Οδός Φανταστικής

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Παραστάσεις για παιδιά

Οδός Φανταστικής

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ
  • 01 Ιουν 2024

Ώρα έναρξης: 18.30

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά μέσω ticketservices.gr από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στις 12.00 

YPPO RGB 01

 

Μέγας δωρητής ΕΛΣ &

Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24

 

ΥΓ: Είσοδος από το πρώτο συρτάρι...
Guest star το φάντασμα του Τζάννι Ροντάρι!
 

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σας όταν αρχίζετε να φαντάζεστε; Με αυτήν ακριβώς τη σκέψη ξεκινάει η βόλτα στην «Οδό Φανταστικής». Μια βόλτα που αποκαλύπτει την καθοριστική συμβολή της φαντασίας και των αξιοθαύμαστων μηχανισμών της, στην προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τον κόσμο, να τον κατανοήσει και να τον αναδιαμορφώσει. Ένα παράξενο και ευφάνταστο τσίρκο εμφανίζεται ξαφνικά και δίνει μια παράσταση... μέσα στο κεφάλι των θεατών, ένα «Τσίρκο Εγκεφάλου»!

Ο θίασος πολυπληθής...
... σαλτιμπάγκοι σκέψης, ποιητές ζογκλέρ,
πρωταθλητές στο λάθος που σπάνε τα κοντέρ,
καμικάζι κλειδαράδες και καθρέφτες μαγικοί,
guest star φαντάσματα που ομορφαίνουν τη ζωή...

Κομπέρ: η «φωνή της πραγματικότητας», ο Λέων Πραγματίμων.

Για να επινοήσεις μια ιστορία, ακόμη κι αν δεν το γνωρίζεις, χρησιμοποιείς τη «Γραμματική της φαντασίας» του Τζάννι Ροντάρι...

Συμφέρει να την έχεις πάνω πάνω... Στο πρώτο συρτάρι...

 

Η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος 3ο κουδούνι όπερα, το οποίο υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς. Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος εντάσσεται στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και ειδικότερα στις δράσεις για τη Νέα Γενιά.

 

Λίγα λόγια από τη δημιουργική ομάδα για την παράσταση και την εκπαιδευτική διαδικασία του προγράμματος

Το ηχητικό σύμπαν της Οδού Φανταστικής είναι ένα παραξένισμα διαφορετικών μελωδικών και ηχητικών προσεγγίσεων. Προσπαθούμε να προ(σ)καλέσουμε και να ενθαρρύνουμε παιδιά και εκπαιδευτικούς να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν καινούριους δρόμους μουσικής και θεατρικής δημιουργίας. Η ομαδική συνεκφώνηση, κατά τόπους απόλυτα ρυθμική, πολλές φορές συνδυάζεται με μια παράλληλη ρυθμική γραμμή φωνημάτων ή ηχηρών κινήσεων, ή μια τρίτη μελωδική γραμμή, ώστε να υπάρχει μια άλλου τύπου πολυφωνία που να είναι δυνατή σε αυτές τις ηλικίες, όπου το σχολικό τραγούδι είναι συνήθως μονοφωνικό ή δίφωνο. Κατά στιγμές κάποια πράγματα ίσως μοιάζουν αλλόκοτα, αλλά μετά επιστρέφουν σε κάτι πιο οικείο, μελωδικό. Η Οδός Φανταστικής αποτελεί μια πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες καθώς εμπεριέχει γρήγορες εναλλαγές καταστάσεων, πράγμα το οποίο προϋποθέτει υψηλή εγρήγορση και συγκέντρωση. Ταυτόχρονα, καθώς το μουσικό έργο αναπαρίσταται σκηνικά, προϋποθέτει μια συνολική διαχείριση όλων των εκφραστικών μας μέσων. Έτσι φωνή, σώμα και σκέψη έρχονται σε απόλυτη συνδιαλλαγή με σκοπό να μεταφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα την αίσθηση της μουσικής και να παρασύρουν τους θεατές σε αυτό το τόσο μαγικό ταξίδι στους δρόμους της φαντασίας.

 

Χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος

peiraioslogo

 

Σύνθεση, μουσική διεύθυνση, μουσική διδασκαλία: Σοφία Καμαγιάννη
Πρωτότυπη ιστορία, λιμπρέτο: Αναστασία Στυλιανίδη
Θεατρική διδασκαλία, σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Ζαχοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Φανή Μώραλη
Σκηνογραφική επιμέλεια, σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Video art: Χρυσούλα Κοροβέση

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Λέων Πραγματίμων
Νίκος Καραγκιαούρης

Εμπαθής θεατής
Μαργαρίτα Συγγενιώτου 

Συμμετέχουν μαθητές από τα σχολεία: 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας «Αντώνιος Μιχαήλος», 11ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, 12ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 15ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, 28ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 38ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 69ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική - Birds»

Μουσικοί: Αθηνά Γρατσούνα (βιολί), Σταύρος Παργινός (τσέλο), Χρήστος Γιάκας (τρομπόνι), Γιώργος Μπουκαούρης (κρουστά), Βαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ