SIMONE MONGELLI: BODYTERRANEAN - THE SHOW

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

SIMONE MONGELLI: BODYTERRANEAN - THE SHOW

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 11 Δεκεμβρίου 2021
    Σαβ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Πριν από την αγορά εισιτηρίου, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με τις:
Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σε συνέχεια της ισχύουσας ΚΥΑ, για την είσοδο των θεατών σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη η επίδειξη:
Α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
Β) Πιστοποιητικού νόσησης ή
Γ) Self-test 24 ωρών για ανηλίκους από 4 έως 17 ετών

συνδυαστικά προς:
αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας
Μουσική χωρίς όργανα

Ο ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής. Η δουλειά του ήρθε ως αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Με το βάδισμα του σύγχρονου μουσικού, ο Simone ανακάλυψε και εξερεύνησε τους δρόμους της παράδοσης, μέχρι που η προσωπική του καλλιτεχνική αναζήτηση συναντήθηκε με τις ανάγκες και τα συναισθήματα των λαών που γέννησαν εκείνους τους πολιτισμούς.
Το Bodyterranean είναι η ενσάρκωση αυτής της συνάντησης, μία παράσταση με ταυτότητα και ρίζες, πρωτότυπη για την Πανευρωπαϊκή σκηνή. Με μοναδικά μέσα το σώμα και τη φωνή, ο Simone Mongelli και η πολυτάλαντη ομάδα του, παρουσιάζουν ένα πλούσιο και δυναμικό έργο, με μία ποιητική αφηγηματικότητα να γεννιέται από τον ρυθμό και την πολυρυθμία, τη μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και τις έντονες ατμόσφαιρες.
Στο άλμπουμ συνέπραξε με σπουδαίους καλλιτέχνες από τον διεθνή κύκλο της Body Music όπως τους Max Pollak, Bryan Dyer, Antwan Davis και Raùl Cabrera και από την ελληνική σκηνή της παραδοσιακής και a cappella μουσικής όπως την Αρετή Κετιμέ, τη Μαρία Κώτη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο (στα φωνητικά), τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη, τα φωνητικά σύνολα Πλειάδες και Stringless, τους beat-boxers Word of Mouth και τον Θάνο Δασκαλόπουλο.
Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του International Body Music Festival, το σημαντικότερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry, αποσπώντας τα θετικά σχόλια του κοινού και της κριτικής. Από τότε έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απολαμβάνοντας παντού ενθουσιώδη υποδοχή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Simone Mongelli σύλληψη, συνθέσεις και διασκευές παραδοσιακού υλικού, ενορχηστρώσεις, σκηνοθεσία, body percussion, vocal percussion, φωνητικά

Σίσσυ Πιντέλα φωνητικά, body percussion, χορός
Φώτης Φωτόπουλος φωνητικά, body percussion
Λήδα Δουμουλιάκα τραγούδι, φωνητικά, body percussion, χορός
Μιχάλης Κωτσόγιαννης τραγούδι, φωνητικά, body percussion, vocal percussion
Ναταλία Λαμπαδάκη τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Ελπινίκη Σαριπανίδου φωνητικά, body percussion

Μενέλαος Ορφανός σχεδιασμός φωτισμού
Νικόλας Σταυριανουδάκης ήχος
Κωνσταντίνα Κρίγκου κοστούμια
Happy Artists artwork
Οργάνωση παραγωγής Novelvox

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€, 10€ (μειωμένο)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Είπαν για το Bodyterranean:

"With his recording Bodyterranean, Simone Mongelli has created one of the finest recordings of body music around. He succeeds in capturing the energy of the art form plus the range, the subtlety and the nuance of sounds the body can make: qualities that are challenging and elusive to capture when recording body music. The music is beautiful, dynamic, rich and multi-dimensional - a satisfying new standard in body music recordings".
Keith Terry - founder & artistic director of the International Body Music Festival

"Bodyterranean conveys an enormous depth of knowledge of Greek music tradition and at the same time a playful lightness in the creative approach to this music material, in which the joy of singing, moving together and being rhythmically in-tune is in the foreground. [...] The atmospheric warmth of Bodyterranean touched the hearts of the audience".
Sylvia Mograbi - internationally acknowledged dancer and body music performer

"Στην παράσταση του Mongelli, η θεατρική σκηνή διευρύνεται νοητά και χάνει τις πεπερασμένες χωρικές διαστάσεις της. [...] Το Bodyterranean -The Show έχει την ατμόσφαιρα μιας οικείας μουσικής μνήμης που μας συγκίνησε και μας έκανε να σκεφτούμε πως η αλήθεια βρίσκεται στην απλότητα".
Μαρία Στέλλα Μπινίκου - Δημοσιογράφος - Artic.gr

"Μας ταξιδέψατε χίλια χρόνια πίσω και χίλια χρόνια μπροστά"
Ανδρέας Σώκος - Αστροφυσικός, μετά την παράσταση

"Κατά την διάρκεια ενός τραγουδιού, έκλεισα τα μάτια μου και ήταν σαν να ονειρεύομαι: ήταν ένα φανταστικό όνειρο..."
Μία θεατής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι παραστάσεις
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ

>Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.

>Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

>Ηλεκτρονικά
Στο www.ticketservices.gr

Οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται με χρέωση κάρτας, η οποία χρεώνεται στο ασφαλές περιβάλλον της ALPHA BANK.

Κανονισμοί COVID19
  • Η ηλεκτρονική προμήθεια εισιτηρίων είναι υποχρεωτική...
  • Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήρια τυπωμένα ή αποθηκευμένα στο κινητό τους σε μορφή pdf.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την χρήση εκπτωτικών εισιτηρίων (φοιτητικό, ανέργων κτλ) σε παραστάσεις που αυτά προβλέπονται, θα χρειαστεί κατά την προσέλευσή σας να επιδείξετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ανανεωμένη κτλ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ e-Ticket
Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα εισιτήρια σε δικό σας εκτυπωτή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα παραλάβετε από κάποιο ταμείο.
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ