Ο Σαίξπηρ του Βέρντι

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - VIP LOUNGE

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΕκπαιδευτικες & Κοινωνικες Δρασεις

Ο Σαίξπηρ του Βέρντι

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
ώρα: 17.00

 

Ομιλία της Έλενας Ματθαιοπούλου

με αφορμή την όπερα Φάλσταφ του Τζουζέππε Βέρντι

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Βέρντι είχε πάθος για τον Σαίξπηρ. Εμπνευσμένος από τον σπουδαίο ’γγλο ποιητή, κληροδότησε στο οπερατικό ρεπερτόριο τρία αριστουργήματα: τον Μάκβεθ, τον Οθέλλο και τον Φάλσταφ, κατορθώνοντας με τη μουσική του να αφομοιώσει το κείμενο σε τέτοιο βαθμό που μετασχημάτισε τα σαιξπηρικά δράματα σε νέες συνθέσεις. Η ένταση, το σφρίγος, το λιτό, «αρρενωπό» συνθετικό στιλ της μουσικής του Βέρντι προικίζει τους σαιξπηρικούς χαρακτήρες με μια πρόσθετη ζωτικότητα που τους κάνει να φαντάζουν πιο αληθινοί απ' ό,τι στο θέατρο πρόζας. Η μουσική και ο τρόπος που τη χειρίζεται ο Βέρντι δημιουργεί ένα πλαίσιο αισθηματικής έκφρασης που παρέχει στον ακροατή τη δυνατότητα να βιώσει μια υπέρτατη εμπειρία.

Η ομιλία θα παρακολουθήσει - με τη συνοδεία βιντεοπροβολών - τη συναρπαστική πορεία της σύνθεσης των τριών αυτών σπουδαίων έργων μέσα από τη ζωντανή και δημιουργική αλληλογραφία του Βέρντι με τους λιμπρετίστες του, τον Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε για τον Μάκβεθ και τον ποιητή και συνθέτη Αρρίγκο Μπόιτο για τις άλλες δυο. Μέσα από αυτήν, γίνομαστε μάρτυρες ενός δούναι και λαβείν που προσιδιάζει στην αμεσότητα της σύγχρονης εποχής και των social media!

Ομιλήτρια: Έλενα Ματθαιοπούλου, associate editor του περιοδικού Opera Now και συγγραφέας των βιβλίων:
- Books: 1982: Maestro: Encounters with Conductors of Today, Hutchinson, UK - Harper & Row, USA. Named "Music Book of the Year 1983" in the USA by the magazine Stereo Review.
- Bravo: Today's Tenors, Baritones and Basses Discuss Their Roles, Weidenfeld & Nicolson, UK - Harper & Row, USA. Chosen as the book offered as The 1986 Season Prize to the winner of the weekly interval quiz of the hugely popular Saturday radio relay of Metropolitan Opera performances, "Live from the Met."
- Diva: Today’s Sopranos and Mezzos Discuss Their Roles and the Art of Singing, Gollancz, UK - Northeastern University Press, USA.
- Diva: The New Generation, Little, Brown, UK - Northeastern University Press, USA.
- Placido Domingo: My Operatic Roles, Little, Brown, UK - Baskerville, USA.
- Fashion Designers at the Opera, Thames & Hudson, UK & US - Kapon Editions, Greece, 2015

Ημέρα & ώρα: 4 Φεβρουαρίου 2023, 17.00

Χώρος: VIP Lounge

Είσοδος ελεύθερη - Απαιτείται προκράτηση μέσω ticketservices.gr από τις 25 Ιανουαρίου 2023 στις 12:00

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Πρόγραμμα Μελών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ έχουν δεσμεύσει περιορισμένο αριθμό θέσεων για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ