Δον Κιχώτης - Προ γενική δοκιμή

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Αποκλειστικές θέσεις για Μέλη
στην προ Γενική Δοκιμή Δον Κιχώτης, Μπαλέτο

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή του Δον Κιχώτη του Λούντβιχ Μίνκους, ενός από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου. Δύο ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την προ-γενική πρόβα της παράστασης.

Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου. Μέσα από τη μοναδική μουσική του Μίνκους, η χορογραφία περιγράφει μια ιστορία για τα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού που συγκινεί διαχρονικά συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. O Δον Κιχώτης βασίζεται σε επεισόδια από το διάσημο μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), που εκδόθηκε σε δύο τόμους το 1605 και το 1615 αντίστοιχα. Η υπόθεση του μπαλέτου αντλεί κυρίως από τον δεύτερο τόμο και επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Κιτέριας -Κίτρι στο μπαλέτο- με τον κουρέα Μπαζίλιο. Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη και του υπηρέτη του Σάντσο Πάντσα μένουν σε δεύτερο επίπεδο.

Για τη νέα παραγωγή του Δον Κιχώτη, ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος επέλεξε καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας - τον χορογράφο Τιάγκο Μπορντίν, τον διευθυντή ορχήστρας Στάθη Σούλη, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα σκηνογράφο Γιώργο Σουγλίδη και τη fashion designer Μαίρη Κατράντζου για τα κοστούμια της παράστασης. Μαζί τους, η Ειρήνη Βιανέλλη στον σχεδιασμό του animation και ο Χρήστος Τζιόγκας στους φωτισμούς.


Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Καθώς η εκδήλωση αφορά πρόβα, ενδέχεται να πραγματοποιούνται παύσεις κατά τη διάρκειά της.
  • Η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο εντός της αίθουσας δεν επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια της πρόβας.
  • Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να τηρούν ησυχία κατά την διάρκεια της πρόβας.
  • Κάθε κάρτα Μέλους μπορεί να κάνει κράτηση έως και 2 θέσεων (Μέλος + καλεσμένος)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ

Ημερομηνία: Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 19.00

Διάρκεια: 120' (Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι κατά προσέγγιση καθώς ενδέχεται να πραγματοποιούνται παύσεις)

Έως 100 συμμετοχές (Μέλος + καλεσμένος)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που διατίθενται ηλεκτρονικά εδώ.

Έναρξη προκράτησης: Τρίτη 1/11 στις 12.00


Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μάθετε περισσότερα για την επίσημη παράσταση.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ