TicketServices.gr

Θουκυδίδης: Σχεδίασμα Α' [Επιτάφιος - Λοιμός - Κέρκυρα - Μήλος] - η αφορμή

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΟΡΙΑ - Ηράκλειο

PRESENTATION

Θουκυδίδης: Σχεδίασμα Α'

(Επιτάφιος - Λοιμός - Κέρκυρα - Μήλος)

η αφορμή...

Κινηματοθέατρο Αστόρια
Πλατεία Ελευθερίας - Ηράκλειο Κρήτης

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021
ώρα: 21.30

Το ΘΕΑΤΡΟΚΑΤΩ, είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Σήκωσε την αυλαία του πριν από 5 χρόνια κι έχει επιδείξει μια πλούσια δραστηριότητα με πάνω από 30 έργα που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό. Τον περασμένο Σεπτέμβρη παρουσίασε στο ΤΕΙ το έργο «Θουκυδίδης/ Σχεδίασμα Α'» σε σκηνοθεσία Πάνου Ιωαννίδη. Λόγω της ανταπόκρισης που βρήκε στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, προγραμμάτισε μια ακόμα παράσταση για το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» στο κέντρο της πόλης.

Το έργο

Η εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου μέσα από 4 σημεία της Ιστορίας του Θουκυδίδη, πλαισιώνεται από ένα απόσπασμα από τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, ένα γράμμα από το μέτωπο κι άλλες αφορμές.

Ο Επιτάφιος λόγος του Περικλή, μια φαντασιακή αναπαράσταση της πόλης των Αθηνών, η επιδημία (λοιμός) που ακολουθεί ως θεία τιμωρία της αλαζονείας των ισχυρών, ή μια επιδημία που ήρθε από το εξωτερικό και προκάλεσε τον θάνατο στα 2/3 των κατοίκων της πόλης, η ναυμαχία της Κέρκυρας και η περίφημη συζήτηση Αθηναίων και Μηλίων, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδεικνύεται ο αμοραλισμός του πολέμου, είναι τέσσερεις ιστορικές στιγμές οργανικά δεμένες σε μία. Ένας Αγγελιαφόρος από το παρελθόν θα μας μεταφέρει στη Θήβα και στην επιδημία που είχε πλήξει και εκείνη την πόλη.

Η παράσταση επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο τις έννοιες της ατομικής λήθης, που είναι δικαίωμα, και αυτή της συλλογικής λήθης που ανάγεται σε κακούργημα. Τα αποσπάσματα αυτά γίνονται ένα οργανικό σώμα αναδεικνύοντας ότι η αλαζονεία της εξουσίας σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους αποβαίνει μοιραία για τους πολίτες μιας οργανωμένης κοινωνίας.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρία Μπατή
Μετάφραση-θεατρική διασκευή: Στέλλα Χαιρέτη
Πρωτότυπη Μουσική: Μαρία Σικιαρίδη - Ζαχαριάδου
Σκηνογραφία: Ευαγγελία Καμπουράκη
Ενδυματολογία: Ευτυχία Τσουκαλά
Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιώργος-Ραφαήλ Βελιδάκης

Και επί σκηνής...

οι ηθοποιοί:
Στέλιος Αναστασιάδης
Γιάννης Βασιλειάδης
Βαγγέλης Λαγουδιανάκης
Τίτος Λίτινας
Μαρία Μπατή
Γιάννης Σούλας

και οι μουσικοί:
Βιολί: Νίκος Παπαδάκης
Μπουζούκι / ηλ. κιθάρα : Γιάννης Κατσαρός
Τούμπα: Άγγελος Ριζογιάννης
Κρουστά: Άκης Φιρφιρής
Τραγούδι: Mαρία Σικιαρίδη - Ζαχαριάδου

Video: Μαρία Παπαδάκη
Εικαστικό αφίσας: Έλενα Προβατά, έργο «Μέσα στον χορό ΙΙ»
Σχεδιασμός αφίσας: Aμαλία Ζαχαριάδου

Στοιχεία Παράστασης:

Ημερομηνία: Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021
Ώρα έναρξης: 21:30
Χώρος: κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ Πλ. Ελευθερίας Hράκλειο Κρήτης

Tιμή εισιτηρίου
Γενική είσοδος: 15€
Προπώληση: 12€
Εκπτωτικά: 12€
(Μαθητικά, Φοιτητικά, Ανέργων & Άτομα άνω των 65)

Προπώληση εισιτηρίων

Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ
Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ
και online στο ticketservices.gr

Πληροφορίες - Οδηγίες ασφάλειας:

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί για μικτό κοινό με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν ή
  • αποτελέσματος του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την έναρξη της παράστασης.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα, είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Η χρήση μάσκας από τους θεατές και τους εργαζόμενους (με εξαίρεση των καλλιτεχνών επί σκηνής) είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του θεάματος από την προσέλευση έως και την αποχώρηση, και σε όλους τους χώρους.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας συνίσταται η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 2810.242.272 (κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ). Ο διοργανωτής έχει μεριμνήσει για την ασφαλή ροή του κοινού κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από το χώρο της εκδήλωσης με δύο εισόδους και επαρκείς υπηρεσίες ταξιθεσίας.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού το κοινό θα πρέπει να προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο τουλάχιστον 1 ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

INFO
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΟΡΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πλατεία Ελευθερίας

(χάρτης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ώρα: 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: 12 €
Ταμείο: 15€ (μειωμένο 12€)

Η είσοδος επιτρέπεται από 12 ετών και άνω

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μετά την αγορά του εισιτηρίου σας συνιστάται η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 2810.242.272 (κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- καταστήματα PUBLIC (+1€/εισιτήριο)

* Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% ανά εισιτήριο

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΦΜ: 996845488
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Έδρα: ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ 28 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't