Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ: Ας μιλήσουμε για τη συναίνεση

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION CULTURAL CENTER

PRESENTATION

WOW Athens 2023

Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ:
Ας μιλήσουμε για τη συναίνεση

Ημερίδα για σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023
Ώρα: 10.00 - 12.00

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ


Μαθητική Αγορά: Ας μιλήσουμε για τη Συναίνεση

Μαθητές/ήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρεθούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος για να συμμετάσχουν σε μία ανοικτή συζήτηση με θέμα τη Συναίνεση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξουμε διάλογο με τους/τις μαθητές/ήτριες για το ζήτημα της κουλτούρας της συναίνεσης - την αναγνώριση παραβιαστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών και την ανάπτυξη της αυτενέργειας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τις ομιλήτριες και τους ομιλητές του Πάνελ: η Σοφία Μπεκατώρου, ψυχολόγος, Ολυμπιονίκης, ο Πάνος Βλάχος, ηθοποιός, τραγουδοποιός και η Nefeli Meg, δικηγόρος, κωμικός.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σοφία Κωνσταντοπούλου, επικοινωνιολόγος και Υπεύθυνη Διαχείρισης & Ανάπτυξης της ομάδας Genderhood, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προάγει την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων.

Απευθύνεται σε: Γυμνάσιο (Α', Β', Γ') και Λύκειο (Α', Β', Γ').

Βιωματικό εργαστήριο «Συναι/no»

Μαθητές/ήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο «Συναι/no». Πρόκειται για μία αυτοτελή εκπαιδευτική δράση βιωματικού χαρακτήρα για τη συναίνεση, την αυτοδιάθεση και τη σωματική αυτονομία.

Σε πρώτο στάδιο, τα παιδιά εξερευνούν την πολυδιάστατη έννοια της συναίνεσης. Εξοικειώνονται με αυτήν, την ορίζουν και τη συνδιαμορφώνουν με την υποστήριξη των εμψυχωτριών. Στη συνέχεια, η ομάδα μέσα από παιχνίδια, εξασκείται στην ανταλλαγή συναίνεσης σε συμμετοχικές δραστηριότητες και σε τρόπους έκφρασης του «ναι» και του «όχι». Κλείνοντας, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν ατομικά τη δημιουργία ενός πίνακα των δικών τους συναινετικών χαιρετισμών, που προάγει τις αξίες της συναίνεσης.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Genderhood

Δευτέρα 03/04
Διάρκεια: 90'
Σημείο εκκίνησης: Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Απευθύνεται σε: E' και ΣΤ' Δημοτικού.

Κάθε σχολείο πρωτοβάθμιας μπορεί να κάνει κράτηση για 1 μόνο σχολικό τμήμα.

Οδηγίες κράτησης

  1. Η κράτηση πραγματοποιείται από τον υπεύθυνο συνοδό-εκπαιδευτικό.
  2. Κάθε εκπαιδευτικός πραγματοποιεί κράτηση για ένα μόνο τμήμα, επιλέγοντας τον αριθμό των μαθητών και συμπληρώνοντας τα στοιχεία του τμήματος (σχολική μονάδα, στοιχεία επικοινωνίας, τάξη/τμήμα) και τα στοιχεία του συνοδού εκπαιδευτικού.
  3. Μετά την κράτησή σας, θα σταλεί επιβεβαιωτικό email στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώθηκαν κατά την κράτηση.

Πληροφορίες και όροι κράτησης


 

INFO
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ