Λεωνίδας Καβάκος - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

EVENT DETAILS
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας»
Αγίας Μαρίνας 55
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 2651083940

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ώρα: 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20€ Γενική είσοδος
15€ φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, ΑμεΑ
10€ Μειωμένης θέασης

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 2107234567

και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά μπορούν να ληφθούν σε μορφή PDF (e-ticket). Η είσοδος στην παράσταση μπορεί να γίνει με τα εκτυπωμένα εισιτήρια

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Ν.Π.Ι.Δ.
ΑΦΜ: 997534463
ΔΟΥ: ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΕΔΡΑ: Αγ.Μαρίνας 55, Ιωάννινα
PHOTO GALLERY
EVENT INFORMATION

Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά

Λεωνίδας Καβάκος
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών


Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 8:30 μμ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, φιλοξενεί και πάλι τον διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνα μουσικό Λεωνίδα Καβάκο στα Ιωάννινα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 8:30 μμ

Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Στην Ελλάδα, δίπλα στην προσδοκία, μπαίνει η τονωτική, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, υπερηφάνεια.

Η επιθυμία του Λεωνίδα Καβάκου είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική σε πόλεις της περιφέρειας. Να προσφέρει στην ίδια τη μουσική.

Να φτάσει σε όλους εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε συμφωνικές συναυλίες, να ευεργετήσει τους λιγότερο ευνοημένους αλλά και να συνδράμει στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την οποία συνδέεται με παλιούς, βαθείς δεσμούς.
Κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο που σηματοδοτεί την 3η χρονιά του σημαντικού προγράμματος Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά ο τιμημένος με τις σπουδαιότερες διακρίσεις του κόσμου, βιολονίστας και αρχιμουσικός, επισκέπτεται το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Το ενδιαφέρον των Ιωαννιτών, των παλιών και νέων φίλων της συμφωνικής μουσικής, οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση.
Ως αρχιμουσικός, αλλά και ως σολίστ, δημιουργεί αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.

Η βραδιά ξεκινά με το κατά γενική ομολογία πιο δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ, το ευρηματικό και «πολύχρωμο» Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216, συνεχίζει με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297 - έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Μότσαρτ στην ωριμότητα- και ολοκληρώνεται με τη θριαμβευτική αποθέωση της ζωής και της ύπαρξης στην Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, στις δομές Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. (Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής- Κοινωνικές δομές, κοινωνικό παντοπωλείο, δομές αστέγων κλπ) και Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π. (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων).

Το πρόγραμμα με μια ματιά:

 
ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ AΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756-1791)
1. Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216
2. Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770-1827)
Συμφωνία αρ.7 σε λα μείζονα, έργο 92


Προπώληση εισιτηρίων από 20/2 στο Ταμείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και ηλεκτρονικά ticketservices.gr - 2107234567 και στα καταστήματα Public


Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't