TicketServices.gr

Μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, η Κύπρος ένα διαμάντι της

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

PRESENTATION

Μουσικοχορευτική Παράσταση
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Αθήνα
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

Παράσταση “Μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, η Κύπρος ένα διαμάντι της”. Η παράσταση εμπίπτει στα πλαίσια των εορτασμών για την Ανεξαρτησία της Κύπρου που διορανώνει η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Το σκεπτικό της παράστασης βασίζεται στην ιδέα της προβολής της μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου, με περιοχές που αγγίζει ο ευρύτερος ιστορικός ελληνικός χώρος (Μ. Ασία, Κυκλάδες, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Ρόδος, Κρήτη) με επίκεντρο όμως τη μουσική της Κύπρου, τους επηρεασμούς από τις γύρω περιοχές καθώς η μουσική ταξιδεύει, αλλά ταυτόχρονα και την ιδιαίτερη έκφραση τους στο συγκεκριμένο χώρο, το νησί της Κυπρου με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα η παράσταση περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών κομματιών (αφηγηματικά τραγούδια, φωνές της Κύπρου, ακριτικά τραγούδια, χορευτικούς σκοπούς αλλά και τραγούδια της τάβλας) με έμφαση στην Κυπριακή παράδοση. Με νήμα ένα κυπριακό παραμύθι που ξετυλίγεται, η μουσική και ο χορός της Κύπρου αναδεικνύονται και εναλλάσσονται δημιουργικά σΆ ένα ταξίδι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ειδική αναφορά θα γίνει στην Μ. Ασία μια και έχουμε τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων αφού πολλοί Μικρασιάτες ήρθαν στην Κύπρο και έχουν επηρεάσει πολύ τόσο τη μουσική, τον χορό, την ποίηση αλλά και τη φορεσιά.
Με τους εξαίρετους μουσικούς: Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Μιχάλη Κουλουμή (βιολί), Πέτρο Κουλουμή (τραγούδι, λαούτο) , Έλενα Ξυδά (τραγούδι), Μανούσο Κλαπάκη (κρουστά).
Αφήγηση: Ελενίτσα Γεωργίου (αφήγηση_
Με τη συμμετοχή της χορωδίας και χορευτών/τριων του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών.
Έμνευση- Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστιάνα Παπαδοπούλου
Στην παράσταση θα παρουσιαστούν Κυπριακές παραδοσιακές φορεσιές καλύπτοντας όλες τις παραδοσιακές ενδυμασίες των περιοχών του νησιού (σαγιά καρπασίτικη και παφίτικη, ρουτζιέτι, αστική και ορεινή).
Οι χοροί, το παραμύθι και τα τραγούδια πηγάζουν από ερευνητικό υλικό που έχει συλλέξει το Πολιτιστικό Εργαστήρι τα τελευταία 23 χρόνια.

Διοργάνωση:
Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – Μορφωτικό Γραφείο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στηρίζουν:
Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου
Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO

Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Ο οργανισμός μας ονομάζεται Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών και αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με κύριο στόχο την διαχείριση του πολιτισμού και των στοιχείων του ως μέσο προσωπικής, κοινωνικής και συλλογικής ανάπτυξης τόσο στο τοπικό όσο και στο διεθνές επίπεδο με συνεργασίες με οργανισμούς Ευρωπαϊκών χωρών. Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, αδιαλείπτως ενεργό από το 1999, δημιουργεί στους τομείς του Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής, Κινηματογράφου, εκπαιδευτικών
προγραμμάτων για παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και για ενήλικες, όπως και στην στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, εκδηλώσεις για τη γειτονιά.
Οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού Εργαστηρίου είναι ποικίλες κατά τη διάρκεια του χρόνου.
Μπορείτε να ενημερωθείτε από τους συνδέσμους που ακολουθούν.
http://politistiko-ergastiri.org/
https://www.facebook.com/polerg
https://www.facebook.com/EVSpolitistikoergastiri/

INFO

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
29 Σεπτεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου-

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

TERMS & CONDITIONS
click here

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Σπίτι της Κύπρου

 

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ