ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ του Κίραν Χέρλι
Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
του Κίραν Χέρλι

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 20:30

ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ» - ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ

Η ομάδα «Φερέφωνο» παρουσιάζει το έργο Λόγια στο στόμα (Mouthpiece) του βραβευμένου Σκωτσέζου συγγραφέα Κίραν Χέρλι, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου, που παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη τον Δεκέμβριο του 2022 στην Κύπρο.

Η Λίμπι είναι σαράντα έξι. Είναι συγγραφέας. Ήταν συγγραφέας. Η Λίμπι στέκεται στην άκρη του λόφου, πίνει και βλέπει τα φώτα της πόλης να ανάβουν. Αναρωτιέται... «Πόσο γρήγορα πέφτει ένα σώμα;» Ο Ντέκλαν είναι δεκαεφτά. Κάθεται στην άκρη του λόφου, κοιτάει την πόλη και ζωγραφίζει. Ο Ντέκλαν βλέπει ένα σώμα έτοιμο να πέσει. «Έιιιιι!»

Εδιμβούργο. Σούρουπο. Μια γυναίκα. Ένα αγόρι. Μια απροσδόκητη συνάντηση.

Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν. Κι αυτό που γίνεται μετά...

Ειλικρινές, συμπαγές και με απροσδόκητο χιούμορ, το έργο ρίχνει μια ματιά σε δύο διαφορετικές πλευρές μιας πόλης οι οποίες συνυπάρχουν αγνοώντας η μια την άλλη και θέτει το ερώτημα πώς γίνεται να πεις την ιστορία κάποιου άλλου χωρίς να τον εκμεταλλευτείς στην πορεία.

Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο. Το Λόγια στο στόμα είναι η πρώτη παρουσίαση του έργου στα ελληνικά.

Συντελεστές
Μετάφραση: Μάριος Κωνσταντίνου
Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Μουσική: Πάνος Μπάρτζης
Σύμβουλος κίνησης: Τζούλια Μπρεντλ
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Σχεδιασμός προβολών: Άννα Φωτιάδου, Χρυσάνθη Δημητρίου
Βοηθός σκηνοθέτριας: Αυγουστίνα Στυλιανού
Παραγωγή: Ομάδα «Φερέφωνο»
Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Λούτσιος

Ερμηνεία: Ανδρέας Δανιήλ, Μέλανη Στέλιου

Διάρκεια: 100 λεπτά

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Τρεις κυπριακές παραγωγές στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας, διοργανώνουν την «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου», η οποία θα φιλοξενηθεί στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου, από τις 22 έως τις 26 Μαΐου 2024.

Η φετινή -δεύτερη- διοργάνωση της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου» αποτελεί εφεξής συνδιοργάνωση του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΚΚΔΙΘ, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα - Σπίτι της Κύπρου.

Τρεις κυπριακές παραγωγές, οι οποίες γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία -σε κοινό και κριτικούς- κατά την παρουσίασή τους στην Κύπρο τη θεατρική περίοδο 2022-2023, επιλέγηκαν από τριμελή Επιτροπή Επιλογής για συμμετοχή στη δραστηριότητα και παρουσίασή τους στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κύκλος των παραστάσεων της φετινής διοργάνωσης «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου», ανοίγει την Τετάρτη, 22 Μαΐου με την παράσταση Πριν έρθει ο Γερμανός της Μάρτα Μπαρσελό σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, με τους ηθοποιούς Πόπη Αβραάμ και Αντρέα Κουτσόφτα επί σκηνής (παραγωγή HAMM Broductions).

Ακολουθεί, την Παρασκευή 24 Μαΐου η παράσταση Λόγια στο στόμα του Κίραν Χέρλι σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου κι επί σκηνής τους ηθοποιούς Ανδρέα Δανιήλ και Μέλανη Στέλιου (παραγωγή Ομάδα «Φερέφωνο»).

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου» ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Μαΐου, με την παράσταση Η κίτρινη ταπετσαρία, έργο βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα της Αμερικανίδας συγγραφέως Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, με την Αντωνία Χαραλάμπους επί σκηνής (παραγωγή Θεατρική Ομάδα Μαρίας Ιόλης Καρολίδου).

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου» αποτελεί μετεξέλιξη της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2009 - 2018 σε σύνολο έξι διοργανώσεων. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και η γνωριμία της σύγχρονης και συνεχούς εξελισσόμενης κυπριακής θεατρικής δημιουργίας στον ελλαδικό χώρο, η προώθηση αξιόλογων θεατρικών παραγωγών εκτός των κυπριακών συνόρων, καθώς και η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού διαλόγου με τα ελλαδικά θεατρικά σχήματα και το ελλαδικό κοινό.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
22 - 26 Μαΐου 2024

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Τετάρτη, 22 Μαΐου
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ της Μάρτα Μπαρσελό
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Παρασκευή, 24 Μαΐου
ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ του Κίραν Χέρλι
Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου

Κυριακή, 26 Μαΐου
Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ της Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ
ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»
ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 22-24 (Ομόνοια)
(είσοδος από οδό Μενάνδρου)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
10€ εκπτωτικό (*)

εκπτωτικό: φοιτητικό, σπουδαστικό, ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- ΤΑΜΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Κτήριο Τσίλλερ & Θέατρο Rex

- TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 210 7234567
online: www.ticketservices.gr
Με χρέωση υπηρεσίας 7%

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

E-TICKET
Το εισιτήριο που αγοράζεται ηλεκτρονικά, λαμβάνεται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνεται, είτε αποθηκεύεται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να επιδειχθεί κατά την προσέλευση στο θέατρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΑΦΜ: 090025586
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 22-24, ΑΘΗΝΑ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ