«Κάτι Σαν Κήπος» ομάδα Artika

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-20

Η ομάδα Artika μέλος του Small size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mapping - a map on the aesthetics of performing arts for the early years» (Creative Europe 2018-2022) παρουσιάζει:

«Κάτι Σαν Κήπος»
θέατρο με χορό και ζωντανή μουσική

για παιδιά 1 έως 5 ετών.

3ος χρόνος!

Ξεκινάμε τη θεατρική περίοδο με την επανάληψη της παράστασης «Κάτι σαν κήπος», θέατρο με χορό και ζωντανή μουσική, ενώ στις 3 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της νέας εκδοχής της παραγωγής μας «Πάει έρχεται»!

Λίγα λόγια για το έργο

Η μέρα ξεκινάει μέσα σε ένα κήπο, που δημιουργείται, γεννιέται και ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας, ένα κήπο γεμάτο μεταμορφώσεις, όπου η βροχή γίνεται ποτάμι, το ξύλο βάρκα, το φύλλο γίνεται πιάτο.

Πρόκειται για μία παράσταση που μιλάει σε όλες μας τις αισθήσεις και αντιπροσωπεύει τις φωτεινές στιγμές της ζωής, τις γεμάτες έμπνευση και διάθεση για παιχνίδι και ανακάλυψη, μία παράσταση που μιλάει για τη φιλία, το μοίρασμα αλλά και το φόβο.

Η παράσταση τελειώνει, η ιστορία όμως συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.

Στοιχεία παράστασης

Ιδέα - Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Σκηνικά: Νατάσα Ευσταθιάδη
Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Ερμηνεία: Καραχάλιου Κλεονίκη, Βασίλης Καζής

Οργάνωση παραγωγής: Artika
Επικοινωνία: Μαρία Αναστασοπούλου

Διάρκεια παράστασης: 35'+ 10' μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα

Τόπος: Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210 6453330

Παραστάσεις για το κοινό:
κάθε Σάββατο στις 5.30μμ, από τις 12 Οκτωβρίου 2019 και για τα σχολεία καθημερινά στο θέατρο ή στο χώρο σας

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία:  6908881527

Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (μειωμένο για οικογένειες άνω των 4 ατόμων και ομάδες άνω των 15 ατόμων), 5€ (ατέλειες και ανεργία - μόνο στο ταμείο του θεάτρου).

Λίγα λόγια για την Artika

H Artika, μέλος του Small size Network, του Ευρωπαϊκού δικτύου για τη διάδοση και προώθηση των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες (0 έως 6 χρονών), πριν 13 χρόνια, ξεκίνησε να δημιουργεί θεατρικές παραστάσεις, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έδιναν τη δυνατότητα στο πολύ νεαρό κοινό αυτών των ηλικιών να τις παρακολουθήσει.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η ομάδα έχει κληθεί να συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει παραστάσεις, σεμινάρια και φεστιβάλ αποκλειστικά για παιδιά πολύ νεαρής ηλικίας στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), το Ιράν (Isfahan Theater Festival), την Ολλανδία (Brik Festival) και την Ουγγαρία (Kolibri Festival).

Από τον Δεκέμβριο του 2018, η Artika, αποτελεί ένα από τα 18 μέλη του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mapping - A map on the aesthetics of performing arts for early years» που στόχο έχει τη δημιουργία θεατρικών παραστάσεων σε συμπαραγωγή με τις άλλες ομάδες-θέατρα του προγράμματος και την έρευνα πάνω στην αισθητική των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες (0 έως 6 χρονών). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 χρόνια και υλοποιείται με την υποστήριξη του Creative Europe.

Την περίοδο 2019-2020 η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το πρόγραμμα «Οι πολύ νεαρές ηλικίες συναντούν την ποίηση», μία δράση που σκοπό έχει να φέρει παιδιά 0 έως 6 χρονών σε επαφή με το μοναδικό και πρωτογενές αυτό είδος έκφρασης. Παράλληλα παρουσιάζει εκτός της παράστασης «Κάτι σαν κήπος», την παράσταση «Πάει έρχεται» για παιδιά από 1 έτους.

Έγραψαν για μας...

«...μια παράσταση ζεστή, τρυφερή και πολύ άμεση, με χιούμορ και σεβασμό στην αναπτυξιακή φάση των βασικών τους θεατών...»

Μαρία Σούμπερτ, Θεαθήναι.

«Καληνύχτα μέρα: Ένα διαμαντάκι στον ουρανό του παιδικού θεάτρου!»

Φωτεινή Παπαδάκη, paraskhnio.gr

«Πάντα, «χρυσό κλειδί» στις παιδικές θεατρικές παραστάσεις - όχι μόνο τις βρεφικές- αποτελεί η κατάλληλη ενίσχυση του οικογενειακού περιβάλλοντος πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της παράστασης. Κάπως έτσι εξηγείται το πώς υπάρχουν μωρά που ήδη από 6 ή 8 μηνών με κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση μια σύντομη σε διάρκεια βρεφική παράσταση, ενώ παιδιά ενός ή και δύο ετών χωρίς ενίσχυση, με δυσκολία θα παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση. Τολμήστε να τις δείτε μαζί με τα παιδιά σας, η εμπειρία αυτή είναι είναι πολύτιμη για όλους.»
Tospirto.net - Γεωργία Οικονόμου

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ευφάνταστη δουλειά και τα υπέροχα 40 λεπτά που χάρισαν στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές»
ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ - Μαργαρίτα Λιγνού.

Ως εκπαιδευτικός που ασχολείται με το θέατρο και την παιδαγωγική του διάστασηχαίρομαι που το βρεφικό θέατρο έχει αρχίσει να κατακτά τη δική του θέση στην Ελλάδα. Αντί να σας πω τη γνώμη μου για την παράσταση, θα μεταφέρω τη γνώμη της κόρης μου, αφού σε αυτήν απευθυνόταν. Όταν οι ηθοποιοί κοιμήθηκαν, είπε: «Νάνι. Νάνι όλοι». Όταν άνθισε το ηλιοτρόπιο, γέλασε δυνατά και χειροκρότησε. {...} όταν ακουγόταν το τραγούδι της παράστασης, τραγουδούσε κι εκείνη «σου σου». Τα βρέφη δεν έχουν κώδικες ευγένειας. Αν κάτι δεν τους αρέσει, κλαίνε, αν βαριούνται, κάνουν τα πάντα για να το δείξουν. Κι εμείς περάσαμε πολύ όμορφα.
Texnes-plus.gr- Σπυριδούλα Μπιρμπίλη

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα
τηλ. 2106453330

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο στις 17:30
από 12 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
35'+ 10' μετά την παράσταση, όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € γενική είσοδος
8 € οικογενειακό 4 ατόμων & άνω
8 € φοιτητικό
8 € για άτομα άνω των 65 ετών
5 € ατέλεια ΣΕΗ
5 € κάρτα ανεργίας
8 € ομαδικό (15 ατόμων και άνω)

Για την αγορά και χρήση εκπτωτικού εισιτηρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη του κατάλληλου δικαιολογητικού στο θέατρο (πχ φοιτητικό πάσο, κάρτα ΟΑΕΔ, ατέλεια ΣΕΗ κτλ).

Για την αγορά ομαδικών εισιτηρίων (15+ άτομα) παρακαλούμε καλέστε στο 2107234567 ή στο ταμείο του θεάτρου.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Small Size Days 2020 όλα τα εισιτήρια θα πωλούνται σε τιμή προσφοράς 8€


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Artika
Αστική Εταιρεία Πολιτιστική Μη Κερδοσκοπική
ΑΦΜ: 997170602
ΔΟΥ: Ψυχικού

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ