ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΙΣΕΓΚΟΣ - ΣΙΣΣΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ: PH

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι παραστάσεις
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ

>Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.
Εφόσον υπάρχει παράσταση Κυριακή, τα εκδοτήρια ανοίγουν δύο ώρες πριν από την εκδήλωση.

>Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

>Ηλεκτρονικά
Στο www.ticketservices.gr

Οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται με χρέωση κάρτας, η οποία χρεώνεται στο ασφαλές περιβάλλον της ALPHA BANK.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την χρήση εκπτωτικών εισιτηρίων (φοιτητικό, ανέργων κτλ) σε παραστάσεις που αυτά προβλέπονται, θα χρειαστεί κατά την προσέλευσή σας να επιδείξετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ανανεωμένη κτλ)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, παραλαμβάνονται με την επίδειξη ταυτότητας στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή στην πλατεία Αριστοτέλους οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης η παραλαβή μπορεί να γίνει ακόμα και λίγη ώρα πριν την παράσταση στα ταμεία του χώρου της εκδήλωσης.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ e-Ticket
Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα εισιτήρια σε δικό σας εκτυπωτή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα παραλάβετε από κάποιο ταμείο.
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΙΣΕΓΚΟΣ - ΣΙΣΣΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ: PH

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ
  • 15 Μαρτίου 2019
    Παρ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Το ντούο από το Βερολίνο δοκιμάζει τις δυνάμεις ενός ασυνήθιστου συνδυασμού οργάνων (πιάνο και άρπα) πάνω σε τρία διαφορετικά στιλ.
Ξεκινώντας με αφετηρία το έργο του Α. Ανισέγκου Ανάμεσα στη φλόγα και το σύννεφο, τα δύο όργανα συστήνονται μεταξύ τους, υπό τον ήχο τσιτάτων της τζαζ και του εξπρεσιονισμού. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 1990, μετά από παρότρυνση της Μαρίας Μπιλντέα που δίδασκε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. “Ανήκει σε μία σειρά αυθόρμητων συνθέσεων, που είχαν προηγηθεί των σπουδών σύνθεσης στο εξωτερικό, πριν από το Δίπλωμα πιάνου στο ΚΩΘ το 1991. Μετά από 28 χρόνια παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση με τη Σίσσυ Μακροπούλου στα πλαίσια του Μουσικού Χωριού το καλοκαίρι του 2018” αναφέρει ο Α. Ανισέγκος.
Το βήμα στον ιμπρεσιονισμό είναι θελκτικό και έτσι με τροπικές αρμονίες περνάμε στους Debussy και Ravel, οι οποίοι για πολλούς είναι αυτοί που όρισαν τον ήχο της άρπας. Οι Χοροί του Debussy για άρπα και έγχορδα (1904) και το Introduction et Allegro του Ravel για άρπα, φλάουτο, κλαρινέτο και κουιντέτο εγχόρδων (1907) θα παρουσιαστούν με ένα twist για άρπα και πιάνο.
Και τι γίνεται σήμερα; Πώς να συνοψίσουμε τα παραπάνω; Μια αποσύνθεση -σχολιασμός της στιγμής- και ένας ελεύθερος αυτοσχεδιασμός αφηγούνται σε μια άγνωστη γλώσσα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντώνης Ανισέγκος Πιάνο
Σίσσυ Μακροπούλου Άρπα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€, 5€ (μειωμένο)
Έναρξη προπώλησης: 13/2