TicketServices.gr

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ

IMARET - ΚΑΒΑΛΑ

PRESENTATION

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

των ΜΙΧΑΛΗ & ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

 Ο κήπος του Αγαπημένου 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 (*)
18.30 & 20.30
στον υπέροχο χώρο του Μεστζίτ του Ιμαρέτ 
στην Καβάλα

(*) εξ αναβολής από τις 6/11 - ισχύουν τα ίδια εισιτήριαΤο ερευνητικό κέντρο MOHA και η Μικρή Άρκτος προτείνει τη μουσική παράσταση "Ο κήπος του Αγαπημένου" την οποία εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν ο Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης ειδικά για το χώρο του Μεστζίτ του Ιμαρέτ στην Καβάλα εστιάζοντας στην ποίηση του Τζελαλεντίν Ρουμί με βασικό της άξονα τα ποιήματά του καθώς και ποιήματα επηρεασμένα από το πνεύμα και τον ηθικό του κόσμο. Μαζί τους η Γκλόρια Νεβάρτ Μισσιριάν και ο Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο, σαξόφωνο)

Οι ποιητές πολλές φορές μέσα από την ποίησή τους επικαλούνται δυνάμεις ανθρώπων και θεών, όπως ο Τζελαλαντίν Ρουμί απευθύνεται στον Αγαπημένο, προσφέροντας ποιήματα που μιλούν για τις πιο μυστικές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού.

Ο Τζελαλεντίν Ρουμί (1207-1273) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Πέρσες ποιητές,  που έχει επηρεάσει πολλούς μεταγενέστερους ποιητές, έχει μελετηθεί ενδελεχώς και κρατά ακόμα αμείωτο το ενδιαφέρον για το έργο του ακόμα και σήμερα στις νεώτερες γενιές. 

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης έχοντας ασχοληθεί με την ποίηση του Ρουμί αρκετά χρόνια τώρα, διεισδύοντας στο έργο του και στην ολοένα βαθύτερη κατανόησή του, γοητεύτηκαν από το μεγαλείο της ποίησής του, το μυστικιστικό του κόσμο, την προσέγγισή του σε αναφορές του για τη φύση, την αγάπη, τον άνθρωπο και το Θεό. Ύμνησε την αγάπη πέρα από τη θρησκεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αγαθότητα των αισθημάτων.

Με αποσκευές τους όλα αυτά τα ερεθίσματα προετοίμασαν μια παράσταση με βασικό της άξονα την ποίηση και τον πνευματικό κόσμο του Ρουμί σε συνδυασμό με  μελοποιημένα ποιήματα του του Χαλίλ Γκιμπράν αλλά σε συνδυασμό με Φερνάντο Πεσσόα,  Άρθουρ Ρεμπώ, Μιχάλη Γκανά, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου και Ανδρέα Εμπειρίκου, που μιλούν για όλα εκείνα που σκεφτόμαστε και δύσκολα μπορούμε να αρθρώσουμε, ποιήματα που φωτίζουν την ενέργεια της θέλησης για έναν ανώτερο πνευματικά κόσμο.

Είναι δίδυμοι. Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από τo Ηράκλειο Κρήτης που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο. Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι Αυτοί παιδί μου δεν, σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σύλληψη ιδέας, ερμηνεία: Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης
Συμμετέχει: Γκλόρια Νεβάρτ Μισσιριάν
Ενορχήστρωση -Σύνθεση - κιθάρα: Μιχάλης Καλογεράκης
Σαξόφωνο – κλαρινέτο: Αλέξης Στενάκης


INFO
ΚΑΒΑΛΑ
IMARET
Πουλίδου 30-32

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020
εξ αναβολής από 6/11
ισχύουν τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
1η παράσταση 18:30
2η παράσταση 20:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
70 '

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική έισοδος: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

- PUBLIC (με χρέωση υπηρεσίας +1€ ανα εισιτήριο)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ
ΑΦΜ: 042233553
ΔΟΥ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't