαγές Goldberg [FHR110), του JS Bach που κυκλοφόρησαν το 2020 και το 2021 αντίστοιχα, πάλι για την First Hand Records, κατατάχθηκαν μεταξύ των καλύτερων ηχογραφήσεων των έργων, σύμφωνα με τις κριτικές του Gramophone και του BBC Music Magazine. Το 2020 δισκογράφησε όλα τα έργα για πιάνο του Schumann που γράφτηκαν το 1839: "Schumann 1839, Year of Piano" [FHR112]. Τον Φεβρουάριο του 2023 κυκλοφόρησε το τελευταίο της CD "Tears from Babylon", με δικές της μεταγραφές για πιάνο απο καντάτες του JS Bach και έργων του για εκκλησιαστικό όργανο [FHR141]. Παράλληλα με την σταδιοδρομία της ως performer ασχολείται και με την σύνθεση.

Το Άλμπουμ "Minerals" με έργα της για σόλο πιάνο κυκλοφορεί ψηφιακά από την δισκογραφική Εταιρεία Subways Music και το άλμπουμ «Πασιφάη», μια συλλογή δικών της τραγουδιών σε στίχους του Έλληνα σουρεαλιστή ποιητή Μίλτου Σαχτούρη, κυκλοφορεί σε φυσική και ψηφιακή μορφή απο την Polyphoniki Records.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΜΕΡΟΣ
Παρτίτα Αρ 1 σε Σι ύφεση μείζονα
Παρτίτα Αρ 3 σε Λα Ελασσόνα
Αγγλική Σουίτα Αρ 2 σε Λα Ελασσόνα

Β ΜΕΡΟΣ
Παρτίτα Αρ 4 σε Ρε μείζονα
Αγγλική Σουίτα Αρ 3 σε Σολ Ελάσσονα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

(Χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
30€ Διακεκριμένη
25€ 
Α' Ζώνη
20€ 
Εξώστης
12€ Μειωμένο * 

(*) τα μειωμένα εισιτήρια εκδίδονται μόνο στον εξώστη σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν φοιτητές, ΑμεΑ, πολυτέκνους, σπουδαστές ωδείων και άτομα ηλικίας άνω των 67 ετών

Οι θέσεις στον εξώστη είναι χωρίς αρίθμηση 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
έκπτωση 15% επί της τιμής του κανονικού εισιτηρίου για ταυτόχρονη αγορά και στις τρεις παραστάσεις

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥΣΑΙΟ
ΑΦΜ: 023438934
Δ.Ο.Υ.: Χολαργού
Έδρα: ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ 5, 156 69 ΠΑΠΑΓΟΥ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 • MARTA CZECH
  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, 20:30
  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ
  σολίστ: MARTA CZECH
  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ - Marta CZECH Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • ANDREI GAVRILOV
  Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, 20:30
  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ
  σολίστ: ANDREI GAVRILOV
  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ - Andrei GAVRILOV Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
  Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, 20:30
  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ
  σολίστ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΧ - Αλεξάνδρα ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ