ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ
«Λάκης Καραλής»
Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115,
Μετρό Κεραμεικού,
104 47 Βοτανικός
Τηλ: 210-3425.637

ΑΠΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 και 28 Μαΐου
στις 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση:
10€

Την ημέρα της παράστασης:
13€

Μειωμένο
8€

Ανεργοι/Ατέλειες
5€

Για την χρήση των εκπτωτικών εισιτηρίων είναι απαραίτητη η επίδειξη της σχετικής κάρτας ή ταυτότητας που δικαιολογεί την έκπτωση (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας κτλ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr
και στο ταμείο του Θεάτρου

Οι τηλεφωνικές και οι online παραγγελίες περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +7.5% επί τις αξίας του εισιτηρίου

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, παραλαμβάνονται την ημέρα της παράστασης με μια ταυτότητα στο ταμείο του θεάτρου


ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΗΘΙΚΟΝΒ  ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου
Κοραή 18, Γέρακας
τηλ. 210-6046952

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Στρατηγού Μακρυγιάννη
Απομνημονεύματα»

Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ - Λάκης Καραλής

2 τελευταίες παραστάσεις Κυριακή 21 και Κυριακή 28 Μαΐου,
σε νέα ώρα, 8:00 μμ


"... Ἀπὸ ὅλα αὐτά, καϊμένη πατρίδα, δὲν θὰ σωθοῦνε τὰ δεινά σου, ὅτι σιδερώνουν τὴν ἀρετὴ ἐκεῖνοι ὁποῦ σὲ κυβερνοῦσαν καὶ σὲ κυβερνοῦν, καὶ τώρα κατατρέχουν τὸ δίκαιον καὶ τὴν ἀλήθειαν καὶ μὲ ψέματα θέλουν καὶ μὲ σπιγούνους νὰ σὲ λευτερώσουνε, μήτε τώρα εἶσαι καλά, μήτε διὰ τὰ μέλλοντά σου, μὲ τοὺς ἀνθρώπους ὁποῦ σὲ τριγυρίζουν, πολιτικούς καὶ σπιγούνους..."

Το Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ - Λάκης Καραλής φιλοξενεί την παράσταση του Θανάση Σαράντου «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» για 10 μόνο παραστάσεις από τις 29 Απριλίου στις 21.00.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, τον Οκτώβριο και το κοινό την υποδέχτηκε με θέρμη. Η παράσταση παρουσιάστηκε επίσης με επιτυχία στην Αθήνα, την Πάτρα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος.

«Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή», έλεγε ο Μακρυγιάννης, ο ήρωας του σπαθιού και της πένας, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την «απελέκητη γραφή» του. Δείγμα της δημώδους γλώσσας στη νεοελληνική γραμματεία, τα «Απομνημονεύματα» είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα, που θέλει να την ιστορήσει πάνω στο χαρτί. Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται. Με τα πιο λιτά σκηνικά μέσα και συνοδεία νέϋ και ταμπουρά, ακούγεται ο λόγος του Μακρυγιάννη, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Καταπέλτης ο λόγος του Μακρυγιάννη για τη σύγχρονη διανοουμενίστικη «ελίτ» που ανερυθρίαστα βαφτίζει «παρωχημένες εμμονές» τα όσια και τα ιερά του. Που, μεθυσμένη από τα υποσχόμενα κέρδη του εθνικού ξεπουλήματος, απαξιώνει την αγάπη και την αγωνία του σημερινού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά, που «γι' αυτά πολεμήσαμε». Καταπέλτης και για την αδικία που βλέπει να γίνεται σ' όλους τους παλιούς ήρωες, τους επιζήσαντες του Αγώνα -μαζί και στον ίδιο- από το νέο κράτος της βαυαροκρατούμενης, πλέον, Ελλάδας. Με μένος απέναντι στους δουλοπρεπείς Έλληνες πολιτικούς της εποχής του, που ξεπουλάνε όσα κέρδισαν με αίμα οι παλιοί αγωνιστές. Έζησε την άκρα αχαριστία και είχε τέλος πικρό, με τα μόνα παράσημα που θα του απονείμει η αγαπημένη του πατρίδα να είναι μια καταδίκη εις θάνατον και μερικές αγιάτρευτες πληγές, που θα τον στείλουν στον τάφο στα 67 του χρόνια. Ο αγράμματος γιος βοσκών της Ρούμελης δίνει ένα συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας.

Ο διαχρονικός λόγος ενός μεγάλου Έλληνα ακούγεται επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα.

Τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη» είναι μια παράσταση που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες!

Θανάσης Σαράντος

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=-uhzdgqj3s0

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ-ΔΙΑΝΟΜΗ:
Σκηνοθεσία-Διασκευή-Ερμηνεία-Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος
Μουσικός επί σκηνής: Σύλβια Κουτρούλη (παίζει Νέϋ, ταμπουρά & πολίτικο λαούτο)
Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης.
Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: Γιώργος Φουκαράκης.
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς.

Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ - Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Μετρό Κεραμεικού, 104 47 Βοτανικός
Τηλ: 210-3425.637

Έναρξη: 29/4/2017

Τιμές Εισιτηρίων
- Γενική Είσοδος: 13€
- μεωμένο 8€ και 5€ ατέλειες και άνεργοι
      - Προπώληση: 10€

Η προπώληση θα γίνεται από το ταμείο του Θεάτρου ΒΑΦΕΙΟ - Λάκης Καραλής (τηλ: 2103425637) (Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Μετρό Κεραμεικού, 104 47 Βοτανικός) και ηλεκτρονικά από την ticketservices.gr (τηλ. 210 7234567)