ΣΤΑ OΡΙΑ
του Κρις Κούπερ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΣΚΗΝΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΡΕΞ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ

του Κρις Κούπερ

Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ «ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ»

Από 25 Οκτωβρίου 2023

Άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε έναν κόσμο που καταρρέει, άνθρωποι που οι καταστάσεις τους αναγκάζουν να ακροβατούν Στα όρια. Οι ήρωες του Κρις Κούπερ, φυγάδες της φρίκης ενός πολέμου ή/και μιας σκληρής καθημερινότητας, βρίσκουν καταφύγιο στη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Θεάτρου REX, και  αποδεικνύουν πώς μέσα από τα συντρίμμια μπορεί να ανθίσει η ελπίδα, πώς η φαντασία προσφέρει μια ασπίδα προστασίας και την ώθηση για ένα άλμα στα σύννεφα.

Η φαντασία, άλλωστε, είναι αυτή που θα βοηθήσει δύο μικρά παιδιά όταν εγκαταλείπουν την πατρίδα τους εξαιτίας μιας σφοδρής πολεμικής σύγκρουσης. Αναζητώντας την ασφάλεια θα αναγκαστούν να διαβούν τόπους αφιλόξενους, να προσπεράσουν ενέδρες, να αντιμετωπίσουν εχθρούς και εμπόδια πασχίζοντας όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά τους. Όταν καταφέρουν να διασχίζουν τα σύνορα, θα αναζητήσουν προστασία στο ορεινό εξοχικό μιας οικογένειας. Μια συνηθισμένη οικογένεια με διαφορετικού είδους προβληματισμούς και ανησυχίες: την αποξένωση των μελών της, την απουσία συναισθηματικής σύνδεσης, την αντιζηλία μεταξύ των αδερφών, το χάσμα στη σχέση γονιών και παιδιών. Άνθρωποι που, έχοντας λύσει το ζωτικό πρόβλημα της επιβίωσης, παρακολουθούν αποστασιοποιημένοι τα όσα συμβαίνουν στον έξω κόσμο. Κάθε μέλος της οικογένειας θα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο στον ερχομό των απρόσκλητων ξένων, χωρίς να γνωρίζει ότι η αναπάντεχη αυτή συνάντηση θα αλλάξει τη ζωή όλων.

Η παράσταση παρουσιάζεται ως επιστέγασμα της νέας συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου και της Unicef στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάνουμε θέατρο για την ειρήνη». Νεαροί πρόσφυγες από χώρες εμπόλεμης ζώνης δούλεψαν σε ένα πρώτο στάδιο με Έλληνες/ίδες συνομήλικούς/ες τους αλλά και με θεατρο-παιδαγωγούς και ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου και εν συνέχεια με τον ίδιο τον συγγραφέα μετατρέποντας το προσωπικό σε συλλογικό, μετασχηματίζοντας εμπειρίες και βιώματα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο πολύτιμο υλικό για τη δημιουργία του έργου και της παράστασης.

Με αρωγό έναν δεκαμελή θίασο νέων ηθοποιών, η Σοφία Βγενοπούλου ιχνηλατεί την περιπετειώδη και συγκινητική πορεία των ηρώων που κινούνται «στα όρια». Χρησιμοποιώντας υλικά της πραγματικότητας και με όχημα το όνειρο η παράσταση φιλοδοξεί να μιλήσει για ένα φλέγον κοινωνικό ζήτημα: τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες κοινωνίες αντιδρούν στην έλευση του «ξένου», του «διαφορετικού», του «έτερου».

Μια παράσταση φτιαγμένη από το υλικό της ζωής και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Τζούλια Διαμαντοπούλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου
Σύμβουλος δραματουργίας: Ειρήνη Μουντράκη
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Μουσική: Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Δραματολόγος παράστασης: Ευτυχία Χαραλαμπάκη
Βοηθός σκηνοθέτριας: Πάνος Κούγιας
Βοηθός σκηνογράφου: Σταύρος Μπαλής
Βοηθός ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη
Βοηθός μουσικού: Γιάννης Κονσολάκης

Φωτογραφίες παράστασης: Κάρολ Γιάρεκ

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Ασημίνα Αναστασοπούλου, Μαλαματένια Γκότση, Ελένη Ζαραφίδου, Βασίλης Καλφάκης, Βασίλης Καραμπούλας, Μελίνα Κοτσέλου, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Μιχαήλ Μελίσσης, Νάνσυ Σιδέρη, Γιώργος Σκαρλάτος

Με την υποστήριξη της

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΞ
ΣΚΗΝΗ «ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ»
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 4€
Μαθητικό (έως 18 ετών): δωρεάν

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- ΤΑΜΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

- TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 210 7234567
online: www.ticketservices.gr
Με χρέωση υπηρεσίας 7%

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

E-TICKET
Το εισιτήριο που αγοράζεται ηλεκτρονικά, λαμβάνεται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνεται, είτε αποθηκεύεται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να επιδειχθεί κατά την προσέλευση στο θέατρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΑΦΜ: 090025586
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 22-24, ΑΘΗΝΑ

Διάρκεια: 1:37

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ