Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(χάρτης)

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης 20.30

Υπεύθυνος Ορχήστρας Χάρης Λαμπράκης

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται
από τις 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticketservices

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποχαιρετά το 2023 με μια μοναδική συναυλία την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 20.30 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην πρώτη της εμφάνιση για φέτος, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα εξελίσσεται περαιτέρω και παρουσιάζει κάτι εντελώς καινούριο. Τα μέλη της θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από τις οποίες θα απολαύσουμε την πληθωρική παλέτα των μουσικών παραδόσεων, των στιλ και των ηχοχρωμάτων της Ορχήστρας από την ίδρυσή της έως σήμερα. Θα ακουστούν συνθέσεις των Μαίης Αγγελάκη, Λαμπρινής Γιώτη, Σοφίας Ζαφειρίου, Σταύρου Παπακυρίτση, Χρήστου Σύγγελου, Μέλπως Χαλκουτσάκη, Μανώλη Χριστοδούλου, Έφης Ψιαχούλια, Cid Carmo και Seray Yalçın.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χάρης Λαμπράκης (νέυ, πιάνο), Ορέστης Γαργουλάκης (φλάουτο), Σίμος Παπασπύρου (νέυ), Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέυ), Seray Yalçın (ούτι, τραγούδι), Σταύρος Παπακυρίτσης (ούτι, μαντολίνο), Γιάννης Χριστακόπουλος (ακορντεόν), Έφη Ψιαχούλια (αφρικανική κόρα, κρουστά), Μανώλης Χριστοδούλου (κανονάκι), Μαίη Αγγελάκη (κρητικό λαούτο), Ρεζάρτα Κρούγια (βιολί), Μυρσίνη Ποντικοπούλου (βιολί), Σοφία Ζαφειρίου (βιολί, electronics), Cid Carmo (τάρχου, βιολί), Σάββας Κουδουνάς (πολίτικη λύρα, βιολί), Αναστασία Παπαγεωργίου (πολίτικη λύρα), Λαμπρινή Γιώτη (σουηδική νυκελάρπα, πιάνο), Μάρθα Παπαδόγιαννη (τσέλο), Alba Lymtsiouli (τσέλο), Γιάννης Τίκωφ (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρα), Στάθης Κουτούζος (κρουστά), Αλεξάνδρα Μπαλάντινα (κρουστά), Mohammed Alabdali (κρουστά), Κριστίν Σωφρονίου (πιάνο)

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 14/12 στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticketservices.

«Αυτήν τη φορά, η ορχήστρα αποπειράται να εξερευνήσει τον ήχο της, να εκφράσει τον πλούτο των κατευθύνσεων και των ηχοχρωμάτων της, να επικοινωνήσει βαθύτερα και ουσιαστικότερα με τον πυρήνα της, αλλά και με το κοινό. Το νέο ρεπερτόριο αποτελεί ένα μικρό δείγμα τόσο της σχέσης και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μέσα στην ορχήστρα όλα τα προηγούμενα χρόνια όσο και των δυνατοτήτων της, ως ένα σύνολο ανοιχτό και διαρκώς εξελισσόμενο», σημειώνει ο υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας Χάρης Λαμπράκης.

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα δημιουργήθηκε το 2018 και πλέον αποτελείται από 23 μουσικούς διαφορετικών εθνικοτήτων, μουσικών καταβολών και εμπειριών. Το ρεπερτόριό της ιδιαίτερα ευρύ. Εκτείνεται από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου έως τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Η κυρίαρχη ιδέα πάνω στην οποία η ορχήστρα δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε είναι η ικανότητα της μουσικής να αποτελεί κοινό τόπο, πυρήνα και σημείο συνάντησης και ισότιμης αλληλεπίδρασης. Στόχος της είναι η γνωριμία τόσο των μελών όσο και των ακροατών της με μουσικές παραδόσεις, μουσικά είδη και ηχοχρώματα από διαφορετικές χώρες και εποχές, καθώς και η μουσική συνδημιουργία μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες ανταλλαγής και συμμετοχικότητας. Υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας από την ίδρυσή της είναι ο Χάρης Λαμπράκης.

Μέχρι σήμερα, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία πολυάριθμες συναυλίες σε ποικίλους χώρους, συναυλιακούς και μη, εντός και εκτός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ενδεικτικά, έχει εμφανιστεί σε Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προαύλιο χώρο Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και προαύλιο χώρο Μουσείου Ακρόπολης στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής της ΕΛΣ. Επιπλέον, έχει συμπράξει σε πρότζεκτ και παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ συμμετείχε στην όπερα Μέσα χώρα σε μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ (Ιούλιος 2022).

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ
Διαπολιτισμική Ορχήστρα ΕΛΣ · Συναυλία
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης 20.30
Υπεύθυνος Ορχήστρας Χάρης Λαμπράκης

Ερμηνεύουν: Χάρης Λαμπράκης (νέυ, πιάνο), Ορέστης Γαργουλάκης (φλάουτο) Σίμος Παπασπύρου (νέυ), Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέυ), Seray Yalçın (ούτι, τραγούδι), Σταύρος Παπακυρίτσης (ούτι, μαντολίνο), Γιάννης Χριστακόπουλος (ακορντεόν), Έφη Ψιαχούλια (αφρικανική κόρα, κρουστά), Μανώλης Χριστοδούλου (κανονάκι), Μαίη Αγγελάκη (κρητικό λαούτο), Ρεζάρτα Κρούγια (βιολί), Μυρσίνη Ποντικοπούλου (βιολί), Σοφία Ζαφειρίου (βιολί, electronics), Cid Carmo (τάρχου, βιολί), Σάββας Κουδουνάς (πολίτικη λύρα, βιολί), Αναστασία Παπαγεωργίου (πολίτικη λύρα), Λαμπρινή Γιώτη (σουηδική νυκελάρπα, πιάνο), Μάρθα Παπαδόγιαννη (τσέλο), Alba Lymtsiouli (τσέλο), Γιάννης Τίκωφ (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρα), Στάθης Κουτούζος (κρουστά), Αλεξάνδρα Μπαλάντινα (κρουστά), Mohammed Alabdali (κρουστά), Κριστίν Σωφρονίου (πιάνο)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticketservices

Σε συνεργασία με τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ