TicketServices.gr

Hairetis Harper

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

PRESENTATION

Κύκλος | Φεστιβάλ

«The Extreme Cretan Music World»

Contemporary Cretan Music Festival 2021

Hairetis Harper

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 | 21:00
Πειραματική Σκηνή

Η δεξιοτέχνης αρπίστα Maria-Christina Harper (Λονδίνο) και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης (Κρήτη), γνωστός από την συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο που συνδυάζει την μουσική παράδοση της Κρήτης με την σύγχρονη μουσική σκηνή του Λονδίνου. Τα ιδιαίτερα μουσικά τοπία που ο Χαιρέτης δημιουργεί με το λαούτο του, πολλές φορές σε ροκ ύφος, μπλέκουν με το δυναμικό και πειραματικό παίξιμο της Μαρίας-Χριστίνας στην ηλεκτρική της άρπα. Το αποτέλεσμα πολλές φορές μυσταγωγικό, άλλες εκρηκτικό ή blues προσεγγίζει την Κρητική παράδοση με πολύπλευρο τρόπο. Έχουν παρουσιάσει τη συνεργασία τους σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και σημαντικούς χώρους του εξωτερικού όπως το θρυλικό Vera Groningen της Ολλανδίας.

Ο δίσκος τους Draft κυκλοφόρησε από την Same Difference Music τον Δεκέμβριο του 2020 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από διεθνή και ελληνικά μέσα. Μουσική τους έχει παιχτεί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Seattle KEXP και στο Folk Radio UK.

Συντελεστές:

Maria - Christina Harper | ηλεκτρική άρπα

Γιάγκος Χαιρέτης | κρητικό λαούτο

Βιογραφικά συντελεστών:

Maria - Christina Harper | ηλεκτρική άρπα

Η Maria Christina Harper είναι avant garde αρπίστα με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την πειραματική σκηνή και τη τζαζ. Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Ίδρυσε το σχήμα MC & the 7 Pedals και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία. Χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνικές στην άρπα, κάνοντας το όργανο να αναπαριστά ήχους μπάσου και ηλεκτρικής κιθάρας. Το 2017 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Gluten Free από την Valentine Records (UK). Έχει εμφανιστεί στην θρυλική εκπομπή του BBC2 «Later with Jools Holland» και στο Montreal Jazz Festival. Έχει εμφανιστεί στα Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, the National Portrait Gallery, the Roundhouse, Bush Hall, 606 Jazz Club. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στο Half Note jazz club, στο ΜΜΑ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς όπως οι Katie Melua, Soft Cell, Anni Hogan, Ala.ni, Potent Whisper, Pete Long, Georgina Jackson και Ψαραντώνη.

Γιάγκος Χαιρέτης | κρητικό λαούτο

Ο Γιάγκος Χαιρέτης ασχολήθηκε με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία, παίζοντας λαούτο και άλλα κρητικά παραδοσιακά όργανα. Μεγαλώνοντας στα Ανώγεια, γενέτειρα μεγάλων μουσικών όπως ο Ψαραντώνης και ο Νίκος Ξυλούρης, παράλληλα με τα κρητικά του ακούσματα επηρεάστηκε από συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, οι Doors και οι Deep Purple, γεγονός που δημιούργησε το ιδιαίτερο ύφος του στο παίξιμο του λαούτου. Αυτό προσέλκυσε τον Γιάννη Αγγελάκα που τον κάλεσε να ηχογραφήσει μαζί του το άλμπουμ «Όσο κι αν δέρνει ο Άνεμος» (2012). Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και έχει περιοδεύσει με το σχήμα Αγγελάκας και Επισκέπτες. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Ψαραντώνη, τον Ψαρογιώργη, τους Last Drive, τον Δημήτρη Πουλικάκο και τους hip hoppers Social Waste.

INFO
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49
Ηράκλειο Κρήτης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ώρα έναρξης: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
12€ γενική είσοδος
8€ άνεργοι, φοιτητές, νέοι ως 25 ετών, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
ΑΦΜ: 094258926
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Ιωάννη Προκοπίδη, Ν. Αλικαρνασσός, Τ.Κ. 71601, Ηράκλειο, Κρήτη
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't