ΠΤΗΣΗ Β612

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

PRESENTATION

ΣΙΚΙΝΝΙΣ | ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΠΤΗΣΗ Β612

Δευτέρα 27, Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Αίθουσα Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού

ΠΤΗΣΗ Β612

Φτιάξαμε την ΠΤΗΣΗ Β612 με τις οδηγίες του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Δεν είναι μια τακτική πτήση και απευθύνεται μόνο σε όσους μπορούν να ξεχωρίσουν ένα καπέλο από έναν βόα που έχει καταπιεί έναν ελέφαντα. Η ΠΤΗΣΗ Β612 είναι η πρώτη παράσταση εφαρμογής του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Σίκιννις. Σε αυτήν συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων σύγχρονου και κλασσικού χορού και του Εργαστηρίου Θεάτρου, από 6-70 ετών, που δούλεψαν μαζί την περίοδο 2021-2022.

Η ΠΤΗΣΗ Β612 δημιουργήθηκε μέσα από μια προσπάθεια να κάνουμε ξανά ένα ταξίδι που έχουμε ξανακάνει. Όμως όσο κι αν θέλουμε να επαναλάβουμε το καθετί, άρα και ένα ταξίδι, αυτό δεν θα είναι ποτέ δυνατό να το καταφέρουμε. Τα τοπία και τα μεγέθη μεταβάλλονται, ή εμείς έχουμε μεταβληθεί. Η μνήμη, τα χρόνια που έχουμε γευτεί και τα νέα μας γούστα ίσως να μας προδώσουν. Όλες οι ιστορίες, κι ειδικά οι πιο ζουμερές, καθώς ο χρόνος κυλά, ανακυκλώνονται και μεταμορφώνονται.

Η ΠΤΗΣΗ Β612 περνά από παράλληλα σύμπαντα πολλών διαφορετικών μικρών πριγκίπων και πιλότων που ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο στον χωροχρόνο. Οι επιβάτες της θα πετάξουν με όχημα την ιστορία ενός διαπλανητικού ταξιδιού που άλλοτε θα μοιάζει γνώριμη κι άλλοτε διαφορετική, γιατί κάθε μικρός πρίγκιπας -αλλά και κάθε πιλότος- φτιάχνει το δικό του σύμπαν όταν έρχεται σε αυτόν τον ένα και μοναδικό κόσμο που μοιραζόμαστε όλοι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΚΙΝΝΙΣ

Η Σίκιννις είναι ένα κέντρο αφιερωμένο στον χορό του σήμερα. Ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Τσακιρέλη και λειτουργεί στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Φεβρουάριο του 2020. Είναι μια ερασιτεχνική σχολή για τη μελέτη, την έρευνα και τον πειραματισμό γύρω από την τέχνη του χορού, όπως νοείται και διαμορφώνεται σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες παραστατικές τέχνες. Είναι, ταυτόχρονα, μια στέγη για την ανάπτυξη και προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και για την καλλιέργεια ενός δικτύου, φιλοδοξώντας να γίνει ένας χώρος συνάντησης μεταξύ δασκάλων, μαθητών, καλλιτεχνών και κοινού σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Εστιάζοντας στον έντεχνο χορό και προσεγγίζοντας τις εφαπτόμενες σε αυτόν μορφές τέχνης, η Σίκιννις στεγάζει τα τακτικά της μαθήματα και πρακτικές, καθώς και σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις, συναυλίες και residency για καλλιτέχνες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

INFO
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49
Ηράκλειο Κρήτης
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
7€ γενική είσοδος
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • Ώρα προσέλευσης θεατών: 20:00
  • Μετά την έναρξη της παράστασης, δεν επιτρέπεται η είσοδος στο θέατρο 
  • Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για παιδιά κάτω των 3 ετών.
  • Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται κηδεμόνες να μοιράζονται την ίδια θέση με ένα παιδί.
  • Στο θέατρο υπάρχουν θέσεις για θεατές ΑΜΕΑ.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

TERMS & CONDITIONS
click here
 
PRODUCTION DETAILS
ΣΙΚΙΝΝΙΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΕΛΗΣ Ε.Ε.
Σχολή χορού
ΑΦΜ: 801143846
ΔΟΥ: Ηρακλείου
ΕΔΡΑ: Στρατηγού Βάσσου 4, 71201, Ηράκλειο

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ