SNFCC SUMMER CAMP

×

No active shows found for this event

 • The page you opened possibly refers to a past date.
 • Please, check the event information above.
 • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

PRESENTATION

Summer Camp Activities

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εγκαινιάζει τα Summer Camp Activities και καλεί τα Summer Camp της πόλης να πραγματοποιήσουν την εκδρομή τους, παίρνοντας μέρος σε μία σειρά από ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Return to Sender

Πού φτιάχνονται τα ρούχα μας; Πώς φτάνουν σε εμάς; Πού ταξιδεύουν; Πού καταλήγουν όταν δεν τα θέλουμε άλλο; Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές, ανακαλύπτουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, προσεγγίζουμε την έννοια της βιωσιμότητας και αντιλαμβανόμαστε τη μικρή ατομική μας ευθύνη για το μέλλον του πλανήτη. Με αφορμή τη μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST.

Τοποθεσία: Maker Space & Εσπλανάδα (εντός της εγκατάστασης)

Stroller Πειραμάτων

Μια δραστηριότητα γεμάτη μηχανική, αυτοματισμούς και πειράματα. Εξειδικευμένοι παιδαγωγοί θα συναντήσουν τα παιδιά στο Πάρκο για να κάνουν παρέα περιπέτειες γεμάτες εκρήξεις, οφθαλμαπάτες και μαγνητικές περιστροφές.

Τοποθεσία: Buffer Zone

Robotics

Ένα εργαστήριο κατασκευής και προγραμματισμού (coding), στο οποίο τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, προγραμματίζοντας τα δικά τους ρομπότ με θέμα την ανακύκλωση, τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τοποθεσία: Τοίχος Αναρρίχησης

Arts

Με αφορμή τα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ και έμπνευση την αισθητική του Bauhaus και τις δημιουργίες της εικαστικού και designer Hannah Waldron τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα ομαδικό εικαστικό έργο με τις σκάλες σε κεντρικό ρόλο.

Συνδυάζοντας γεωμετρικές φόρμες, γραμμικά μοτίβα και έντονα χρώματα θα δημιουργηθεί ένα αστικό τοπίο όπου οι σκάλες ως κυρίαρχο αρχιτεκτονικό στοιχείο, μας οδηγούν εκεί που η φαντασία μας θέλει να μας πάει.

Τοποθεσία: Πανοραμικά Σκαλιά

Graffiti Workshop: Εισαγωγή στη σχεδίαση Letters και Characters

Η Τέχνη του Graffiti αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό κίνημα παγκοσμίως, με την Αθήνα να αποτελεί έναν σημαντικό πλέον δημιουργικό πυρήνα. Το συγκεκριμένο workshop φιλοδοξεί να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της δημιουργικότητας μέσω της εμπειρίας του graffiti. Καλλιτέχνες Graffiti Art και Character Design θα αλληλεπιδράσουν χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ένα custom made εγχειρίδιο σχεδίασης με tutorials, χαρτιά που προσομοιάζουν πραγματικά αστικά περιβάλλοντα, μαρκαδόρους και φυσικά κέφι και όρεξη για την υλοποίηση sketching projects!

Τοποθεσία: Buffer Zone

Υπαίθρια Βιβλιοθήκη: Διαδραστική θεατρική παράσταση

Μία νέα κινητή Βιβλιοθήκη κάνει στάση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Βιβλία -προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος- θα είναι στη διάθεση των παιδιών για ανάγνωση.

Στο πλαίσιο της υπαίθριας Βιβλιοθήκης του ΚΠΙΣΝ, τα παιδιά θα παίρνουν μέρος σε μία συμμετοχική μίνι θεατρική παράσταση.

Τοποθεσία: Μικρή Αγορά

Street Games

Μια δραστηριότητα για μαθητές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος.

Διαδραστικά κινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια παίρνουν τη μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και άσκηση.

Τοποθεσία: Buffer Zone

Water Games

Ένας ξεχωριστός συνδυασμός δροσιστικών παιχνιδιών, μπουγελοδρομιών και διασκέδασης με πολύ νερό στα σιντριβάνια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Τοποθεσία: Πίδακες Νερού

INFO

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Διαθέσιμες Ημερομηνίες:
30/6 έως 21/7 2023

Διάρκεια επίσκεψης:
09.30 έως 15.15

Αριθμός συμμετεχόντων ανά κράτηση:
μέχρι 24 άτομα, από 5 έως 14 ετών

Σημείο συνάντησης:
ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΠΙΣΝ

Διάρκεια κάθε Δραστηριότητας:
45'

Προσέλευση:
20' πριν την έναρξη της πρώτης δραστηριότητας

Κόστος συμμετοχής:

 • 100€/τμήμα για την υλοποίηση 2 δραστηριοτήτων
 • 150€/τμήμα για την υλοποίηση 3 δραστηριοτήτων
 • 200€/τμήμα για την υλοποίηση 4 δραστηριοτήτων.

Προπώληση
TICKET SERVICES

Χρήσιμες πληροφορίες:

 • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
 • Η προκράτηση δραστηριοτήτων και προπληρωμή είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς στον χώρο του ΚΠΙΣΝ.
 • Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε δροσερά, σκιερά ή στεγασμένα σημεία στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της επίσκεψης για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι δυνατή η επιστροφή του χρηματικού αντιτίμου.
 • Σε περίπτωση που λόγω καθυστέρησης στην προσέλευση ή λόγω μη εμφάνισής δεν πραγματοποιηθεί κάποια δραστηριότητα, ή πραγματοποιηθεί μέρος αυτής, δεν είναι δυνατή η επιστροφή του χρηματικού αντιτίμου.
 • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο schools@snfcc.org και στο 2168091005.

 

RESERVATION
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ