ΕΡΩΤΟ-ΚΡΗΤΟΣ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΕΡΩΤΟ-ΚΡΗΤΟΣ
...της Κρήτης γεύσεις και κονδυλιές

Ένα γλέντι με άρωμα Κρήτης
με μουσική, χορό και κρητικό «τσιμπούσι»
... για να κάμει ...επιτέλους... ξαστεριά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την αναγνώριση της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Συνθήκη Λονδίνου, Μάιος 1913)

ΕΡΩΤΟ – ΚΡΗΤΟΣ
Ένα Παγκρήτιο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη:
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ και το συγκρότημά του
ΚΡΗΤΙΚΑ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ
ΦΑΓΗΤΑ, ΠΟΤΑ, ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Με Ψαραντώνη, λύρα και ρακή, το κέφι θα φουντώσει,
στο Φράγμα της Θέρμης θα γλεντήσουμε, μέχρι να ξημερώσει!


ΕΡΩΤΟ – ΚΡΗΤΟΣ. Ένας «μικρός» φόρος τιμής, στην «Μεγαλόνησο». Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, τη λεβεντογέννα Κρήτη. Του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, του βασιλιά Μίνωα και του Μινώταυρου, του Νίκου Ξυλούρη και του Νίκου Καζαντζάκη. Του Αλέξη Ζορμπά και του El Greco. Toυ Λουδοβίκου των Ανωγείων και του Ψαραντώνη. Του Μάνου Κατράκη. Της υπερήφανης Κρήτης με τα ριζίτικα τραγούδια και τις μαντινάδες της. Τις κονδυλιές, τη σούστα και το πεντοζάλη. Το τσιμπούσι, το ντάκο, τη ρακή, την τσικουδιά, τα καλιτσούνια, τις μπαλωθιές. Τα σοκάκια, τα μικρολίμανα, τις ακρογιαλές, τα «Ψηλορείτικα» βουνά.

ΕΡΩΤΟ – ΚΡΗΤΟΣ. Μια γιορτή αφιερωμένη στην Κρήτη. Ένα κρητικό γλέντι με μουσική, χορό και «τσιμπούσι». Ένα όμορφο αφιέρωμα - ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, τη φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της. Όπου θα συναντηθούν η κρητική μουσική, οι κρητικοί χοροί και η διάσημη, υγιεινή κρητική κουζίνα!

ΕΡΩΤΟ – ΚΡΗΤΟΣ. Το Παγκρήτιο Φεστιβάλ που διοργανώνεται φέτος για πρώτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης και τον Σύλλογο Φίλων Κρητικής παράδοσης Θέρμης «Ξαστεριά». Με αφορμή τα 100 χρόνια από την αναγνώριση της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, το Μάιο του 1913 με τη «Συνθήκη του Λονδίνου», ύστερα από τη λήξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Και  φιλοδοξία να γίνει μια εκδήλωση – θεσμός που θα επαναλαμβάνεται, φιλοξενώντας κάθε φορά κι άλλα κομμάτια-πρόσωπα της Κρήτης.  

ΕΡΩΤΟ – ΚΡΗΤΟΣ. Με ζωντανή μουσική από τον γνωστό λυράρη Ψαραντώνη και το συγκρότημά του, και από κρητικά συγκροτήματα με αξιόλογους κρητικούς μουσικούς που έχουν έδρα τους τη Θεσσαλονίκη. Στο σκληρό τοπίο των θρυλικών Ανωγείων της Κρήτης, που έγινε ακόμη πιο σκληρό και πιο γυμνό από τις φωτιές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήρθε στον κόσμο ο Αντώνης Ξυλούρης - Ψαραντώνης που έμελλε να γίνει ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, εμπλουτίζοντας την κρητική, τη μεσογειακή και την ευρωπαϊκή μουσική, με ήχους ανεπανάληπτους, με μουσικές εξαίσιες κι ερμηνείες απαρομοίαστες και μοναδικές. Ο Ψαραντώνης, χαρακτηριστική μορφή της Κρήτης και «Πρώτος λυράρης της Ελλάδας», είναι ο μεγαλύτερος ανανεωτής της παράδοσής μας, πρωτόγονος και πρωτότυπος όσο ποτέ. Με τις κραυγές, τους ψιθύρους και τους βρυχηθμούς της λύρας και της φωνής του, ο Ψαραντώνης καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό του. Με την ιδιαίτερη φωνή και τη λύρα του θα μας ταξιδέψει σε Διονυσιακά τοπία που μόνο αυτός ξέρει να δημιουργεί!

ΕΡΩΤΟ – ΚΡΗΤΟΣ.  Με χορευτικό από το Σύλλογο Φίλων Κρητικής παράδοσης Θέρμης «Ξαστεριά», συμμετοχή παραγωγών και άλλων εκθετών, κρητική λαϊκή τέχνη, εδέσματα από το γνωστό κρητικό εστιατόριο της πόλης «ΜΥΡΣΙΝΗ» και φυσικά με άφθονη ρακή/τσικουδιά!

ΕΡΩΤΟ – ΚΡΗΤΟΣ... για να κάμει ...επιτέλους... ξαστεριά!

INFO
«Πότε θα κάμει ξαστεριά»;
To Σάββατο 8 Ιουνίου 2013!
Προσέλευση στις 20:00.  Ώρα έναρξης 21:00
Στο Φράγμα της Θέρμης
Εισιτήριο : 10€ (προπώληση), 13€ (ταμείο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
ώρα προσέλευσης: 20.00
ώρα έναρξης: 21.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο Φράγμα της Θέρμης

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Προπώληση: 10€
Στο ταμείο: 13€

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online παραγγελίες περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +1 ευρώ ανα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online, παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα.
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ