TicketServices.gr

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

THESSALONIKI CONCERT HALL - «FRIENDS OF MUSIC» HALL

PRESENTATION

Οι παραστάσεις έχουν ακυρωθεί λόγω αδυναμίας
μετάβασης του καλλιτεχνικού σχήματος στην Ελλάδα.


Εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά θα ακυρωθούν αυτόματ
και η αξία τους θα επιστραφεί στην κάρτα που είχε χρησιμοποιηθεί για την αγορά.

 

Τα διάσημα Μπαλέτα Bolshoi παρουσιάζουν
Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

Διοργάνωση: ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΟΥ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ''
  • 05 Μαρτίου 2022
    Σαβ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
  • 06 Μαρτίου 2022
    Κυρ     19:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

Πριν από την αγορά εισιτηρίου είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με τις:
Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σε συνέχεια της ισχύουσας ΚΥΑ, για την είσοδο των θεατών σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη η επίδειξη:

Α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
Β) Πιστοποιητικού νόσησης ή
Γ) Self-test 24 ωρών για ανηλίκους από 4 έως 17 ετών

συνδυαστικά προς:
αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας
Τα διάσημα Μπαλέτα Bolshoi παρουσιάζουν την Ωραία Κοιμωμένη
Τα πιο φημισμένα κλασικά μπαλέτα του κόσμου, τα Μπαλέτα Μποσλόι, θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μοναδικές βραδιές την Ωραία Κοιμωμένη, την ομορφότερη ιστορία αγάπης του κλασικού μπαλέτου, το πιο συναρπαστικό έργο αναζήτησης της αληθινής αγάπης.
Η Ωραία Κοιμωμένη που γράφτηκε το 1890, θεωρείται ένα από τα πιο ξεχωριστά έργα στην ιστορία του μπαλέτου. Η εμπνευσμένη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και η αξεπέραστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια εποχής, θα ξαναδώσουν στην Ωραία Κοιμωμένη τη διαχρονική της λάμψη σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση με μεγάλα αστέρια του Θεάτρου Μπολσόι. Βασισμένη στο παραμύθι του Καρόλου Περό, η Ωραία Κοιμωμένη δικαιολογεί τη φήμη της πιο συγκινητικής ιστορίας του κλασικού μπαλέτου. Η πρεμιέρα έγινε στο Θέατρο Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 15 Ιανουαρίου 1890, ενώ το 1899 ακολούθησε η πρεμιέρα στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.
Η Ωραία Κοιμωμένη μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, με νεράιδες, πρίγκιπες, σκοτάδια και φως. Η νεογέννητη Πριγκίπισσα Αουρόρα, δηλαδή η Πριγκίπισσα Αυγή, υποδέχθηκε στο παλάτι, στην προς τιμήν της γιορτή, τις εφτά Μοίρες για να τις ευχηθούν. Της Ομορφιάς, της Ευγένειας, της Τρυφερότητας, της Γενναιότητας, του Θάρρους, της Εργατικότητας, της Καλοσύνης. Πριν όμως της ευχηθεί η έβδομη Μοίρα, η γριά μάγισσσα, που δεν είχε προσκληθεί στη γιορτή, καταράστηκε την Πριγκίπισσα να πεθάνει στα δέκατα έκτα γενέθλιά της αφού τρυπηθεί από ένα αδράχτι. Τελικά όμως η έβδομη Μοίρα αντιστάθηκε και νίκησε την κατάρα της μάγισσας. Έτσι επικράτησε το Καλό, έζησε η Πρίγκιπισσα και η ευδαιμονία επέστρεψε στο Βασίλειο.
Η Ωραία Κοιμωμένη πάντα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλες τις γενιές των χορευτών και των χορογράφων. Σε κάθε κίνηση, σε κάθε σκηνή, σε κάθε πράξη του έργου αποτυπώνεται η διαχρονικότητα των συναισθημάτων και η ομορφιά του κλασικού μπαλέτου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

60€, 50€, 45€, 35€, 30€, 20€ (παιδικό - φοιτητικό)

INFO

THESSALONIKI CONCERT HALL


>At Aristotelous Sq.
Working hours:
Monday, Wednesday and Saturday:
10:00am-3:30pm
Tuesday, Thursday and Friday:
10:00am-2:00pm και 5:30pm-8:00pm
-->
>Online
Στο www.ticketservices.gr

Online sales require a credit card which is being processed within the secure environment of ALPHA BANK

REDUCED PRICE TICKETS
In order to use a reduced-price ticket (student, unemployment etc), you should provide the necessary information during your admission to the venue (student pass, unemployment card electronically updated etc).


e-TICKET PRINTING
After your purchase you may download and print the tickets at your own printer, in order not to collect them at the box office.

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't