«Η Μουσική στον Κινηματογράφο» Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

PRESENTATION

«Η Μουσική στον Κινηματογράφο»

Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

στις 19.00

Θέατρο

Είσοδος Ελεύθερη

Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Δημήτρης Χορν, είχε πει «Ό,τι δίνεις με την καρδιά δεν είναι ποτέ λίγο». Και αυτό ακριβώς συνέβη τόσο με τους σπουδαστές, όσο και με τους καθηγητές μας, που θα συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση του Ωδείου, με θέμα «Η Μουσική στον Κινηματογράφο».

Σε αυτή την ανοιξιάτη βραδιά θα ακουστούν ορισμένες από τις γνωστότερες μελωδίες τόσο του ελληνικού, όσο και του ξένου κινηματογράφου, όπως το Τοπίο στην Ομίχλη, ο Harry Potter, η Μελωδία της Ευτυχίας, το Starwars, οι Αριστόγατες κ.α. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν έργα Κύπριων δημιουργών ή έργα που σχετίζονται με την Κύπρο.

Συμμετέχουν μουσικά σύνολα με σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου, τόσο από το κλασικό όσο και από το σύγχρονο τμήμα, καθώς και η παιδική και η μεικτή χορωδία του ωδείου.

Ιστορικό:

Το Εθνικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1926 από το μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη και μια ομάδα προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο μουσικό και καλλιτεχνικό χώρο. Σκοπός του Εθνικού Ωδείου δεν ήταν μόνο η κατάρτιση μουσικών αλλά η προσέλκυση και καλλιέργεια νέου ακροατηρίου.

Το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1974. Σύντομα έγινε ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς μουσικής του τόπου μας και ταυτόχρονα ένας πολιτιστικός φορέας που πρωτοστατεί στην διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από το σχολικό έτος 2002 - 2003 λειτουργεί έχοντας τον συνθέτη Ανδρέα Αργυρού ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικοπαιδαγωγών. Από την αρχή της ιδρύσεως του, στέκεται στην πρώτη γραμμή της μουσικής εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα μια δυναμική παρουσία στη πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Πιστό στους στόχους και τα οράματα του ιδρυτή του, το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την παροχή ποιοτικής μουσικής παιδείας για όλες τις ηλικίες και όλα τα είδη της μουσικής: κλασσική, παραδοσιακή, και σύγχρονη μουσική. Το Ωδείο οργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές, μουσικές εκδηλώσεις από καθηγητές και σπουδαστές του Ωδείου.

INFO

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ 2022
ώρα έναρξης: 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Τα δελτία εισόδου λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.
 
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το σπίτι της Κύπρου

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ