Συναυλία με την Μπέττυ Χαρλαύτη αφιερωμένη στην Ειρήνη των Λαών

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων - ΠΑΤΡΑ

PRESENTATION

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη

 

Συναυλία με την Μπέττυ Χαρλαύτη
αφιερωμένη στην Ειρήνη των Λαών

 

Συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας

Μουσική Διεύθυνση: Λίνα Γερονίκου

 

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το ταξίδι του οικουμενικού Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη για τη Γειτονιά των Αγγέλων, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας προσκαλεί την Μπέττυ Χαρλαύτη, την κατ' εξοχήν ερμηνεύτρια του έργου του από τη νεότερη γενιά, σε μια συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο. Συμμετέχει η φημισμένη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας υπό τη μαέστρο Λίνα Γερονίκου και εξαμελής ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών.

Σε μια εποχή που το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς διαπνέεται από το μήνυμα της Ενότητας των Λαών, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει μια ξεχωριστή βραδιά με την ερμηνεύτρια που συνεργάστηκε πιο πολύ από κάθε άλλο τραγουδιστή της γενιάς της με τον συνθέτη. Η Μπέττυ Χαρλαύτη, συμπράττοντας με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, θα αποδώσουν επί σκηνής τον Μίκη της Ελλάδας, τον Μίκη της Ειρήνης, τον Μίκη της Οικουμένης, τον Μίκη του Κόσμου.

Η συναυλία έρχεται σε συνέχεια του μεγάλου album του συνθέτη και της ερμηνεύτριας, παραγωγής ΕΡΤ, με τίτλο «Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη», που είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ειρήνη. Μέσα σε αυτό, περιέχονται ηχογραφημένα, μεταξύ άλλων και τα δυο τελευταία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε πρώτη εκτέλεση από τη φωνή της, τραγούδια που θα ακουστούν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Επίσης θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, όπως τα αποδίδει η Μπέττυ Χαρλαύτη στις  συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ας σημειωθεί ότι η Χαρλαύτη είναι η ερμηνεύτρια που έλαβε πρόσκληση από τον Zulfi Livaneli, εμβληματικό συνοδοιπόρο του Μίκη Θεοδωράκη στο όραμα της ελληνοτουρκικής φιλίας, ένα μήνα μετά τον θάνατο του συνθέτη, να τραγουδήσει στη μνήμη του στη μεγάλη συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, αφιερωμένη στην Ειρήνη.

Τόσο οι συντελεστές όσο βεβαίως το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του κορυφαίου συνθέτη της σύγχρονης Ελλάδας προμηνύουν μια δυνατή συναυλία-κραυγή για ενότητα των λαών, όπως την οραματιζόταν ο Μίκης Θεοδωράκης και όπως αγωνίστηκε για αυτή. 

Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

Promo Video: https://youtu.be/Yl51_PCKqDA

INFO

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Παμπελοποννησιακό Στάδιο,
οδός Ι. Ρίτσου – Θύρα 3
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος
7€ φοιτητές/άνεργοι/ΑμεΑ/Άνω των 65+

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

TICKET SERVICES

  • Τηλεφωνικά: 210 7234567
  • Online: www.ticketservices.gr

ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

  • Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (Κορίνθου 274)
  • Ταμείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, Θέατρο Απόλλων 2610.273.613
  • Δισκοπωλείο JOE RECORDS (Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ. 2610.620.673)

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.
ΑΦΜ: 997748350
ΔΟΥ: Γ' ΠΑΤΡΩΝ

 

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ