TicketServices.gr

Μαμά

ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΟΦΩΣ - ΠΑΤΡΑ

PRESENTATION

Θέατρο Όροφως
Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

«Μαμά»
της Μάρτα Μπαρσελό

σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

με τις Ελένη Καραμούζη και Έφη Κεραμίδα

Τρεις επιπλέον παραστάσεις
Παρασκευή 25, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαρτίου 2022
στις 20:00

Το βραβευμένο έργο της Μάρτα Μπαρσελό, παρουσιάστηκε στο κοινό της Πάτρας, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο θέατρο «όροφως» και τα σχόλια των θεατών ήταν όμορφα και συγκινητικά...!
 
Ενδεικτικά...
 
«...Ανθρώπινες και βαθιά συγκινητικές ερμηνείες...»
«...Και οι δύο, υπέροχες. Μας χαρίσατε μια πολύ όμορφη και συγκινητική παράσταση...»
«...Μια δυνατή και καθηλωτική παράσταση. Βήμα βήμα αποκαλύπτεται η γύμνια των σύγχρονων αξιών και η ανάγκη του ανθρώπου να δώσει και να πάρει ειλικρινή αγάπη. Συγχαρητήρια για τη σκηνική παρουσία... Τα σκηνικά λαμπερά σαν την εποχή μας, αποτυπώνουν παράλληλα και τη γύμνια μας. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε...»
 
Έτσι λοιπόν, έπειτα από την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, θα πραγματοποιηθούν τρεις επιπλέον παραστάσεις του έργου «Μαμά», την Παρασκευή 25, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 20:00, ολοκληρώνοντας τον κύκλο παραστάσεων στην Πάτρα πριν ξεκινήσει προγραμματισμένη περιοδεία σε άλλες πόλεις. Ένα έργο που καταδεικνύει, ότι στον σύγχρονο εμπορευματοποιημένο κόσμο μας, τελικά δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται όλα...
 
------------------------------------------
 
Το πρωτότυπο αυτό έργο της Μάρτα Μπαρσελό, δίνει τροφή για ποικίλους προβληματισμούς και ταυτόχρονα προκαλεί έντονα συναισθήματα και αβίαστη συγκίνηση, δεδομένου ότι πραγματεύεται τον πλέον άρρηκτο δεσμό μάνας και κόρης, καθώς και την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να αγαπά και να αγαπιέται... Είναι άραγε το βασικό συστατικό μια επιτυχημένης σχέσης η ελευθερία της επιλογής; Θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει την οικογένεια του;
 
Δύο γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, καταλήγουν σε μια ασυνήθιστη συμφωνία. Να υποδυθούν η μία τη μητέρα και η άλλη την κόρη. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι αυτή η συμφωνία είναι η μοναδική τους ευκαιρία να γίνουν η οικογένεια που και οι δύο έχουν στερηθεί. Αλλά μια οικογενειακή σχέση κατά παραγγελία, τι εξέλιξη μπορεί να έχει;
 
Η ιστορία της Αμπάρ (το όνομά της σημαίνει «καταφύγιο») και της Εσπεράνσα (το όνομά της σημαίνει «ελπίδα») δεν παρουσιάζει εκ πρώτης όψεως μια τυπική σχέση μεταξύ κόρης και μητέρας. Με μια πλοκή σχεδόν κινηματογραφική, το έργο της Καταλανής συγγραφέως Μάρτα Μπαρσελό διερευνά τις αντοχές της παραδοσιακής μορφής οικογένειας και θέτει το ερώτημα: Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να διαλέγουμε τους γονείς και τα παιδιά μας;
 
Το βραβευμένο έργο της Μπαρσελό (πρωτότυπος τίτλος: "Tocar mare"), που κέρδισε το 6ο Τουρνουά Δραματουργίας του Καταλανικού Θεάτρου και το 5ο Τουρνουά Διατλαντικής Δραματουργίας το 2017 στο Μπουένος Άιρες, θέτει πολλαπλά ερωτήματα για τις οικογενειακές και κατ' επέκταση τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις και αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα.
 
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
 
Η γλώσσα γραφής του έργου είναι τα καταλανικά, μια γλώσσα που παραδοσιακά ταυτίζεται με μια πιο στενή επαφή με το ανθρώπινο συναίσθημα. Και το κεντρικό ζευγάρι των πρωταγωνιστριών είναι μια μητέρα και μια κόρη. Μια συγγένεια όχι εξ αίματος, αλλά εκλεκτική. Δεν υπάρχει πιο στενή συναισθηματική σχέση από αυτήν μεταξύ μιας μητέρας και ενός παιδιού. Κλειδί για μένα στη σκηνοθεσία αποτέλεσε πρώτα απ' όλα το ίδιο το κείμενο, που αποτελεί μια σύγχρονη ανατομία αυτής της πολύ στενής σχέσης. Ακόμη, οι ταινίες του Αλμοδοβάρ, ιδιαίτερα το «Μίλα της», το «Όλα για τη μητέρα μου» και το «Πόνος και Δόξα», βοήθησαν να φωτιστεί μια ιστορία εξίσου συγκινητική, αλλά και εξίσου αντισυμβατική. Τέλος, η αλληλεπίδρασή μου με τις δύο εξαιρετικές πρωταγωνίστριες, την Ελένη Καραμούζη και την Έφη Κεραμίδα, γέννησε μία ανάγνωση του έργου βασισμένη στο μοναδικό κάθε φορά βίωμα της μητρότητας, σε ένα παιχνίδι μεταξύ των στερεοτύπων που το συνοδεύουν και της ουσίας με την οποία γεμίζει τη ζωή μας.
Ιόλη Ανδρεάδη
 
------------------------------------------
 
Η Μάρτα Μπαρσελό είναι θεατρική συγγραφέας που δεν μπορεί εύκολα να ενταχθεί σε κάποια κατηγορία. Αποφοίτησε από το Institut del Teatre της Βαρκελώνης, με ειδίκευση στο σωματικό θέατρο. Επίσης, είναι πτυχιούχος της Σχολής The Circus Space στο Λονδίνο (BTEC National Diploma in Performing Arts). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, ταξιδεύοντας σε τέσσερις ηπείρους με θεάματα δικής της δημιουργίας στον τομέα του σωματικού θεάτρου.
 
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 
Συγγραφέας: Μάρτα Μπαρσελό
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνογραφία - Κουστούμια: Πάρης Λαλιώτης
Σκηνικά: Ελένη Καραβότα
Φωτισμοί - Ήχος: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Δέλγα
Παραγωγή: θέατρο «όροφως»
 
Ερμηνεύουν: Ελένη Καραμούζη, Έφη Κεραμίδα
 
*Η μετάφραση του έργου στα Ελληνικά από τη Μαρία Χατζηεμμανουήλ κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Παραστάσεις:
Παρασκευή 25, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 20:00
 
Εισιτήρια: 12€, 10€ (φοιτητικό)
Προπώληση: ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου
Πληροφορίες: 2611 810 983, 6939 835 990
 

Θέατρο Όροφως
Όθωνος Αμαλίας 112
Τηλέφωνο: 2611810983, 6939835990
E-mail: theatro.orofws@yahoo.com
Facebook: Θέατρο Όροφως
Instagram: theatro.orofws

INFO

ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΟΦΩΣ
Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2611810983
E-mail: theatro.orofws@yahoo.com
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
25 - 26 - 27 Μαρτίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
12€ κανονικό
10€ φοιτητικό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσιας 5% επί της αξίας του εισιτήρίου

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΟΦΩΣ
ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗ
Υπηρεσίες στεγασμένων χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
ΑΦΜ: 996724980
ΔΟΥ: Γ' ΠΑΤΡΩΝ

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ