«Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ

APOLLON THEATRE - PATRAS

INFO

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πλατεία Γεωργίου 17, Πάτρα
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
2610273613

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
Σάββατο 31 Οκτωβριου 2020

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
δωρεάν δελτίο εισόδου με ηλεκτρονική κράτηση

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
TICKET SERVICES
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Mετά τη συναλλαγή σας, μπορείτε να κατεβάσετε τα εισιτήριά σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF) και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στην αίθουσα με αυτά.

DETAILS

Θεατρική παράσταση

«Πυρκαγιές»
του Ουαζντί Μουαουάντ

της θεατρικής Ομάδας «Από κοινού»
της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας


Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων
και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

Η παράσταση:

Δύο νέα παιδιά, εκτελώντας την αινιγματική διαθήκη της μάνας τους, διανύουν ένα οδυνηρό ταξίδι στην Ανατολή, αφήνοντας την βολεμένη τους ζωή στην καπιταλιστική Δύση, για να ανακαλύψουν την αλήθεια που θα τα ανατρέψει όλα. Ένα επίπονο οδοιπορικό προς αναζήτηση της ταυτότητάς τους που τους σπρώχνει όλο και βαθύτερα στα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ιδέα να φτάσουν στην πηγή της προέλευσής τους, να δουν τον εαυτό τους γυμνό στον καθρέπτη, χωρίς άμυνες, δοκιμάζοντας τα όρια τους, θα τους οδηγήσει στην συντριβή. Από εκεί όμως, από την αποσυναρμολόγηση παγιωμένων «σταθερών», θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του εαυτού τους. Το ταξίδι τελικά είναι λυτρωτικό για κάθε νέα γενιά και το μεγάλο στοίχημα για να σταματήσει κάποια στιγμή η κακοδαιμονία αιώνων που σπρώχνει τους ανθρώπους στην καταστροφή. Οι «πυρκαγιές» είναι μια παράσταση που ετοιμάστηκε με πολύ κόπο, με στόχο το σφυροκόπημα των θεατών με σφοδρά αισθήματα. Είναι μια συγκλονιστική αντιπολεμική ιστορία που αφορά και καταγγέλλει το δράμα των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια υπαρξιακή αναμέτρηση. Ένα έργο ανεξάντλητο, πολυπρισματικό, επικών διαστάσεων, ένα οικουμενικό δράμα με πλοκή και δράση που κόβει την ανάσα, με πολλαπλά μηνύματα, ένα παλίμψηστο, που λειτουργεί ως θρίλερ, ως βουτιά στο υποσυνείδητο, ως ανατομία του ανθρώπου να ψάξει και να αποδεχτεί την οδυνηρή αλήθεια.


Συντελεστές:

Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία, σχεδίαση σκηνικών, μουσική επιμέλεια: Φώτης Λάζαρης
Υλοποίηση σκηνικών: Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος, Eno Shkadrani
Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση (συνθεσάιζερ, ηλεκτρική κιθάρα): Νίκος Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Βανταράκης
Ρύθμιση Φωτισμών: Αγγελίνα Βγενοπούλου, Βασίλης Βανταράκης
Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Νίκος Αντωνίου
Ρύθμιση ήχου: Νέλλη Χασιώτη, Νίκος Αντωνίου
Σχεδιασμός κοστουμιών: Θεατρική ομάδα "από κοινού"
Φωτογραφία: Βασίλης Λάγιος

Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται:
Άγγελος Μπουμπούλης, Ελένη Νταή, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιάχος, Μαρία Δαλαμήτρου, Ευτυχία Χρυσοβέργη, Νίκος Κωσταντόπουλος, Νίκος Παναγόπουλος, Χρήστος Σταθόπουλος, Παναγιώτα Οικονόμου, Στέφανος Στάθης, Φώτης Λάζαρης, Δήμητρα Βαρβαρίγου, Δέσποινα Μάη.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Πληροφορίες: 2610273613

Παραστάσεις:
Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και ώρα 20:00

H παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Η παρακολούθηση των θεατρικών παραστάσεων θα γίνεται με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Η χρήση μάσκας τόσο κατά την αναμονή όσο και κατά την διάρκεια της παράστασης στο θέατρο είναι υποχρεωτική.

Λόγω των μέτρων ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν την κάθε παράσταση είναι περιορισμένος, έτσι θα πρέπει ο θεατής να έχει κάνει έγκαιρη κράτηση της θέσης του για να μην παρατηρείται συνωστισμός στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't