«ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ» της 'Αννας Αδριανού

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ - ΣΚΗΝΗ INTERMEDIA

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

"ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ"

της Άννας Αδριανού

 

Από 28 Ιανουαρίου 2023
Κάθε Σάββατο στις 21.30 & Κυριακή στις 18.30

στο Θέατρο Αλκμήνη

ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ της Άννας Αδριανού ανεβαίνουν φέτος στην σκηνή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΚΜΗΝΗ σε νέα δυναμική εκδοχή η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο "παιχνίδι για δύο" μέσα από μια αιρετική διασκευή που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δυο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δυο γυναικών που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας την δύναμη τους. Σύζυγος και ερωμένη, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που αν και απών, κυριαρχεί ακόμα στην σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μιας και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

«Όταν πρωτοδιάβασα την ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ του Στρίντμπεργκ όπου μια παντρεμένη γυναίκα, κάνει έναν σαρκαστικό μονόλογο προστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντας την στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι «αυτή είναι η πιο δυνατή»... αναρωτήθηκα τι θα είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό, εκείνη η «άλλη γυναίκα» που στον Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με την σκηνοθέτη Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς ρόλους, που τις κακοποιούν, με ιντριγκάρισε... και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να «συμπληρώσω» το έργο με την απάντηση αυτής της ερωμένης... Μια απάντηση που εκθέτει την ζωή της και τα πιστεύω της για τις σχέσεις... Άλλωστε ερωμένη και σύζυγος είναι δυο πλευρές της γυναικείας ερωτικής ζωής... Οι δυο όψεις του θηλυκού προσώπου που ψάχνει μέσα από διαφορετικούς δρόμους το ίδιο πράγμα: Την αγάπη του άντρα καθώς και οι δυο θέλουν να επηρεάσουν την ζωή του... και να γίνουν γι' αυτόν, «η μία και μοναδική»... Μια αγάπη που αυτός ενώ την υπόσχεται, την χρησιμοποιεί για να χειρίζεται και τις δυο.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΕΠΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ/ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΡΑΤΣΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΗΤΕΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΛΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: RMLIGHT/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ - ΛΙΛΥ ΤΣΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ - MAΓΔΑ ΚΟΥΣΤΕΡΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
ΣΚΗΝΗ INTERMEDIA
Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54
τηλ. 2103428650 - info@theatro.gr
στάση μετρό: Κεραμεικός
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 28 Ιανουαρίου 2023
 
Σάββατο: 21.30
Κυριακή: 18.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
12€ προπώληση
15€ στο ταμείο
8€ ομαδικό (άνω των 15 ατόμων)

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
10€ το κάθε εισιτήριο για τις παραστάσεις
Σάββατο 4 & 11 Μαρτίου
για όσα εισιτήρια αγοραστούν ηλεκτρονικά

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET

Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
R.M. LIGHT ΑΜΚΕ
ΘΕΑΜΑΤΩΝ, ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΥΠΗΡ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΦΜ: 997021830
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ