Γεώργιος Βιζυηνός
«Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας»

ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Θεατρική πρεμιέρα

Γεώργιος Βιζυηνός
«Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας»

12, 13, 14, 20, 22 Ιουλίου 2024

Θέατρο Κυδωνία
στα Χανιά

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο, μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Νύχτες Ιουλίου 2024 που διοργανώνονται στον Αίθριο Χώρο του θεάτρου Κυδωνία, για λίγες βραδιές, το αριστουργηματικό ρομαντικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας», σε μορφή θεατρικής παράστασης και σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Η παράσταση συνίσταται σε έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στον εκπάγλου ομορφιάς λόγο του μεγάλου συγγραφέα Βιζυηνού, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον ηθοποιό Γιώργο Ραϊλάκη, και στις μουσικές συνθέσεις στο πιάνο του Νίκου Περάκη, που συνοδεύουν και σχολιάζουν τα δρώμενα.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Η παράσταση ανεβαίνει σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και αισθητική Μιχάλη Βιρβιδάκη, κοστούμια Αιμίλιου Καλογερή, συνθέσεις ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου. Στον χειρισμό φωτισμού και ήχων είναι η Ελευθερία Κιαχίδου και βοηθός σκηνοθέτη ο Αλέξανδρος Ντοκάκης. Το έργο ερμηνεύει ο ηθοποιός Γιώργος Ραϊλάκης, ενώ στο πιάνο ζωντανά επί σκηνής θα βρίσκεται ο Νίκος Περάκης με δικές του μουσικές συνθέσεις.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αγγέλα Καστρινάκη, σε κείμενό της που έγραψε ειδικά για την παράσταση του έργου από τον θίασό μας συνοψίζει την υπόθεση του διηγήματος: «Πόσο χιούμορ δεν έχει αυτό το διήγημα! Κι όμως το θέμα του είναι απολύτως τραγικό - και ακόμα τραγικότερη η ιστορία του δημιουργού του, η ιστορία που κρύβεται κάτω απ' τις γραμμές.

Ένας Έλληνας σπουδαστής στη Γερμανία, στη Γοτίγγη, δεν αντέχει τον βαρύ χειμώνα και βήχει, βήχει. Τον κουράρει ένας γιατρός, που είναι ταυτόχρονα γιατρός και μιας κοπέλας, ψυχασθενούς, έγκλειστης στο ψυχιατρείο. Ο σπουδαστής μας που είναι και ο αφηγητής της ιστορίας, πηγαίνει μια φορά να συναντήσει τον γιατρό του στο ψυχιατρείο και τρέμει μπας και είναι κι ο ίδιος υποψήφιος για θεραπεία εκεί...

Η κοπέλα είναι μια ουράνια κόρη, γαλανομάτα και ξανθομαλλούσα, που έχει υποστεί σοκ από ερωτική απογοήτευση. Αφού την ακούν να τραγουδάει και να παραπονείται για την εγκατάλειψη που υπέστη, την αφήνουν να χτυπιέται, την άμοιρη, στους τοίχους του από καουτσούκ θαλάμου της.

Εντωμεταξύ ο φοιτητής μας πάει να ξεκαλοκαιριάσει ψηλά στο βουνό, πλάι σε έναν φίλο του μεταλλειολόγο που σκάβει στις σήραγγες. Αλλά το καλοκαίρι τελειώνει αμέσως με το που φτάνει στο βουνό, και ο βαρύς χειμώνας των κορυφών κλείνει τους δυο φίλους μες στο σπίτι. Ο φίλος, ο Πασχάλης, γίνεται ολοένα και πιο μελαγχολικός, ώσπου εξομολογείται στον έκπληκτο συνομιλητή του την ιστορία του με μια πανέμορφη και πάναγνη Γερμανίδα, Κλάρα στο όνομα, που την εγκατέλειψε επειδή δεν ήθελε να την μιάνει, προσφέροντάς της τον ήδη μεταχειρισμένο εαυτό του, αυτόν που είχε φθαρεί κάποτε στην Αθήνα λόγω της σχέσης του με μια χαμηλής υποστάθμης γυναίκα, μια Ευλαλία. Φυσικά γίνεται σαφές ότι η ψυχασθενής και η Κλάρα είναι το ίδιο πρόσωπο.

Δεν περνάει πολύς καιρός και ο Πασχάλης πεθαίνει από καρδιακή προσβολή μέσα στις σήραγγες. Πεθαίνει την ίδια ώρα περίπου που και η αγαπημένη του ξεψυχά στο ψυχιατρείο. Κι οι δυο φεύγουν από τον παρόντα κόσμο με την ελπίδα πως θα συναντηθούν στο επέκεινα, στον άλλο κόσμο (...)».

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα:

www.theatro-kydonia.gr

25 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ
Υψηλαντών 12, Χανιά
τηλ. 2821092395
(χάρτης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
14 € γενική είσοδος
10 € φοιτητικό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

(οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηριου)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η αίθουσα κλιματίζεται

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
28210-92395

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 099810901
ΔΟΥ: Α' ΧΑΝΙΩΝ
ΕΔΡΑ: ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 12 - 73135 - ΧΑΝΙΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 • Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, 21:00 Γεώργιος Βιζυηνός
  «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας»
  ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, 21:00 Γεώργιος Βιζυηνός
  «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας»
  ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, 21:00 Γεώργιος Βιζυηνός
  «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας»
  ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, 21:00 Γεώργιος Βιζυηνός
  «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας»
  ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, 21:00 Γεώργιος Βιζυηνός
  «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας»
  ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ